Размисли за американския „Ден на Независимостта“ – 4-ти юли Печат
Статии - Общи
Написано от H.   
Понеделник, 04 Юли 2011 22:55

 

4th

Днес явно ми е ден за кратки публикации-компилации, защото както забелязвате земеделската ми душа е напълно изчерпана и този сайт е пред скорошно закриване.

Хаха, спокойно, шегувам се :) Честита 4-то юлска шега :)) Аз никога не се изчерпвам.

Но сайта наистина е пред закриване.

Хаха, пак се хванахте, а? :)) Защо съм в толкова шеговито настроение биха запитали феновете?...

 

Защото днес е един от най-забавните дни в календара, а именно брата-близнак по настроение на 1-ви април – 4-ти юли; и не е ли това един от дните инжектирани с най-много жалост в григорианската ни традиция? :Р А тъй като аз съм изследовател (и в известен смисъл ценител, доколкото съм носител на някои от принципите й) на жалостта, не мога да пропусна това тъй фундаментално събитие.

Нека по този повод американския епичен химн зазвучи сега (с лирика естествено) и всички ние да плачем прегърнати заедно. Лично аз сложих бельото си с американското знаме (търся си и тоалетна хартия с този флаг) и изпаднах в патриотично настроение. Защо?

Защото съм предвидлив деца мои. Бъдете сигурни, че само от 30 до 50 години, 4-ти юли ще е световен празник, а българските политици ще се надпреварват да изтъкват философската причина за това защо е важно за българина да празнува този ден. И тъй като подобна тенденция вече е копирана в изстрадалата ни страница с други изкуствени празници, нямащи нищо общо с нашата култура и вибрация, като например хелоуин (който не се съмнявайте, че ще оплюя подобаващо като му дойде времето след няколко месеца в популярната до истерия поредица „Окултните корени на ...“), реших да преведа няколко реда от Стюърт Суърдлоу по случай днешния ден, тъй като самия аз нямам време да се занимавам с глупости (може би догодина по същото време ще имам и ще напиша свой текст по въпроса, но трябва да го съобразя с наситения ми по американски с бизнес-срещи график). Материалът е много кратък, но има сходна насока с нещо, което писах преди няколко месеца и е добро напомняне за това какви енергии витаят около подобни събития и какво искат да imprint-ват Тъмните като цяло в колективното съзнание. Публикувам го не защото ми пука за тази измислена страна (Америка, не България), а защото написаното може да се съотнесе по някои фактори към нашата народопсихология. Приятно четене, настроение и смях на този трижди велик ден! Знам, че Обама е вашият герой, както е герой и патрон на този сайт и целият български народ – хаха!

I’ll laugh all my way to the 5th density and beyond :))


Винаги съм се чудел защо хората биха искали да излизат навън, за да създават шум и светлина, които звучат така, сякаш се води война! Не са ли щастливи, че няма бомбардировки или снайперисти в техния собствен квартал? Защо някой би искал да пресъздаде звука и усещането от войната и унищожението и да празнува това?!

Разбира се, говоря за фойерверките и фишеците, които са толкова популярни на 4-ти юли в САЩ. Да се опиташ да заспиш в леглото си във вечерта преди и в навечерието на 4-ти юли, е като да се опиташ да заспиш на талибанска територия в Афганистан. Звука от огнестрелното оръжие, експлозиите, кучешкия лай и малките ракети профучаващи покрай къщата, са доста смущаващи.

Мисля си, че ако хората, които изстрелват фойерверки и фишеци бяха прекарали малко време в истинска военна зона, те нямаше да са толкова ентусиазирани да пресъздават мнима военна зона в района, в който живеят.

Освен това, не мога с чиста съвест да празнувам раждането на нация, която е прекарала последните 235 години в контрол и манипулации на своето собствено население, месейки се в управлението и на други държави, без позволението или съгласието на хората, които живеят там. Денят на Независимостта? За кого? За десетките милиони, които губят своите домове, нямат работа, не могат да си позволят цената на горивото и дори какво да ядат? Дали последните ще си направят барбекю днес?

Да, циничен съм и може да изглежда, че не ценя Америка. Това е далече от истината. САЩ все още е най-доброто място за живот на планетата от гледна точка на физическия комфорт и изобилие от „неща“. Въпреки това знам какво може да бъде и какво е било. Проблемът е, че повечето деца днес нямат и идея какво би трябвало да представляват САЩ, защото никога не им е било казано.

Имало е времена, в които възможността била голяма. Храната била истинска. Правителството се вслушвало в хората. Тези дни отдавна са отминали. Трябва да върнем САЩ обратно, където се предполага, че трябва да бъдат, а не където програмираните лидери я водят.

Започнете това като превърнете днешния ден в СВОЙ Ден на Независимостта! Изчистете главата и емоциите си. Освободете се от негативните си мисловни модели и се депрограмирайте. Бъдете СВОБОДНИ във всички смисли и измерения. Не бъдете жертва, бъдете участник в свободата.

Желая ви истинска независимост!

 

 

 

Стюърт Суърдлоу

Източник: http://expansions.com/

Превод:Н.


scroll back to top
 

Търсачка

Кой е на линия?

В момента има 466 посетителя в сайта

Потапяне

Подкрепи работата ни

Ако харесвате нашата работа и сме били от полза за Пътя ви, може да ни подпомогнете със сума по избор:
Всички средства ще бъдат използвани за задълбочаване на нашите изследвания и проекти. Благодарим!

За aдминистраториСтатистика

Членове : 767
Съдържание : 541
Брой прегледи на съдържанието : 8520372Изграден с помощта на Joomla!. Designed by: joomla templates hosting Valid XHTML and CSS.

© 2023 Издателство „Паралелна Реалност“ : Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
Creative Commons Attribution License. Текстът на договора за ползване на български
Предпочитания за бисквитки

Creative Commons License