Фирмаментът и Лемурия Печат
Статии - Древни загадки и традиции
Написано от H.   
Понеделник, 01 Февруари 2010 00:25

 

Понятието фирмамент е било споменавано през различни периоди в историята, но мистериозен облак от невежество заобикаля истинската същност на тази идея. Важно е да се рабере обаче, какво точно беше фирмаментът, защо той е толкова важен за нас, и каква роля изигра той за цивилизацията на Лемурия (Му)...

Фирмаментът бе слой от замръзнала вода (лед), разположен над повърхността на Земята. Той беше грамаден кристалинен щит, разделен на две секции: едната, разположена на 5-6 км., а другата – на 11-13 км. над земната повърност. Изглеждаха като две перфектни лещи. В определени моменти от деня, когато слънчевата светлина се отразяваше в него, този кристален щит действаше като огледало за света отдолу.
Кристални храмове по цялото земно кълбо поддържаха в цялост фирмамента.

 

Кой създаде фирмамента?

 

Фирмаментът бе първоначално създаден от първичната етерна цивилизация, която дойде на Земята преди ок. 35 милиона години. Той беше направен с цел да предпазва планетата от слънчевата радиация и други опасни космически лъчения, които регулярно пресичаха Слънчевата система.
Фирмаментът бе установен, разчупен, и отново съграждан на много пъти, след идването на различни цивилизации и неземни инвазии. Вследствие на това, различни по мащаби и мощност Потопи последваха в геологическата история на планетата.

 

В отсъствие на климат

 

Когато фирмаментът съществуваше, той беше под управлението на Духовната йерархия (и онези, които конструираха кристалните храмове в съответствие с нейните повели) така че да може да изпълнява няколко основни функции за атмосферата на планетата. Първо – понижаване на радиацията и разпределяне нивото на топлина така, че климатът на Земята – от Северния до Южния полюс – варираше в амплитуда от едва 5 градуса! Така тропиците бяха около 25-26°С, а полярните области бяха около 21-22°С. Големите заледени полярни площи не съществуваха, по начина по който изглеждат днес двата полюса.
Втората основна разлика в атмосферата бе, че ветровете и облаците не съществуваха. Нямаше никакви облаци, и всеки ден беше слънчев. Това на свой ред поддържаше ветровете в приятните граници от 12-18 км/ч. Също така, понеже нямаше облаци, нямаше и дъждове и бури; така че дъждът е нещо уникално за настоящата Ера.

 

Склад за прана

 

Цялостната атмосфера ободряваше и въодушевяваше съзнанието и тялото на човека, тъй като част от радиацията на Слънцето се запазваше, и съхраняваше изобилие от прана между двете секции на фирмамента. След това праната се разнасяше по целия небосвод, създавайки нещо, подобно на огромен хладилник. Може да се нарече хладилник за съхранение на прана“.

Тялото на всяко живо същество на планетата бе проникнато и ободрявано от тази енергия. Топлината и другите лъчения, които биха могли да увредят телата бяха държани встрани от Земята, благодарение на фирмамента.

Друг ефект от него бе, че звездите се виждаха уголемени и нощното небе изглеждаше сякаш гледано през гигантски телескоп.

Така фирмаментът предпазваше от опустошаване атмосферата, като не допускаше голяма част от космическата радиация под повърхността си. След разрушаването на фирмемента, радиацията изведнъж нахлу, смалявайки физическия ръст на хората, и съкращавайки продължителността на техния жизнен цикъл.
Сегашната атмосфера далеч не предпазва живота в степента, в която фирмаментът някога го правеше (и някога ще продължи да прави).

Конфликтът

 

Докато цивилизациите на Лемурия и Атлантида узряваха, постепенно между тях се породи конфликт. Като последно средство в биткатата за надмощие, те решиха да атакуват кристалните храмове, поддържащи фирмамента. Отначало идеята им беше да разрушат щита само над главите на „врага”, но всъщност подцениха ефекта от дестабилизирането на фирмамента.

Атаките бяха извършени синхронизирано върху повечето кристални храмове и те разградиха структурата на небосвода. Това причини разпадането на фирмамента, и изливането на милиони галони вода от небето. Което е известно в историята и Библията като Всемирният Потоп.

Онова, което последва, беше не само период от 40 денонощия на непрестанни валежи, но и един изцяло нов свят. Старите истории на човечеството бяха потопени и всичко, което остана, бяха устните предания и легендите...Източник: http://www.lemuria.net/thefirmament.html

Превод: ultrafutur

 

scroll back to top
 

Търсачка

Кой е на линия?

В момента има 290 посетителя в сайта

Потапяне

Подкрепи работата ни

Ако харесвате нашата работа и сме били от полза за Пътя ви, може да ни подпомогнете със сума по избор:
Всички средства ще бъдат използвани за задълбочаване на нашите изследвания и проекти. Благодарим!

За aдминистраториСтатистика

Членове : 767
Съдържание : 544
Брой прегледи на съдържанието : 8728382Изграден с помощта на Joomla!. Designed by: joomla templates hosting Valid XHTML and CSS.

© 2024 Издателство „Паралелна Реалност“ : Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
Creative Commons Attribution License. Текстът на договора за ползване на български
Предпочитания за бисквитки

Creative Commons License