Хронология и равносметка Печат
Статии - Техническа информация
Написано от H.   
Петък, 03 Февруари 2012 18:48

 

logo-paralelna

Преди малко ме озари златната мисъл, че днес този сайт става на 365 дни :)

Тъй като това няма да бъде отбелязвано с превзети съобщения всяка година по това време, ми се ще да кажа някои неща, за които мисля напоследък. Това са въпроси, които искам да доизясня, защото по обратната връзка, която получаваме, разбирам, че доста хора не са прочели философията, която този сайт споделя.

За 1 година на този сайт бяха качени 92 нови материала. Математиката казва, че средно аритметично това прави по една нова статия на всеки четири дни. Не съм сигурен колко хора си дават сметка, но това са 92 материала, които се появяват за първи път в българската мрежа. Това са или преводи на статии, които са родени първо именно на този адрес в родното пространство, или авторски неща, или (в най-лошия случай) преписани на ръка редки текстове (даже в момента се сещам само за един такъв случай). Това не са copy-paste материали, не са жълти новини и не са блог-постове генерирани от скука в резултат от нереализиран социален живот, какъвто е случая с много форумни герои. Това означава, че е свършена една сериозна работа...


Никой не може да разбере в пълнота какви усилия са вложени в един подобен проект, освен частично от всички преводачи и познати от интернет, които безвъзмездно помагаха по един или друг начин този сайт да бъде пълен с полезна информация. Благодарността към тези хора трудно може да се изрази поименно и с думи. Това са хора, които разбират значението на обмяната на енергията и не са интернет-паразити или заблудени Светли, които вярват, че останалия свят им е задължен и е там за да ги забавлява и информира безплатно само защото са се родили. Този сайт е направен за информация. Осъзнаваме това прекрасно и с тези думи не се опитваме да насаждаме жалка отговорност у преминаващите читатели, нито чувство на задълженост към нас. Но да получаваме писма с въпроси защо се качват статии толкова рядко?“ и за какво ще са следващите статии?“ са най-малкото неадекватни и нахални. Тези хора не са направили нищо във връзка с въпросната информация на въпросното място, но въпреки това имат изисквания към него. Много често се стига дотам (особено на личния ми mail) да има статии по поръчка с императивен тон, сякаш аз съм задължен на някого. Все повече зачестяват писма от рода на кога ще напишеш за еди-какво-си?...“ и време е да пишеш за...“. Относно тези хора: нека бъда пределно откровен по този въпрос с вас. Аз не съм вашият личен асистент на повикване и сте в дълбока грешка ако смятате, че трябва да осветлявам пътя пред вас по всеки един въпрос по който ви скимне. Който има интерес в дадена посока сяда и прави проучване сам, както го правя аз всеки път, когато публикувам свой материал. Пиша за неща, които са интересни за мен и са, по един или друг начин, част от моя път. Не виждам нищо по-естествено от това – точно както вие не се интересувате от Пътя на съседа „Y“ под вас, така и за мен е характерно да изследвам това, което е интересно за мен, а не за вас. Ако така ще бъде по-лесно разбираемо, разглеждайте този сайт като електронен дневник за езотерични интереси, а не като нещо, което има цел непременно да стигне и кореспондира с вас, обслужвайки вашето хоби. Безкрайно нагло е да държите сметка на някого само защото не е отговорил на вашите очаквания и стандарти. Това определено е ваш проблем, не мой и говори за невероятна незрялост по отношение на езотеричната сфера като цяло. Получава резултат само онзи, който вложи от себе си в собствения си Път. Нищо няма да се случи просто защото истината ви принадлежи по право“ и всички сме Едно“. Можете да получавате своята дневна доза захар в някой от стотиците ню ейдж сайтове в пространството, но мястото за това със сигурност не е тук, а ако мислите иначе, то все още имате криворазбрани аспекти на Светлата полярност у вас за чистене.


Същото се отнася за стотиците хора, които ми пускат прикачен текстов материал или линк към youtube с изискването за моя коментар. Нека поясня нещо и по този въпрос.

Има огромна разлика между това да получа писмо с такова съдържание, но с изречението виж това, може да ти е интересно“ и с изречението какво мислиш за това?“. Първото предполага съпричастност и желание за обмен на информация, което аз високо ценя и на което винаги откликвам ако усетя истински импулс зад него, а не просто поза. Второто предполага нужда от отговор просто защото на някой му трябва такъв. Ще започна да спра да отговарям на писма от втория вид, защото този сайт отчаяно се опитва да обясни (явно в повечето случаи безуспешно), че единственото, което е валидно е какво вие мислите за даденото нещо. Моето мнение за всеки един клип в youtube или за всяка една статия в мрежата е абсолютно без всякакво значение за вас, докато не разберете, че няма друг авторитет за вас освен Висшият ви Аз и всяка външна сила (в случая – аз) е временна спирка, която в повечето случаи не ви помага! Ако наистина много държите на моето мнение за нещо и искате да направя изследване вместо вас, то ще го направя с удоволствие срещу съответното заплащане (по договорка). Сигурен съм, че това ще бъде добра спирачка оттук нататък за тези, които си търсят „врачка“ и спама на mail-а ми ще спре. Все пак народопсихологията на българина и неговата интернет култура не му позволяват да цени нещо достатъчно за да си плати за него и смятам, че това ще шкартира в голяма степен всеки един информационен далавераджия. Само за справка – досега винаги съм помагал абсолютно безкористно с мнението и съветите си там, където смятам, че мога да кажа нещо и съм го правил по възможно най-любезния начин. Тъй като тези mail-и започнаха да стават твърде много и усещам как започвам да се натоварвам и да ми липсва време за мен самия, оттук нататък това ще се промени.


Ако има нещо, което преценя, че си заслужава вниманието според мен – то аз ще го коментирам сам, без да бъда подтикван за това. В края на краищата, този сайт просто трябва да се взима предвид, а не да бъде пристан на отчаяни души с последна надежда, които търсят отговори.


Никога няма да забравя за 3-4 случая през отминалата година, в които няколко човека си позволиха дори да ни заплашват, че ако не им помогнем, то това значи, че работим за Тъмната полярност и просто друг вариант за това няма. Други пък директно ни обявиха за агенти на илюминати просто поради факта, че съществуваме без никой да не ни прави проблем за това. Нямам за цел да тръгна да разчепквам несъстоятелността на всички подобни твърдения, защото е под нивото ми. Жалост и изкривявания има безброй, това обаче не означава, че трябва да ни уведомявате за тях на личната ни кутия. Това идва само да покаже (и подчертавам това при всеки удобен случай), че отговорите тук са абсолютно изпразнени от съдържание ако не са преживени и вътрешно осмислени. Информацията в сайта предизвиква моментална реакция у хора, които нямат силата да вземат собствения си живот в ръце. Това е тъжно, но също така е част от голямата картина и лично аз не мога да направя нищо по въпроса.


В тази група са и хората, които ми пишат за сънищата или своите ОИТ очаквайки някакъв коментар от мен. Отново – едно е да споделите дадена информация, както ние го правим чрез тази трибуна, друго е да искате анализ на собствените си сънища и преживявания. Това е абсолютно нелепо и много незряло от перспективата на този сайт и вие очевидно не сте разбрали този постулат. Неслучайно той се казва Кои сме и кои НЕ СМЕ“. Отдавайте силата си и предоставяйте сънищата си за анализ на някои от хилядите учители, които на драго сърце ще поемат отговорността вместо вас. Ние НЕ СМЕ тези хора и дано повече хора прочетат този текст за да се спре с този вид e-mail-и. Стигало се е дори дотам да ме питат каква марка лютеница си купувам. What the fuck is wrong with you people? Живейте собствения си живот и си забранете някой постоянно да го живее вместо вас. Учители, телевизия, социум, духовни наставници – най-популярните капани на новото време!


Другият ми, навярно най-любим тип хора са, които започват писмата си с: имате прекрасен сайт, не че научих нещо ново от него де, но...“. WTF?!? Що за второкласническа реакция? Отделно от това, естествено, че сте научили нещо ново по простата причина, че в този сайт на моменти има късчета информация, която не може да бъде открита никъде в 3D. Нужно ли е да избивате его-issues с подобни изречения тип „да спомена между другото“? Ако решите изобщо да пишете mail и решите, че искате да казвате нещо в тази посока (лично според мен, това е излишно като цяло), защо просто не си признаете, че сте научили нещо ново, вместо да се самопосочвате като комплексар от класа? На кого са нужни подобни тъпни, не разбирате ли колко много натоварва този тип комуникация? Когато аз открия нещо ново, първата ми работа е искрено да благодаря на автора за тази информация и да попитам дали и аз мога да бъда полезен по някакъв начин, за да има баланс на енергиите. В никакъв случай нямам претенцията да се давам като пример за поведение, но пък има ли смисъл и другото – да делегирате изкривяванията си по най-инфантилния възможен начин пред публика? Ако не сте научили нищо ново защо изобщо ми пишете това писмо? Просто за да ми съобщите, че съществувате и че ви има? Good for you. I don’t give a fuck. Now get the fuck away from me! Хората постоянно търсят сцена за да препотвърждават и проектират егото си, защото егото иска внимание и иска другите да знаят, че то Е. В този сайт има достатъчно его (къде умишлено, къде неумишлено) за да се натоварваме допълнително.

Друг тип характерни писма започват с фразата: тъй като аз със сигурност съм Финална инкарнация...“. Шансът да пишете това и да сте Финална инкарнация клони почти към минус безкрайност. Ако сте Финална инкарнация няма изобщо да имате нужда от това да си комуникирате с мен и още повече да ми го казвате. Финалната инкарнация знае коя е и няма нужда от външна проекция и странично преутвърждние. Това е от егото. Когато задам въпроса защо ми казваш това?“, обикновено отговора е защото и ти си такава“.

Давам НА МОМЕНТА 100 000 евро на този, който ми даде screenshot с мое твърдение в този или друг сайт/форум/блог/писмо or whatnot, че съм Финална инкарнация. Никога не съм правил подобни изявления в мрежата и да ми набутвате думи в устата е един от характерните признаци, че не сте този, за когото се представяте. Винаги съм се надявал хората посещаващи този сайт да могат да четат между редовете, но „да четеш между редовете“ не означава да четеш неща, които ги няма и само си мислиш, че са там на база някаква крайно субективна и изкривена дедукция. Аз дори не спекулирам с този термин в статиите си и в момента даже не мога да се сетя да съм го употребявал по някакъв повод, камо ли да се свързвам с това. Това, че споменавам Матрицата 5 в материалите си, не означава, че съм кон с капаци и съм интегрирал терминологията и веруюто на Автора на 101% в живота си, защото не всичко описано в тази книга работи за мен. Тъй че да се правят предположения в тази посока са най-малкото излишни и натоварващи. За мен подобна идентификация е абсолютно нелепа и комична и моля всички „Финални инкарнации“ да излязат през задната врата на този сайт. Вие „няма какво да научите“ тук, а имате още по-малко работа на моята електронна поща.


Да теглим чертата:


За тази 1 година през пощите ни минаха буквално хиляди хора (говоря с цифри, а не абстрактно). Много от тях просто благодариха за това, че сайта го има, други търсиха помощ къде с подходящия тон, къде по абсолютно неадекватен начин. Имаше и няколко забавни случая, които много цветисто се опитваха да ни обяснят колко сме некадърни, бездарни и как трябва да избягваме интернет :)

Тъй като имам правомощията да говоря единствено от свое име, аз съм благодарен на всички тези хора по еднакъв начин за всичката признателност и клевети :) За мен това само демонстрира, че Полярностите проявяват интерес към работата ни, което лично на мен ми говори достатъчно. От друга страна редовно има спадове в трафика и много хора си отиват, което означава, че се качват правилните материали. Още в началото бе обяснено, че технически този сайт е за всички, но всъщност – за много малко. Това не е опит за класификация, просто така стоят нещата.

Появиха се и хората, от „по средата“, които дадоха индикации, че разбират точно за какво става въпрос. Те се броят на пръстите на едната ръка, което е дори повече от каквото очаквах. Да се излъчи импулс в пространството точно към тези хора бе една от основните задачи на този сайт. Другото просто не е толкова важно.


Както обичам да казвам, този сайт няма такса, няма абонамент (което не е много лоша идея между другото :Р) и никой не ви е карал насила да правите Издателство „Паралелна Реалност“ свой home page. Вече казах, че мога да говоря единствено от свое име и заявявам, че правя това, което правя от цялото си сърце с невероятна отдаденост и неподправена любов. Всичко това се прави безплатно и безкористно, просто защото това е част от Пътя ми, а не защото се очаква от мен. Ще го правя (понякога с къси и дълги прекъсвания) докато има интернет или докато не сменя визията за житието си, което не е много невероятно като възможност. Тези, които ме познават лично знаят колко искрено е всичко това и че го казвам без каквато и да е превзета емоция, защото аз не съм много емоционален човек.


Какво следва оттук нататък?

Надяваме се отново да можем да издаваме книги занапред тъй като 2011 г. беше тежка и не успяхме да направим това. На практика това може да бъде единствената благодарност и награда от вас към нас – да си вземете наша книга. Опитваме се да правим книгите и този сайт едновременно с цената на много усилия и компромиси в личните ни животи и винаги се радваме когато някой види това, защото е човешко.


Сайтът ще продължава да се развива.

Alien ще продължава да превежда статии и тук искам да кажа няколко думи.

Мисля, че хората не си дават сметка колко трудно е в днешно време да се открие подходящ за превод текст. Навярно много от вас си мислят, че превода не е кой знае какво, но на практика нямате никаква представа какъв обем от време хвърля този човек за да чете и намери нещо стойностно, което да става за нашата перспектива. Това не се заключва до прост google search за 20 мин., а отнема по няколко часа четене на ден. Тази задача е доста по-сложна отколкото изглежда на пръв поглед. Както виждате, самият аз винаги гледам да се включвам с коментар в преводните статии, които приятелите на сайта правят за нас, защото перспективата на оригинала обикновено не е достатъчна да обхване Играта погледната отгоре. Т.е. – да откриеш и преведеш материал сам по себе си, без да го надградиш става все по-трудно и скоро ще стане невъзможно в морето от дезинформация.

Ние сме различни и подхода ни е различен, но целта ни е една и съща и по този начин се балансираме.

Моят добър приятел lexas надявам се също ще се включва от време на време, както и много други познати, с които планираме авторски статии и преводи.


Самият аз ще продължавам да пиша, като тази година по мои изчисления материалите ще са повече от предишната, без да се ангажирам с това, защото всичко е в главата ми, но да намеря време и настройка за практическата работа е съвсем друга работа. Както със сигурност вече сте разбрали, количеството при мен винаги е за сметка на качеството, така че не очаквайте неща на конвейр, но когато ги има те ще са много концентрирани като стойност. Посоката малко ще се промени и ще се задълбочава все повече, което ще шкартира още групи от посетители. Поставям си последното за цел, защото статистиката показва, че най-четената статия от създаването на сайта досега, е Програмиране Монарх – история, техники и приложения“ (над 14 000 прочита с тенденция да продължава), което ми казва, че за голяма част от аудиторията все още най-интересна е най-тъмната и ниска по вибрация конспирация, от която постепенно, но сигурно искаме да се отървем, откакто напуснахме XNET. Тя трябва да бъде вградена и да бъде превърната единствено в аспект на по-голямата картина, а не да бъде light-мотив, както много искат. Неслучайно в секция Езотерика“ има най-много материали отколкото във всеки от другите раздели на сайта. Хората занимаващи се с окултизъм са склонни да подценяват конспирацията и да я пренебрегват, а хората занимаващи се с конспирации правят същото с окултизма. И двете позиции са осакатени и нямат общо с това, което се случва, затова се опитваме да интегрираме едно по-висше разбиране за нещата, в което всичко що съществува има своето място в картината. Това не е лесна задача, когато трябва да се преведе на публицистичен език.


Информация за „Монарх“ ще продължава да бъде давана, не защото това е най-търсеното от аудиторията, а защото все още го намирам за важно. Има тенденция този topic да си има и собствен раздел, но това ще бъде решено в близкото бъдеще.


Лично аз смятам да обърна повече внимание на Светлата страна и нейните манипулации, защото те са много по-трудни за улавяне и обикновено хората недоумяват как Светлината може да вреди. Намирам това за особено важно в пика на този вид bullshit предвид годината, в която се намираме. Тъй че ще има обяснения в тази посока, както и разбулване на много езотерични легенди и постановки. Сигурен съм, че това няма да се хареса на много хора, което определено е целта, защото заради глупости като „Монарх“ наистина важните теми като например тази, тази, тази, тази и тази (и други) – не получават необходимото внимание, което заслужават.

Ще има практическа информация за цветовете (за радост на множеството request-и), методиките за контрол и тяхното необходимо, но незадължително място в живота ни. Ще има анализи на няколко световни ритуала, които касаят всички нас, с което смятам да приключвам въпросната тема; просто още не е изчерпана докрай.

Ще има и изненадващи материали, които няма да следват определена линия, както и хумористични (сещате се за какво говоря :Р).


Имаше план да се направи Q&A-секция, но времевия ресурс за това ще бъде огромен, а възвращаемостта както винаги – никаква. Затова ще събера най-често задаваните въпроси, които са ни били задавани и ще ги публикувам като отделна тема, защото ми писна да отговарям на едни и същи питанки през 1 седмица. Така ще бъдат достъпни за всички, което ще ми спести много време.


Имаме желание да правим сайта и на английски (а защо не и испански), затова ако някой, който се чувства достатъчно способен да превежда от български на чужд език, запазвайки уникалния стил на статиите (доколкото това е лингвистично възможно), нека пише на Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. имаме си наши начини да се отблагодарим.


Благодаря на всеки един, който е бил с нас през тази пилотна година, без оглед на причината :) Мисля, че дадохме един добър старт на един доста уникален по себе си проект. Мисля че това е твърдение с покритие, поне по личната ми скала. Даваме най-доброто от себе си, като „най-доброто“ постоянно е в процес на рафиниране и усъвършенстване.

Споделено щастие е, ако нашият дигитален дневник е помогнал на вашия Път по някакъв начин, както спомогна за развързването на нашия :)


До нови срещи and Happy Birthday to Us :)

P.S. - Юруш на тортата, че не остана, хаха :))

 

last_slice_of_birthday_cake


scroll back to top
 

Търсачка

Кой е на линия?

В момента има 241 посетителя в сайта

Потапяне

Подкрепи работата ни

Ако харесвате нашата работа и сме били от полза за Пътя ви, може да ни подпомогнете със сума по избор:
Всички средства ще бъдат използвани за задълбочаване на нашите изследвания и проекти. Благодарим!

За aдминистраториСтатистика

Членове : 767
Съдържание : 544
Брой прегледи на съдържанието : 8728326Изграден с помощта на Joomla!. Designed by: joomla templates hosting Valid XHTML and CSS.

© 2024 Издателство „Паралелна Реалност“ : Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
Creative Commons Attribution License. Текстът на договора за ползване на български
Предпочитания за бисквитки

Creative Commons License