„Шаманско светоусещане“ с Hermetic Vision! Печат
Статии - Техническа информация
Написано от VioleTrickster.   
Понеделник, 18 Юни 2018 23:46

logo trans

Настъпи това време от годината, в което нещата започват да се случват за 2-ри път! :D

През септември месец в България, ще бъде проведена нова серия от семинари „Шаманско светоусещане“. Те ще отворят коридор за всички англоговорящи българи, които искаха, но по една или друга причина не успяха да присъстват миналата година в Ковачевица.

Този път локацията е нова и се зове село Емен в близост до Велико Търново. Там, в продължение на 14 дни, ще имаш възможността по цял ден да се изгубваш безопасно в една вълшебна градина, в която лично се уверих, че се случват странни неща дори и когато няма шамански семинари :)) В комбинация с всички останали единомислещи и лекциите на Андро – това ще се превърне в едно ново екзотично изживяване.

Ако имаш интерес към нещо подобно, предлагам ти да разбереш цялата история :)

  

 И така.

Кой е Андро?“ и какво можеш да очакваш и да не очакваш от него е описано подробно в материала от миналата година, така че тук няма смисъл да бъдат повтаряни вече казани неща само за обем :) Ето защо смятам по-скоро да дам резюме на квинтесенцията от случилото се в Ковачевица, като по никакъв начин не казвам, че тя ще се повтори под същата форма през септември – в крайна сметка нищо не може да бъде повторено и това не е самоцел.

 

Андро е сладкодумен лектор, добър mindfucker и опитен шаман. Дългогодишните му преживявания предлагат една много особена перспектива, която трудно може да бъде срещната под точно тази форма някъде другаде. И именно защото всичко идва от преживяване, storytelling-а му има капацитета да трансформира – понеже той не е просто разказан или научен, а извира отвътре. Ето защо говоренето и енергията зад присъствието могат да те накарат да преосмислиш начина по който преживяваш тази реалност.

И от опита ми със семинарите миналата година мога да кажа, че тези събития наистина имаха impact. Много от участващите, с които продължих да поддържам личен контакт, споделят че радикални промени в живота им има и началото им може да бъде проследено именно до Ковачевица. Най-вече поради приятелствата, които хората създадоха помежду си – отношения, които траят и разцъфват и до днес.

Без да те лъжа – в крайна сметка това са нещата, които имат потенциала да останат. Да, семинарите са вълшебни по свой начин, но обикновено те избледняват в съзнанието с времето. Преживяването и енергийния обмен с останалите, обаче, е онова „гъделичкане в коремчето“, което липсва в ежедневието. Докато бяхме в Ковачевица всеки косвено ми казваше, че онова, което най-много му липсва в живота е среда, т.е. – липса на себеподобни. Ето защо и такива преживявания са безценни – защото те събират много специфични хора, интересуващи се от определени екзотични аспекти на езотериката – на едно място. Което никога не става в такъв мащаб при обикновени обстоятелства. Предпочитам да разглеждам една подобна мотивация не като „решение“ на отчаяни стратегии в стил „как да не бъда сам повече“, а като поемане на отговорност за аспект, който трябва да бъде трансформиран. Самотата.

Защото истината е, че много малко хора умеят да бъдат наистина сами. Да, този земен път е самотен и хора като нас са все още маргинали, но това не означава, че около теб не може да има хора. Моят път, например, е изключително самосиндикален, но тази траектория никога не е пречела на изобилието от хора около мен, с които мога да се свържа истински, осъществявайки стойностен и дълбок обмен. Винаги се търси една средна линия, чието намиране в генерален план е и съществена част от това да бъдеш добър шаман.

Ето защо тези семинари помагат – защото те дават шанс за свързване. Със себе си, със средата (чрез притихване за собствените мисли и проблеми), с останалите – изобщо – с уникалната комбинация от фактори. Думата е синтез и има различни начини за постигането му. Подобни събирания могат да дадат начало на една такава трансформация и преживяванията показват, че това се случва.

 

Освен всичко друго, момчетата от Hermetic Vision ми казаха, че прекратяват събития от подобен тип за в бъдеще и това ще бъде последното им такова в този му формат. Разбира се, всичко се променя много бързо, но ако някой ден има още случки, те ще бъдат за практическа алхимия и ще са ориентирани към коренно различна аудитория. Без да бъде излишен рекламен трик, това ми бе съобщено и аз го препредавам, ако случайно някой е решил, че може да го направи „догодина“. В този смисъл смятам, че е важно да бъде казано, за да може всеки, който иска да хване „последния влак“ да го направи. Дали ще бъде така или не – аз лично не знам. Но според информацията, която ми е подадена към момента – шамански семинари и обучение как се прави шаманско пътуване – няма да има повече.

 

Какво представляват шаманските курсове?

 

• Това са серия от лекции и практики, които ще те научат на хилядолетни принципи изказани на един нов и достъпен език.

 

• Ще бъде преподадено как се навлиза в шаманско състояние и как се оперира в тези реалии, което води както до самолекуване, така и до помощ на другите.

 

• Преди да се стигне до този етап, човек трябва да бъде добре запознат с природата на тази реалност и нейните множество капани, които стимулират ума, пречейки на виждането. Това е причината поради която семинара залага на разбулването на дуалистичното мислене.

 

• Ето защо в случая се предлага светоусещане, което е далеч по-различно от всекидневното такова. Наред с практиките (които всеки има капацитета да изпълни), човек ще бъде учен да разбира света си отвъд привидностите и полюсите на самия мисловен процес. Това изисква изговарянето на определен тип теоретична постановка под формата на истории, театър и полагането на философски платформи, които намират свои основни в херметичните и алхимични принципи. Човекът бива разглеждан като искра от която се махат излишни пластове. В този смисъл той не се „превръща в нещо друго“, а се завръща към оригиналната си природа. Това обикновено въвлича 4 етапа на развитие, които са като архетипна карта на човешкия път:

 

-          - Оплакващият се: манталитетът на жертва

-          - Учещият се: оцеляващият режим

-          - Практикуващият: пътя на воина

-          - Пребивавайки в междинното: дзен-нагласата

 

На самите семинари ще бъде говорено за тези и други принципи, но трябва да се има предвид, че самия Андро е променен за 1 г. (акумулирани са нови прозрения, сънища и посвещения на множество нива), обстановката също ще е различна и магична по свой нов начин, а участващите – ще бъдат изцяло други хора :) Никой не е същия от миналото лято. Така че няма как да се очаква и същото събитие.

 

Някои от датите, обаче, са същите и се застъпват :)

Този път събитието няма да е месец, а 14 дни. Така че ако решиш да участваш трябва да си отбележиш в календара цифрите от 1 до 14 през септември. В този диапазон ще бъдат проведени 3 семинара, както следва:

 

Шаманско светоусещане – 1.09.–5.09.

 

Шаманско светоусещане – 6.09.–10.09.

 

Шаманско светоусещане (2-ро ниво за напреднали) – 11.09–14.09.

 

Тази година фокуса ще бъде съсредоточен в по-малко курсове, като доколкото разбирам екипът на Hermetic Vision е видоизменил и компресирал нещата по нов начин. Например, новата версия на семинара „Шаманско светоусещане“ ще бъде по 4 дни, за разлика от миналата година, когато бяха 3. Тъй като няма да има „Opus Magnum“, обаче, някои фрагменти от алхимичния курс ще бъдат вградени в шаманския такъв, поради което той става и по-дълъг с 1 ден.

 

Ето и самата дневна ПРОГРАМА

 

От 11-ти до 14-ти септември пък, ще има advance курс, който се явява 2-ро ниво за тези, които вече са карали първото такова. Подразбира се, че ще бъдат преподадени по-дълбоки техники на лечение, но там така или иначе ще са вече познати лица, така че нужда от очаквания няма – хората познават нивото на което се случват нещата. Поради тази причина няма и ясен график и Андро ще решава какво да говори по време на самото случване. Единственото, което знам е, че семинара е тематично обявен като „The Great Mindfuck“.

 

 

Няколко думи и за новото място тази година.

Емен е село във великотърновска област само на 20 км. от старата столица. Там, в имота „Имението“, ще се проведат и тазгодишните семинари.

 

emen night 1024x540

 

По стечение на обстоятелствата бях там по други причини по-рано тази година и мястото съдържа свое собствено фино вълшебство, различно от Ковачевица. Просто е като „следващата му версия“. В близост отново има водопад, пещери, а вътре в самото „Имение“ имаш пряк достъп до река..., което си е меко казано лукс (който обаче, превръща репелентите в задължително условие). Следват снимки, които направих там наскоро:

 

river0

 

Дворът е буквално огромен и ако кажа, че никога в живота си не съм виждал по-голям – ще бъде самата истина. Десетки снимки не биха обхванали мащаба му, защото имам чувството, че ако му се тегли диагонала ще бъде поне километър дълъг (без да преувеличавам) до степен в която на територията му, между отделните къщи има минигорички...

 

1 2

 

В този двор има всичко – от кладенци, хамаци и басейн, до чаровен кокошкарник с качулатки :)

 

3 4

  

Имах странни преживявания нощно време в този двор. Най-малкото там определено има природни духове, които поддържат ареала и явно се чувстват комфортно в него.

 

 6 7

 

Това не е особено странно, предвид че ми бе казано, че под самото „Имение“, има подземна река и система от пещери (доколкото си спомням на не повече от 8 м. под повърхността!), които правят мястото особено отделено, притихнало и заредено с много Ин (заради реката и пещерите).

 

5

 

Накратко – нямам никакви съмнения, че на ниво среда идеалните условия за провеждането на още едно магическо събитие – отново са налице! :) Кухяната отново е домашна, настаняването предлага повече удобства, а възможността за разходки в близкия Еменски каньон е дори още по-голяма.

 

Няколко важни неща за отбелязване:

 

Напомням че всички семинари са само за англоговорящи българи! Никой не може да очаква да отиде там и да се говори на чист български или да има преводач. Опитът от миналата година доказа, че това е невъзможно и би подбило преживяването на самия семинар.

 

• Другото, което знам че вълнува всеки персонално – тази година в програмата няма заложени шамански пътувания, което означава, че такива няма да бъдат провеждани на място.

 

• На последно място – моя милост няма да бъде физически там тази година. Поради акцента ми върху лични проекти покрай Издателството аз самият нямам нищо общо с тазгодишните събития: тяхната форма, програма, място, логистика или каквото и да е било. С това се занимава коренно различен екип. Аз съм поел анагажимента единствено да ти съобщя за събитието, което и правя с тази обява. Ето защо абсолютно всичко, що касае семинара може да бъде адресирано до екипа на Hermetic Vision ТУК. Там ще откриеш допълнителни детайли около логистиката, цените и особеностите при записването, което е на различен принцип от миналата година. Последното става най-долу на този линк в полето за регистрация, в което от падащите менюта можеш да избереш кой семинар искаш да посетиш и начина по който си разбрал за събитието (ако това се е случило през този сайт, можеш да го посочиш в съответното поле). Всичко това ще доведе до получаването на e-mail в кратък срок от тима обслужващ логистиката на семинара. След което можеш да зададеш абсолютно всичките си въпроси на Hermetic Vision, на които аз така или иначе не мога да отговоря дори и да искам, защото не знам много :)

 

Ако решиш да се впуснеш в това – пожелавам ти едно невероятно и магическо преживяване в Емен!

И ако си поел по пътя на магьосника – не забравяй – there’s no fun in perfection :)

Presto! :D

 

 

VioletTrickster.

 

scroll back to top
 

Търсачка

Кой е на линия?

В момента има 110 посетителя в сайта

Потапяне

Подкрепи работата ни

Ако харесвате нашата работа и сме били от полза за Пътя ви, може да ни подпомогнете със сума по избор:
Всички средства ще бъдат използвани за задълбочаване на нашите изследвания и проекти. Благодарим!

За aдминистраториСтатистика

Членове : 767
Съдържание : 543
Брой прегледи на съдържанието : 8672575Изграден с помощта на Joomla!. Designed by: joomla templates hosting Valid XHTML and CSS.

© 2024 Издателство „Паралелна Реалност“ : Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
Creative Commons Attribution License. Текстът на договора за ползване на български
Предпочитания за бисквитки

Creative Commons License