История и мотивация

 

Издателство „Паралелна Реалност“ възниква през 2009 г. в отговор на ширещата се езотерична жалост на българския духовен фронт.

Ние сме изследователи и издатели едновременно и опитваме да представяме един по-балансиран подход, както чрез книжните си издания, така и чрез настоящия си сайт, в които ще поместваме – по нашето субективно виждане – ценна и рядка информация.

Издаваме преводна и авторска езотерична литература.

 

 

Философия

 

Определяме се като отвъд-полярни. Балансът обаче не е неутрална позиция и не следва политика на пасивност. В този ред на мисли, идеята ни е да бъдем една информационна банка, а информацията е вече нещо, което е неутрално, защото тя е сама по себе си и единствено човека решава как да я пречупи. Ние приемаме действията и на Тъмните, и на Светлите, защото те трябва да изиграят ролите си в Играта, но се разграничаваме от тях, посочвайки мотивацията им. Издателството не е Светло по характер, затова не очаквайте захаросана езотерика в стил „любов и светлина“, защото ако търсите нещо подобно, това определено не е вашият сайт и тук няма да намерите колективни решения, които са имагинерен изход за човешката непълноценност. Освен това нашите нови материали няма да предлагат азбучна информация, освен ако тя не е от тип, непредставен досега в България. За всичко друго се предполага, че нашите читатели, трябва да имат съответната езотерична грамотност. (В сайта има архивни статии, които съдържат информация, която е полярна и е отчасти вярна. Това са статии, които сме правили в миналото и преценяваме, че заслужават да бъдат сложени в новия ни сайт, въпреки техния цвят. Обикновено, тези материали са с дата 2010 г..)

Според индивидуалните си възможности, ще се опитаме да представим възможно най-голям спектър от неутрална информация, без да спестяваме слабостите на полярностите и опитите им да ни манипулират. Всичко това се прави с идеята да припомним, че имаме избор. „Освободи Себе Си!“ е водещия мотив при контакта с материалите, които предлагаме в нашите книги и сайт. Идеята е постоянно да разширяваме съзнанието си, защото от хилядолетия се прави точно обратното. Това е част от Играта, но нашите цели са да бъдем пристан за Истинска информация. „Качество, а не количество“ е друг важен принцип, който споделяме.

Ние не можем и не искаме да „спасим“ никого. Идеята ни е сблъсквайки се с нас, хората да спрат да търсят външни учители и да започнат да разчитат единствено на своя Висш Аз. Информацията, която ще даваме е ключова – според нас. Истинска е – според нас. Изборите ни са продиктувани от години четене и опит в търсенето на истинските парченца. Пътят ни е лично извървян и разбира се не може да имаме очаквания за 100%-ва съвместимост с Вашия Път, който само ВИЕ може да извървите, заедно с придружаващите го особености и различия. Знаем, че част от читателите ни ще успеят да открият все нещо в това, което имаме да предложим. Това е и нещото, което ни мотивира още повече да се усъвършенстваме, така че да получавате рядка и качествена информация, което е нашата единствена цел, радост и удовлетворение. Какво ще направите с тази информация е ваш проблем и отговорност, а не наша. Ако имате проблем с нещо от прочетеното, просто го оставете настрана. Ние нямаме никакво намерение да ви променяме или настройваме срещу нещо/някого.

 

 

Условия за контакт и обратна връзка

 

За въпроси, мнения и коментари около нашите материали (независимо дали книжни или електронни), може да ни намерите на parallelreality_3@abv.bg :)

Отделно това, всеки, който не допусне грубата грешка да търси учител или да се опитва да се прави на жертва, може да се свърже с нас, отново на parallelreality_3@abv.bg :)

Споменаваме това изрично, защото през годините много хора ни търсиха като учители, спасители, съветници и т.н. Огромен процент от тези хора бяха емоционално дезориентирани и отчаяни. Без значение какво ги съветвахме, в повечето случаи, те дори не правеха опит да вникнат в това, което им пишем и подобрение не настъпваше, защото бяха като самосвал търсещ къде да разтовари пясъка си, без да има каквато и да е концепция отвъд това. Помнете, че пишейки ни, вие правите опит за диалог, а не за монолог, който можете да правите по всяко време на деня, без интернет.

Освен горе казаното, ние не сме вашите учители/спасители и никога няма да бъдем, защото пробуждането е строго индивидуален процес. Да, той може да бъде провокиран, но никога истински генериран от външен източник (какъвто в крайна сметка се явяваме и ние). Нямаме никакви илюзии и стремежи да се превръщаме в някаква сакрална част от живота ви. Нямаме и никакъв интерес за лична среща с вас, защото това не би помогнало на никого. В този ред на мисли, писма съдържащи молби за лична среща „просто от любопитство“ (каквито сме получавали безброй), директно ще бъдат блокирани. Евентуално, за вас може да се окаже важна единствено информацията, която ви предлагаме, а не това кои сме ние, което няма да ви помогне по никакъв начин.

Има огромна разлика между енергийните вампири и истинските търсачи, които търсят съвет. Вместо взаимно да се обогатяваме един друг от ученето, търсенето и мъдростта, има хора, които просто не спират да искат още и още време и енергия. В това няма никакъв Баланс.

Винаги сме били любезни и отворени за съдействие към тези, които наистина искат да открият нещо ново и да споделят своите преживявания. В такъв случай с удоволствие бихме дали съвет, доколкото се простира личния ни опит. Никога няма да ви откажем информационно съдействие или още повече – обмен на опит. Това обаче не ни прави ваши психотерапевти.

Ние не живеем вашия живот и не взимаме вашите решения и няма да променим факта, че отказвате да помогнете на самите себе си (ако решите да го играете жертва).

В сайта, макар и рядко, ще пишат и други хора (освен основателите), които са участвали и в други проекти в интернет и навярно познавате оттам. Връзка с тези хора можете да направите чрез конкретно запитване през основния e-mail.

Ако желаете ваш материал, наблюдение или преживяване да бъде публикуван на сайта ни, можете да ни пишете и при отговаряне на критериите за сериозност и дълбочина (които разбира се са субективно наши) – той ще бъде публикуван. Хора със странни преживявания, които търсят трибуна и себеподобни, също могат да се свържат с нас.

И така... ако имате желание и това резонира с вашия собствен Път, моля възползвайте се от материалите, които ви предлагаме :) Това ще ни направи щастливи :)

 

ДОБРЕ ДОШЛИ!!! :) 

 

new logo perun

 

scroll back to top
 

Търсачка

Кой е на линия?

В момента има 490 посетителя в сайта

Потапяне

Подкрепи работата ни

Ако харесвате нашата работа и сме били от полза за Пътя ви, може да ни подпомогнете със сума по избор:
Всички средства ще бъдат използвани за задълбочаване на нашите изследвания и проекти. Благодарим!

За aдминистраториСтатистика

Членове : 767
Съдържание : 544
Брой прегледи на съдържанието : 8690306Изграден с помощта на Joomla!. Designed by: joomla templates hosting Valid XHTML and CSS.

© 2024 Издателство „Паралелна Реалност“ : Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
Creative Commons Attribution License. Текстът на договора за ползване на български
Предпочитания за бисквитки

Creative Commons License