А ти... почиства ли днес?!? Печат
Статии - Философия
Написано от H.   
Събота, 12 Май 2012 02:51

 

recycle

Току-що ме попитаха дали днес ще ходя да чистя с някой. Първо изобщо не зацепих за какво става дума (както стана ясно по-късно – защото не гледам bTV), но после ми обясниха, че било ден за почистване на паркови площи и т.н. И макар че едно от хобитата ми е да намажа лицето си със сажди и да си сложа сигнално оранжевата жилетка с надпис „Чистота“ на гърба, за да си имам официален повод да влизам и да се къпя със смет в градските контейнери, трябваше да отговоря на питащия ме: „Не, няма да ходя да чистя, защото не ми пука“. Това предизвика морален смут у събеседника ми, който не можеше да разбере „как е възможна позиция като моята“ и в крайна сметка изпадна във философска нищета тъй като не успя да обори нито един мой аргумент. И тъй като съм сигурен, че много Светли споделят същата психология, реших да дам една по-различна перспектива (макар да бях планирал тази серия от подобни статии за края на годината, когато така или иначе много ще разширя сегашната тема), за да поставя на изпитание прехвалените „свобода на словото“ и „свобода на избора“, защото света трябва да остане шарен все пак, нали така? Това е непланирана статия от тип наподобяващ този, тъй че ще бъда необичайно кратък, но затова пък съдържателен (а обикновено е обратното).


Както всеки мислещ индивид е разбрал още в първите си 15 години, обществото ни е изкуствена формация от неработещ тип, но има самочувствие и псевдо-морал с космически размери. Кажи на един природозащитник, че метода му е грешен и бързо ще бъдеш разпънат на кръст, дори от тези, на които не им пука за природата, но удобно са си сложили подобна маска. Такъв е случая и с 12 май – деня в който на някой селтак му е хрумнало, че трябва да променим страната ни към по-добро (въздишка).


Вече писах, че лицемерието е един от движещите механизми на това общество. Хората днес ще събират боклук и ще го преместят на друго, оградено място, наречено сметище. Ние пикаем в тоалетна (защото е неприлично на улицата освен ако не живееш в Индия), за да се събере на едно преходно място и да отиде после в почвата и морето. После садим в тази почва и се къпем в това море. Ние слагаме ПАРАВАНИ на проблемите си, крием ги от погледа си, преместваме ги в заградена площ и забравяме за тях, защото така миризмата им не ни достига. Но те са там.


Запомнете едно – 98% хората, които практикуват горната безсмислица, го правят за себе си, а не защото искат света да е едно чисто място. Те искат НА ТЯХ да им е чисто. That’s all folks. Just face it. Аз нямам ангажимент към това общество, защото то не е ангажирано към мен. Имам дълг към себе си и затова си хвърлям боклука в кофата, макар да знам, че дори това не е решение. Ако всеки го правеше нямаше да има проблем in the first place. Всъщност ако някой от тези красавци, които днес ще се появят по телевизията и ще се правят на мъдри, състрадателни и притеснени за бъдещето на човечеството, помислят само за миг, ще прозрат елементарната истина, че подобни инициативи като „let’s save the planet“ ПООЩРЯВАТ замърсяването, защото замърсителите приемат, че винаги ще има кой да чисти след тях! Това е отклоняване на вниманието от истинския проблем, който се корени в опозицията манталитет на жертва/манталитет на агресор. Докато има жертви, ще има агресори и това важи за всеки един аспект на живота ни. Светът няма да се излекува когато една група хора постоянно чисти „боклука“ на друга група хора. Светът ще се излекува когато всеки излекува първо себе си. Не може да си доктор, а сам да си болен, както не може да лекуваш болест, след нейното проявление. Това е като да започнеш да копаеш кладенец, след като ожаднееш.


За да се изчисти планетата (теоретично възможно, но практически невъзможно (по много други комплексни причини), сега коментирам само принципни неща) не трябва да спрете да хвърляте хартийката от баничката си в градинката и после всяка неделя (вместо да ходите на църква) да събирате отпадъци с жълти ръкавици и престилки (за да не се изцапате от собствения си shit). Трябва да спрете да произвеждате боклук! Докато има боклук той все ще трябва да се дене някъде!!! И дали това някъде ще е под терасата ви или на 30 км. извън града – е само илюзия на ума! Една от многото в това общество и напомпания ви изкуствен морал! Duh! Казах!


Спрете да решавате вътрешни проблеми с външни „решения“ о, префърцунени, превзети про-земеделски арендатори такива! Спрете да си мислите, че това е изход! Такива акции има от десетилетия и те НЕ правят планетата по-чиста. Това е шибан факт! ЗАЩО? Защо хората, които чистят стават все повече, но става все по-мръсно? Защо?! Защото така се поощрява мисловния модел на паразитничеството! Създава се антагонизъм! И колкото повече природозащитници се появяват, респективно, ще се появят тройно повече паразити! Дори шибаният знак на „recycle“ е стрелки въртящи се в шибан кръг тип самсара! Защото това е затворен кръг, от който няма шибан изход с настоящите методи (note to self: сериозно прекаляваш с думата „шибан“ в тази статия)! For jesus fuck, am I pissed? Fuck yeah!

 

recycle1

 

Тук някъде следва типичната пенсионерска приказка: „Ако всеки мисли така никой нямаше да прави нищо и щяхме да тънем в боклук“. НЕ! Ако всеки мислеше така, нямаше да ИМА ИЗОБЩО боклук! В същото време човека, който ме разкритикува за позицията ми и стана повод за написването на настоящите редове НЯМА да ходи да чисти, защото „еди-какво-си“ (bullshit reason). ЗА ТОВА ГОВОРЯ! За повечето хора това е реклама! Неслучайно толкова „звезди“ се включват в тези проекти. Защото това се смята за някакъв светски еталон за отношение към планетата и всички трябва да сме много възхитени, че някой пръдльо, който яде хайвер по цял ден е слязъл сред раята, за да чисти с тях. Шибайте се лицемери! ТОЧНО ТАКА – шибайте се в собствения си боклук или стерилна чистота, защото в крайна сметка, като теглим чертата – и двете са едно и също!!!


Всъщност чак на осмия абзац си давам сметка, защо се впрегнах толкова. Защото зърнах емблемата на bTV. Кой човек в тази държава, който е прочел поне 2 статии в този сайт не желае да уринира ритуално с часове пред входа на тази телевизия? Да вдигне ръка!


Фактът, че тази инициатива принадлежи на bTV прави автоматично тази проява 3 пъти по-жалка! Трябва да си абсолютно оли, за да не видиш, че е ЖАЛОСТИВО най-големия ментален замърсител в страната, истинския ВИНОВЕН за боклука по улицата, най-огромния пропагандатор на вътрешна посредственост и талаш – да промотира каквато и да е зелена акция! Това е безсрамие и цинизъм на което дори аз не съм способен и в най-черните си периоди. Няма ли някой социолог, който да излезе и да обясни на видиотения народ, че не може да пропагандираш свръх-консумативизъм с всяка своя медийна фибра и после да алармираш, че има боклук, който трябва да бъде почистен и... – о, между другото, вие всички трябва да сте много заинтересовани от това, защото щом се е стигнало дотам задръстеняци като bTV да ни казват, че имаме проблем, то НАИСТИНА имаме ОГРОМЕН проблем!


Криза на мисленето, посредственост, ОГРОМНА посредственост, нямам представа как посредствеността се маскира и бива продавана като продукт. Това е най-голямата магия и загадка за мен. But may be it’s just me, and I’m stupid.

О, замалко да пропусна логото на акцията!

 

btv pitty

 

Аз ли прекалявам или това е (както и да го гледам) пирамида с око? Разбира се, че е! Защото хората, които ви предлагат тези „решения“ са същите, които произвеждат боклука!!! Те прекрасно знаят как работят нещата и знаят, че трябва да ви покажат и двете страни, за да имате залъгалка! Да си мислите, че правите нещо! Какъв бе интереса на ционисткия Холивуд да ви пусне филм като „V for Vendetta“? За да се бунтувате you fuckin morons! Защото тази постановка ще съществува само ако има антагонизъм, ако има ДВЕ СТРАНИ! Те НИКОГА няма да ви предложат РЕАЛЕН изход! Те ще ви предложат вход за кръга под камуфлаж! Защото те не искат вие да излезете от кръга!!! Те искат да продължавате да се въртите в него.


Както и да е. Дали да чистите днес или не – това разбира се е личен избор и аз няма да се присмея на никой, който е излязъл да го направи. Ясно е, че от известена перспектива това е похвално. Най-малкото, защото отделяш от собственото си време, за да го направиш. Който иска да отива да го прави – аз не критикувам това, само казвам, че е задънена улица.

Затова си разкарайте шибаните листовки и възмутени погледи от мен and recycle this:


recycle thisscroll back to top
 

Търсачка

Кой е на линия?

В момента има 242 посетителя в сайта

Потапяне

Подкрепи работата ни

Ако харесвате нашата работа и сме били от полза за Пътя ви, може да ни подпомогнете със сума по избор:
Всички средства ще бъдат използвани за задълбочаване на нашите изследвания и проекти. Благодарим!

За aдминистраториСтатистика

Членове : 767
Съдържание : 544
Брой прегледи на съдържанието : 8728328Изграден с помощта на Joomla!. Designed by: joomla templates hosting Valid XHTML and CSS.

© 2024 Издателство „Паралелна Реалност“ : Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
Creative Commons Attribution License. Текстът на договора за ползване на български
Предпочитания за бисквитки

Creative Commons License