Храмът на Хор в Египет е компютърен процесор? Печат
Статии - Древни загадки и традиции
Написано от Alien   
Понеделник, 01 Февруари 2010 00:06

 

Връщайки се назад във времето на 2-ри март 1999 г., Ричард Хоугланд се появи на едно специално изданиe на телевизия FOX наречено „Разкриване на Изгубените Гробници”. Програмата показва различни мнения относно древни мистерии в Египет.Казионните египтолози и мислители като Захи Хаваас поддържат тезата, че древните египтяни са строили всички културни паметници като Сфинкса и пирамидите и твърдо поддържат мнението, че всяка другия теория е абсурдна и нелепа.

Алтернативни изследователи като Хоугланд предполагат че паметниците в Египет са построени от по-ранна вискотехнологична цивилизация. Едно от доказателствата представено в програмата на FOX, показвало глиф в храма Абидос в Египет. Този глиф изобразявал няколко странни високотехнологични обекта.
 

Едно от най-поразителните изображения на глифа бил знак наподобяващ хеликоптер
 
 
Този глиф бил намерен в храма, който оригинално бил построен от Сети І (1291 – 1278 г. пр. Хр.) в Абидос, който представлявал култов център, посветен на почитането на Озирис. Дали това е единственото свидетелство в Египет относно останалата памет за праисторическа високотехнологична цивилизация? Било е до момента, в който Даниел Перез прави своето откритие.
По време на сърфиране в интернет за намиране на информация относно създаване на уеб-страница за напълно различна тематика, Перез попада на уеб-сайт, който показва храмът на Хор в Едфу, Египет. Този храм е построен за да се почита Хор, сина на Озирис, който отмъстил за смъртта на баща си.
 
 
 horustmp
На същата уеб-страница била и картата на храма на Хор

edfu

Гледайки тази карта и базирайки се на собствените си познания по електроника, Пeрез забелязва, че източния край на храма (върха на снимката) изглежда много подобно на структурата на микропроцесор. Това, което привлякло вниманието на Перез, били тясно поставените линии на дясната страна (северната страна) на храма.
 
edfumprc
 
След като погледнал цялата снимка станало напълно ясно, че целия храм на Хор имал връзка с компонентите на централен процесор заобиколен от хардуер, който може да се намери в съвременните компютри.
 
                 edfuedfu cpu
 
Всяка секция на храма на Хор е свързана със сегмент от централния процесор и заобикалящият го хардуер, който е нужен на процесора за да функционира.

 
Централният процесор/Вътрешното Светилище
 
Най-важната част на храма на Хор, е източния край, който има подобна структура като тази на вътрешността на централен процесор. По-малките секции се състоят от камери, които обграждат Залата за Дарения, Вестибюл и място наречено „Наос”, който по древна Египетска традиция съдържа най-важната част на този храм в частност – статуята на бог Хор.
Камерите обграждащи източния край на храма логично са места за съхраняване на предмети или информация, може би за по-късна употреба в някой ритуал. В централния процесор сегменти познати като регистри, извършват работа по складиране на информация, която да бъде обработена по-късно.
 
edfuchps 

Следващата вътрешна камера е Вестибюла, който е определен от речника Webster като „път, който предоставя достъп (до нещо ново)”. По подобен начин аритметическите и логическите секции на централния процесор предоставят на външните секции на микропроцесора достъп до главната площ наречена Управляващо Устройство.
НАОСЪТ е очевидно центъра на храма и символично контролира и работи в тандем с всички ритуали и традиции, които го заобикалят. По подобен начин Управляващото Устройство на централния процесор контролира и работи в тандем с всички други части на микропроцесора.
Ниската дясна част на вътрешното светилище на храма (зоната на централния процесор), представлява 2 малки секции, които приличат на малки интегрални чипове, които се използват в компютрите като системни часовници за централния процесор.
На входа на тази вътрешна секция на храма на Хор има зона наречена „Зала за Дарения”, която съдържа предмети които са донасяни от „Втората хипостилна зала”. Кеш-паметта на процесора съдържа данни, които трябва да се доставяни отвън и особено от следващият компонент на компютъра – БИОС-чипа.


 
БИОС-Чип/Втора Хипостилна Зала
 
Думата „хипостил” в речника Webster се определя като „покрив лежащ на редица колони”. Ако сте забелязали който и да Интегрален Чип или БИОСА, приличат на покрив, който лежи на редица от колони. „Покривът” би бил тялото на чипа, а колоните се явяват металните карфици издаващи се от него.
 
ichpyost
 
БИОС-чипа има функцията да „стартира” процесора, като осигури всички приложения да са на място. Прехвърля контрола към БИОСА и зарежда програмата, за да може да бъде използвана в оперативната памет (RAM).
По подобен начин „Втората Хипостилна зала” осигурява място, за да подготви храма за извършване на ритуалите по „богопочитането”, временно прехвърля контрола на храма към тази зала, когато ритуалите са в процес на стартиране и се използва да достави традицията на ритуалното празненство (програма) за тези в следващата „хипостилна” зала, които нямат необходимите умения, за да са във вътрешното светилище.


RAM/Хипостилна Зала
 
ПАМЕТТА С ПРОИЗВОЛЕН ДОСТЪП (RAM) е памет, която се използва за временно съхранение на програми, които се използват от компютъра. В случая на храма, „компютърът” е Египетската Цивилизация и „програмата” е празненство, което се провежда във външната хипостилна зала, за тези които не отговарят на условията да бъдат във вътрешното светилище или са временни членове.

 
Външен Двор/Сокет за Копроцесор
 
Външният двор на този храм има няколко колони, които го обграждат от вътрешната страна от три страни. Сокета който се използва за копроцесор (или пък блок за изчисления с плаваща запетая) на дънната платка на компютъра, би бил логично сравнение с тази зона, ако „колоните” се представят за „дупки”, а свободната площ е хлътналата част на „сокета”.

 
Заключение
 
Графичният план на храма на Хор наподобява сбор от централен процесор, БИОС-чип, RAM-чип и сокет за Копроцесор, които могат да се намерят в съвременните компютри. Ако приемем че компютрите не са съществували в древен Египет поради липса на познания и технология, тогава може да заключим че дизайна на храма на Хор, както и на хеликоптерния глиф от Абидос, представляват спомени за предишна високотехнологична цивилизация, която е изчезнала от лицето на Земята хиляди години преди да започне съвременната записана история.

 
Превод: Alien
Редaкция: H.

Източник: http://members.tripod.com/therev67/edfu_cpu/edfu-cpu.htm
 

 
scroll back to top
 

Търсачка

Кой е на линия?

В момента има 376 посетителя в сайта

Потапяне

Подкрепи работата ни

Ако харесвате нашата работа и сме били от полза за Пътя ви, може да ни подпомогнете със сума по избор:
Всички средства ще бъдат използвани за задълбочаване на нашите изследвания и проекти. Благодарим!

За aдминистраториСтатистика

Членове : 767
Съдържание : 541
Брой прегледи на съдържанието : 8520255Изграден с помощта на Joomla!. Designed by: joomla templates hosting Valid XHTML and CSS.

© 2023 Издателство „Паралелна Реалност“ : Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
Creative Commons Attribution License. Текстът на договора за ползване на български
Предпочитания за бисквитки

Creative Commons License