Тайната на металните топчета Печат
Статии - Древни загадки и традиции
Написано от H.   
Неделя, 31 Януари 2010 23:20

 

В мината “Уондърстоун” в Трансваал, Южна Африка, от двадесетина години работниците често намират в една скална формация на възраст около 2,8 милиарда години, метални топчета с диаметър между един и пет сантиметра, които имат върху големия си кръг и успоредно на него по три издълбани черти. Някои от топчетата са кухи, други са пълни с гъбесто вещество, което се разпада на прах, когато се разтроши топчето. Освен това тези топчета се въртят бавно около собствената си ос, без да ги докосва никой. Според учените не е възможно геологически процеси да са образували топчетата. Професор Я. Р. Мелфер, завеждащ катедрата по геология в университета “Витватерсранд” в Йоханесбург, заявява: “За мен това е загадка. Не мога да си представя какво означават тези предмети.”
Във връзка с горните тайнствени топчета в списанието “Ейншънт Скайз”, брой 5 от 1979 година геоложката Бренда Й. Съливан специалистка по издирването на диаманти, от Макваси, ЮАР, пише: “По време на полевите си работи попаднах на един необичаен предмет: метална топка с диаметър 4 сантиметра, с три резки на еднакво разстояние, издълбани по и успоредно на екватора. Сферата е леко сплескана на всеки полюс.”
Топката бе изкопана в една пирофилитна мина близо до Отосдал в Западен Трансваал. Пирофилитът, наричан на английски още “уондърстоун”, е минерал, който се използва за пълнеж на бои, за електроизолация, за тебишири, за приготовление на вар и за ваяне на скулптури. Той влиза като съставна част и в производството на изкуствени диаманти. Намира се само в околностите на Хестоптефонтейн, край Отосдал. Минералът се бичи на блокове или плочи. Стотици метални топчета са били намерени досега в пирофилита, когато го режат. Директорът на мината ми каза, че е намирал топчета с диаметър 12 милиметра (!!!). Той също ми обясни, че топчетата са от два вида: едни са кухи, други са пълни с вещество, което той описва като “надробен кристал”.
Директорът на музея в Клекдорп, господин Рудолф Маркс, съобщава, че е наблюдавал как топчето се върти около собствената си ос веднъж или два пъти в годината. Разговарях с господин Маркс, който потвърди горния факт. Той добави, че топката се върти в обратна на часовниковата стрелка посока, в пълен кръг. Има една непочистена част, по която са полепнали късчета от пирофилит по повърхността на метала, затова е лесно да се наблюдава как топчето действително се върти. Мистър Маркс мисли, че въртенето може би се дължи на честите земни трусове в този район (ха-ха-ха-ха), но това не обяснява защо то се извършва всеки път в една и съща посока.
Според геолозите пирофилитът е бил образуван преди 2,6 до 2,8 милиарда години! Тогава как тези метални топчета, които очевидно не са естествени образувания, са проникнали в пирофилита?
 


от списание “Спектър” – броя от 1983 година

 

(През 1885 г. намерили стоманен куб в буца въглища в леярницата на Изидор Браун от Фьоклабрук, Австрия. Двете му срещуположни страни за закръглени и затова размерите му са от 67 до 47 милиметра. По дължината на куба върви дълбока бразда, почти до средата на страната. Теглото му е от 785 грама и съставът му са подобни на тези на твърдата въглеродно-никелова стомана. Желязното парче било вградено в буца въглища от епохата на терциера, отпреди десетки милиони години. Някои учени смятаха, че става дума за изкопан метеорит. Предвид геометричната форма на предмета и браздата други прецениха, че произходът му е изкуствен, че е направен от човек. Но науката твърди, че в онази епоха на Земята не е имало човешки същества. Произходът на предмета остава необяснен.

 ... През 16 век испанците намерили 18 сантиметров железен гвоздей, плътно обвит в парче скала от вътрешността на мина в Перу. Може да се твърди без колебание, че той е на възраст десетки хиляди години.

... Към следите възможно оставени от Атлантида, могат да се прибавят и стотиците странни кълба, намиращи се в саваната на югозапад в Коста Рика, Гватемала и Мексико. Тези каменни топки са фино полирани, а диаметърът им се мени от няколко сантиметра до три метра. Сферите са от вулканична скала, някои тежат много тонове, изработени са съвършено, нещо учудващо при липсата на какъвто и да е било изструмент, който би могъл да послужи за това на мястото, където са намерени. Камъкът, от който са направени глобусите, може да е взет само от далечно разстояние. И кой ги е правил? От коя епоха са? И с какво намерение са разпилени по върховете на планините?

... Според Егертън Сайкс: “Същественият фактор е в констатацията, че маите пристигат на континента със собствена писменост, с познания по математика, астрономия, архитектура, медицина, с календарна система, много по-точна от тези, с които си служат в Европа до 18. век. Общоприетата хипотеза според, която за по-малко от стотина години те са придобили всички познания, придобити от западния свят за повече от две хиляди години – подобна хипотеза не само, че няма никакъв исторически прецедент, но просто противоречи на здравия смисъл”. В такъв случай какъв е произходът на тази значителна култура?)
 

scroll back to top
 

Търсачка

Кой е на линия?

В момента има 238 посетителя в сайта

Потапяне

Подкрепи работата ни

Ако харесвате нашата работа и сме били от полза за Пътя ви, може да ни подпомогнете със сума по избор:
Всички средства ще бъдат използвани за задълбочаване на нашите изследвания и проекти. Благодарим!

За aдминистраториСтатистика

Членове : 767
Съдържание : 544
Брой прегледи на съдържанието : 8728323Изграден с помощта на Joomla!. Designed by: joomla templates hosting Valid XHTML and CSS.

© 2024 Издателство „Паралелна Реалност“ : Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
Creative Commons Attribution License. Текстът на договора за ползване на български
Предпочитания за бисквитки

Creative Commons License