Гласуването Печат
Статии - Философия
Написано от H.   
Петък, 14 Октомври 2011 15:32

 

voting

Когато излизам в града обикновено съм напълно изключил за всякакви външни въздействия, било то електромагнитни или чисто рекламни под формата на спам-листовки раздавани от някой на улицата (които винаги отказвам) или билборд, който виждам през автобуса. От няколко седмици обаче подсъзнанието ми започна натрапчиво да забелязва особената концентрация на земеделски физиономии по плакати и транспаранти, които претендират да рекламират убер-божества и днес си дадох сметка, че предстоят избори (и то двойни – what is that agenda about anyway?). Предвид, че от близо десетилетие съм откъснат от всякаква телевизия, попитах няколко човека за потвърждение и после проверих в интернет, само за да открия, че съм стигнал до правилен извод. И тъй като имам мнение за почти всичко в света (освен селското въстание в Мозамбик през 64-та, което още не съм изследвал), нека ви кажа някои неща за изборите...

Не знам каква част от аудиторията на този сайт гласува/интересува се от това изобщо и какво е мнението й по въпроса, но едва ли ще кажа нещо много ново; пиша този текст по-скоро за хората, които са в „или/или“-позиция, ако има такива.

На първо място изборите в България са жалки и това е ясно дори на моя съсед, какво остава за вас. Ние сме може би единствената държава в света, в която жаждата за власт и далаверка е толкова ясно изразена и нескрита, че комичния елемент е неизбежен. В една държава от 6 милиона души имате над 80 партии (88 ако преброих правилно и може да се вярва на wikipedia). В другите държави обикновено имате 2 + независими кандидати.

Нека бъда разбран правилно. Аз съм човекът, който пръв би защитил многообразието, защото това е естеството на едновременното преживяване на Земята. Друг е въпроса обаче какво многообразие може да има в една извънземна система, каквато е политическата.

Когато говорим за политиката на днешното време, говорим за Играта в нейната чиста форма и то в частност ролята на Тъмната полярност в дейностите на Земята. Всички кандидати в едни политически избори са част от Играта и в крайна сметка служат на плана на Тъмната страна и извънземните, които стоят зад нея. Няма никакво значение кой избирате. Това е като да имате предпочитание към кока-кола или пепси-кола. Вкусът е малко по-различен, но собственика е едно и също лице и парите ви така или иначе се стичат в един, а не в два джоба, колкото и добре да се е погрижил маркетинга, за да ви убеди в обратното. Те ще създадат „псевдо-войни“ помежду си, дебати и т.н., за да ви убедят, че са две различни неща.

Не са.

Това е създаване на фалшиво усещане за избор и лична сила (в политически аспект), което трябва да бъде изкуствено създадено у хората по необходимост, за да си мислят, че живеят в демокрация. Спомнете си разговора между Нео и Архитекта в Матрицата: Презареждане“:

„(...) Тя най-случайно откри факта, че 99% от тестовите субекти приемат програмата, стига да им се дава „избор“, дори да осъзнават този „избор“ в състояние на безсъзнание.

Т.е., разглеждайки чисто политическата равнина на нещата, изборът е програма, която по-скоро има за цел да смекчи настроенията на електората и да даде гаранции, че той няма да се бунтува срещу системата, създавайки илюзорно усещане, че вие сте част от нейното изграждане и участвате активно в създаването на насоки за управление на държавната единица, от която сте част. Това е лъжа. Вие не участвате в това.

Далеч съм от мисълта, че конкретно зад България стои специална извънземна сила с конкретен интерес, но това е вярно, ако не пряко, то със сигурност косвено, тъй като ние сме сателит ту на САЩ, ту на Русия (в момента двете супер-сили имат различни фракции в страната борещи се за надмощие), а те СЪС СИГУРНОСТ се управляват ПРЯКО от извънземна сила. Т.е. в България имаме правителство, което ще устройва партийната линия на една от Империите, макар да не отговаря пряко пред нея. Т.е. избори няма (както няма в която и да е държава от много години насам), има театър, който да поддържа илюзията ви за избори. Изборите биват подправяни (както и платената статистика около тях), защото дори основните кандидати да са представители на една и съща сила зад сянка, вече е избран един от тях, а другия е просто необходимия вариант, който така или иначе трябва да съществува за пред публиката за да не е очевиден мажоритарния кандидат. Докато двата основни кандидата (примерно) имат някои различия в това, което обещават на хората, и ДВАМАТА ще се подчинят на онзи, който контролира нещата зад завесата, а това НИКОГА не е народа (да не говорим, че народа даже не знае какво иска). Тук дори няма да обсъждам лицемерието на предизборните кампании и псевдо-речите на полу-хората, които ги изричат, както няма да обсъждам и окултната концепция зад едни избори изобщо. Тук обсъждам философското естество на системата на избора, а не нейното псевдо-изпълнение, което в България е класи по-жалко отколкото в САЩ например.

Това не означава, че за едни избори е невъзможно да се кандидатират хора, които да имат искрени намерения спрямо народа. Означава, че политиката е изцяло под влиянието на Тъмната страна и дори да тръгнете с чисти намерения вие ще бъдете или променен, или приобщен идеологически или премахнат ако случайно решите, че ще демонстрирате топки. В другите страни това се прави по по-фин начин, тук се прави по земеделски начин с метална тръба в главата или публичен разстрел на някой площад. Обикновено хората, които са привлечени от политиката са склонни към корупция просто заради природата на самата политика. Макар да не са такива, те стават такива, защото енергетиката и егрегорите стоящи зад тези структури имат вековни традиции и енергията не е за сам човек, особено ако е без езотерична култура. Тази податливост много лесно може да се провери в хороскопа на даден човек. Точно по тази причина основните играчи избират глупави хора, които са лесно контролируеми, макар тяхната медийна фасада да е друга.

Друго тип самозалъгване е да пуснете празна бюлетина или да го дадете за някаква малка пария (мислейки, че правите напук), която така или иначе не е заплаха за основните играчи. Разбира се мнозинството от хората са любимци, на които просто не им пука, докато биват хранени и са на топло. Тук идват кампаниите с кебапчетата по кварталите. Хората, които имат малко по-развит интелект не са конформисти и са по-въвлечени в разследването и анализирането на нещата. Хората с духовни интереси като нас пък, знаят прекрасно, че правителствата и политиката като цяло са една голяма лъжа. Много от тях отказват да гласуват изобщо, което бива одобрено от Играта, защото по този начин „изборната“ системата не е застрашена.

Гласуването не е отдаването на вашата сила на външен източник. То е изразяването на мнението ви за управлението на държавата. Отделен е въпроса, че държавата и политиката с нейната конституция е извънземна идея. Играта оценява както вашия вот за една от двете мажоритарни партии, така и вашия избор да не гласувате изобщо. Ако се чувствате комфортно с партийната линия на някоя от куклите на конци – гласувайте. Ако не сте – изследвайте обстоятелствата и хората зад някоя от по-малко популярните организации и гласувайте за онази, която наистина харесвате и подкрепяте. Ако не намерите никой, който да подкрепите, може да изберете да не гласувате. Няма правилен и грешен подход към това. Съществува единствено вашата специфична ситуация и къде вие се намирате във вашия напредък и философия за живота. Това не е статия-съвет, която да ви каже какво да правите, това е статия, която представя механиката на аспект от Играта.

Все пак има нещо, което може да бъде считано за универсално. Никога не гласувайте за по-малкото зло. Това, че ги виждате като два вида зло (каквито са) е достатъчно само по себе си. Да гласувате за по-малко зло, си остава глас за злото така или иначе.

Какво е правилното решение за вас ще решите в деня на изборите, ако вече не сте го направили.


scroll back to top
 

Търсачка

Кой е на линия?

В момента има 373 посетителя в сайта

Потапяне

Подкрепи работата ни

Ако харесвате нашата работа и сме били от полза за Пътя ви, може да ни подпомогнете със сума по избор:
Всички средства ще бъдат използвани за задълбочаване на нашите изследвания и проекти. Благодарим!

За aдминистраториСтатистика

Членове : 767
Съдържание : 541
Брой прегледи на съдържанието : 8520253Изграден с помощта на Joomla!. Designed by: joomla templates hosting Valid XHTML and CSS.

© 2023 Издателство „Паралелна Реалност“ : Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
Creative Commons Attribution License. Текстът на договора за ползване на български
Предпочитания за бисквитки

Creative Commons License