Излизане на тиража на „Произход и история на Империите Орион и Сириус“, пратки с Еконт, разпространение и процедура при дефектни бройки Печат
Статии - Техническа информация
Написано от H.   
Сряда, 10 Юли 2013 16:54

 

mech

Последната теория на печатницата, след поредната ми разправия, е, че по някое време утре (четвъртък, 11 (разбира се...) юли) ще получа целия тираж от книгата. Това означава, че, ако тази версия се осъществи (нещо за което опита ми показва, че никога не е сигурно), още в късния следобед ще започна да пращам пратките по Еконт. Респективно – някои хора ще ги получат още в петък (12 юли). Поради естеството на обстоятелствата няма да мога да пусна всички поръчки още в четвъртък, защото в най-добрия случай ще имам само 3-4 часа на разположение преди да свърши работното време на Еконт за деня. Ще направя всичко по силите си обаче, да пусна останалите книги в петък, като тази част, чисто процентно, ще бъде по-голямата част от поръчките като цяло по обяснените вече причини... Пратките се пращат по хронологичния ред по който са приети, така че тези които са поръчали вчера нека не очакват, че ще я получат първи. Както разбирате в това няма лично отношение :)

Тъй като повечето от вас поръчаха доставка до офис на Еконт, дори книгите, които ще пусна в петък, ще могат да бъдат взети от вас в събота от съответните офиси до 13 ч. Онези от вас, които са поръчали до частен адрес ще получат пратките си в понеделник (ако сте сред тези, които съм пуснал чак в петък). Тези, които съм пуснал още в четвъртък ще бъдат на частния адрес още в петък (но това са наистина малко на брой пратки). Има вариант книгите до частен адрес да бъдат доставени и в събота, но това оскъпява услугата на Еконт с (мисля) 2 лв. Тъй като не мога да взема подобно решение от името на никого, който е поръчал до частен адрес, пускам по default обикновена пратка за понеделник, освен ако някой не види този пост и не пише изрично на служебния ни mail, че иска доставката за събота.

 

Накратко – в понеделник най-късно, всеки един наш читател ще може да държи книгата в ръцете си. Надявам се всички уговорки с печатницата да бъдат спазени и именно този вариант да бъде разигран без засечки.


Промоцията ни обявена тук важи до 14 ч. утре (11 юли). След това книгата може да бъде закупена от магазина ни на новата цена, която също вече бе спрегната в горната тема.

В пловдивския Хеликон книгата ще може да бъде открита в края на месеца. Предполагам след 25 юли ще бъде из цялата им мрежа в страната, но това наистина не зависи от мен, така че моля ви не ми задавайте въпроси, кога ще има бройки в София и т.н.

Би следвало книгата да бъде и из мрежата на борсите и Славейков отново до края на другата седмица.


Последната ми актуализация относно качеството на книгата ми казва, че цветовете на корицата няма да бъдат 1 към 1 като тези показани тук, но явно съдбата на тази творба още от началото е такава – да не бъде перфектна от печатна гледна точка и да бъде родена с огромна мъка като цяло. И въпреки че всичко това ощетява по-скоро нашето отношение към това какво точно трябваше да представлява тази книга на ниво идея, то тези неща не касаят читателя по никакъв начин и се надяваме всичко по книжното тяло да бъде наред и всеки да остане доволен от информацията, която разбира се е по-същностната част.


Важна забележка! Ако някой от вас получи дефектна бройка, моля веднага да ни сигнализира на Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. ! Обикновено когато пращам книги на някой ги преглеждам страница по страница (това не е шега) за дефекти и чак тогава ги пускам. Тъй като сега, обаче, става дума за огромно количество поръчки наведнъж и много особености свързани с липсата на линейно време, няма да мога да проверя всяка една книга поотделно – така бихме приключили чак в края на другата седмица, което не би сработило за никого.

Затова, ако някой открие някакъв дефект в неговата бройка процедурата е следната: пишете ни на mail-а, след което ни пращате дефектната книга по Еконт за наша сметка. Ние ви пращаме безплатно нова и читава бройка отново с поети от нас куриерски услуги. Това важи не само за новата книга, а за всички книги, които сме издали досега. Ако по някаква случайност вече имате наша книга с дефект, моля ви пишете ни за това и с удоволствие ще ви я заменим със здрава такава.

За дефект се смятат неща като: напечатани няколко страници върху една, обърнати страници, липсващи страници, отрязани страници с липсващ текст, разбъркани страници или безвъзвратно замърсени от печатния процес страници.


Всичко това важи само за книги закупени пряко през нас. Ако сте купили наша книга с дефект от някъде другаде, обърнете се към същото това място и няма да имате проблем. Ако имате такъв, сигнализирайте на пощата ни.


В светлината на гореказаното държа да изясня нещо, което лично за мен е много важно.

Повече от абсурдно е някой да смята, че мога умишлено да му пратя дефектна книга, просто за да си я „пробутам“ (казано по търговски). Това може да стане само и единствено от неумишлено недоглеждане, затова и отправям горното предложение към всичките ни читатели – защото ние не сме търговци, ние сме преди всичко разпространители на знание. Лично аз съм букенист с над 2500 подбрани езотерични заглавия в личната си библиотека и ако има някой, който да разбира концепцията за това една книга да бъде качествена и в добро състояние – то това съм аз. Не познавам човек, който да цени книгата повече от мен и никога не бих пратил съзнателно дефектна книга на някого предвид, че знам как бих се почувствал аз, ако някой ми спретне подобен дребнав номер. С пълното съзнание, че хората с подобно отношение към книгата са под 3%, това не променя по никакъв начин моето такова и продължавам да вярвам, че не бих сторил на никого нещо, което не искам да сторят на мен.


Искам да благодаря и на всички, които се отзоваха с предложение за печатница! :) Вече имаме доста дълъг списък и ще проверим всяко едно от тези места когато дойде време за следващия път! :)


Дотогава – ще се радваме на всякакви мнения за новата ни книжка и какви мисли е предизвикала тя у вас! :)


Поздрави на всички ;)

 

 

scroll back to top
 

Търсачка

Кой е на линия?

В момента има 125 посетителя в сайта

Потапяне

Подкрепи работата ни

Ако харесвате нашата работа и сме били от полза за Пътя ви, може да ни подпомогнете със сума по избор:
Всички средства ще бъдат използвани за задълбочаване на нашите изследвания и проекти. Благодарим!

За aдминистраториСтатистика

Членове : 767
Съдържание : 543
Брой прегледи на съдържанието : 8672590Изграден с помощта на Joomla!. Designed by: joomla templates hosting Valid XHTML and CSS.

© 2024 Издателство „Паралелна Реалност“ : Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
Creative Commons Attribution License. Текстът на договора за ползване на български
Предпочитания за бисквитки

Creative Commons License