9/11 и оруелската трактовка на „конспиративна теория“ Печат
Статии - Общи
Написано от Alien   
Неделя, 03 Юли 2011 22:44

 

911

Някак си набързо, „докато дремехме“, понятието „конспиративна теория“ промени своето значение. То вече не означава събитие, което се обяснява със заговор. Вместо това вече се свързва с всяко обяснение, или дори факт, който противоречи на обяснението на правителството и на неговите медийни клакьори. С други думи, когато истината стане неудобна на дадено правителство и неговото министерство на пропагандата, тя придобива различна трактовка – тази на конспиративната теория, под което се разбира „абсурдно и смехотворно обяснение, което трябва да се игнорира“.

Най-чистият пример затова как американците са „предпазени“ от истината е медийният отговор на огромния брой професионалисти, които намират официалното обяснение за 11 септември 2001 г. несъвместимо с всичко, което те като експерти знаят относно физиката, химията, строителното инженерство, архитектурата, пожарите, щетите върху сгради, пилотирането на самолети, процедурите за сигурност на САЩ, възможностите на NORAD, въздушния контрол, контрола по летищата и т.н.

Тези експерти, които наброяват хиляди са заглушени от разни невежи в медиите, които им лепват етикета „ теоретици на конспирацията“.

И всичко това въпреки факта, че официалното обяснение, което официалните медии одобряват, е най-екстравагантната конспиративна теория в човешката история.

Нека спрем за минутка и да погледнем отново официалното обяснение, което не се счита за конспиративна теория, въпреки факта, че обхваща една невероятна конспирация.

Официалната истина е че шепа млади арабски мюсюлмани, които не могат да пилотират самолет, идващи главно от Саудитска Арабия и които не идват нито от Ирак, нито от Афганистан, надхитрят не само ЦРУ и ФБР, но също всички 16 американски разузнавателни агенции и всички разузнавателни агенции на американските съюзници включително израелската Моссад, за която се счита, че е проникнала във всяка терористична организация и която ликвидира тези, които счита за терористи.

В допълнение към надхитрянето на всички разузнавателни агенции на САЩ и съюзниците им, тази шепа араби надхитря още Съвета за Национална Сигурност, Щатския Департамент, NORAD, четири пъти мерките за сигурност по летищата в един и същи час, контрола над въздушния трафик, в резултат на което американските ВВС не могат да изпратят прихващащ самолет и успяват в това, три здраво построени стоманени сгради, включително тази, която не е ударена от самолет, да паднат внезапно за няколко секунди в резултат на ограничени щети по конструкцията и малки пожари с ниска температура, които се разгарят на няколко етажа.

Саудитските терористи успяват дори да пратят по дяволите законите на физиката и да накарат Сграда №7 да се срути със скорост на свободно падане за няколко секунди, което е физически невъзможно при липса на експлозиви, които се използват при контролирано събаряне на сгради.

Историята, която американското правителство ни разказва се равнява на гигантска конспирация, достойна за сценарий на филм с Джеймс Бонд. И въпреки това всеки, който се съмнява в тази неправдоподобна конспиративна теория бива поставян в изолация от послушните медии.

• Всеки, който вярва на архитект, строителен инженер, или експерт по събарянето на сгради, който твърди че видеоматериалите показват, че сградите са взривени, а не се срутват.

• Всеки, който вярва на доктор по физика, който твърди, че официалното обяснение е несъвместимо с познатите закони на физиката.

• Всеки, който вярва на пилоти експерти, които свидетелстват, че зле обучени пилоти не могат да извършват такива летателни маневри.

• Всеки, който вярва на над стоте очевидци, които свидетелстват, че не само са чули експлозиите, но и са ги усетили лично.

• Всеки, който вярва на нано-химика от университета в Копенхаген Нийлс Харит, който докладва, че е открил не влязла в реакция нано-термитна смес в пробите на прах от кулите.

• Всеки, който не вярва на пропагандата...

... бива обявен за луд.

В Америка днес, и все повече в Западния Свят като цяло, действителните факти и истинни обяснения биват заточени в сферата на странната екстравагантност или лудостта. Само хора, които вярват на лъжите са социално одобрени и приети като „патриотични граждани“.

И наистина, в официалните медии не се допускат откритията, които подлагат на съмнение правителствената версия за 9/11. С други думи дори само да съобщите за откритията на професор Харит, се тълкува като одобрение и съгласие с тях. Всеки в американските печатни или ТВ-медии знае, че ще бъде моментално уволнен ако съобщи за тези открития.

Така, въпреки че Харит говори за своите открития пред европейски телевизии и изнася лекции за тях в канадски университети и че той и международния изследователски екип, който води откриват не влязла в реакция нано-термитна смес в праха от Световния Търговски Център и предлагат проби, които да бъдат изследвани и от други учени, този факт, доколкото знам, не е споменат в американските медии.

Нежеланието и неспособността да се занимават с всяко мнение за 9/11 различно от официалното обрича на импотентност много интернет сайтове, които са насочени срещу войните и надигащата се в САЩ полицейска държава. Тези сайтове по незнайни причини приемат правителственото обяснение за 9/11, и въпреки това са против „войната с терора“ и полицейската държава, които са последици от приемането на правителственото обяснение.

Държава, чието население е тренирано да приема всяка правителствена дума и да отбягва тези, които я подлагат на съмнение, е държава без свобода в своето бъдеще.

 

Пол Крейг Робъртс

Източник: http://www.globalresearch.ca/

Превод със съкращения: Alien

 

scroll back to top
 

Търсачка

Кой е на линия?

В момента има 481 посетителя в сайта

Потапяне

Подкрепи работата ни

Ако харесвате нашата работа и сме били от полза за Пътя ви, може да ни подпомогнете със сума по избор:
Всички средства ще бъдат използвани за задълбочаване на нашите изследвания и проекти. Благодарим!

За aдминистраториСтатистика

Членове : 767
Съдържание : 544
Брой прегледи на съдържанието : 8690293Изграден с помощта на Joomla!. Designed by: joomla templates hosting Valid XHTML and CSS.

© 2024 Издателство „Паралелна Реалност“ : Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
Creative Commons Attribution License. Текстът на договора за ползване на български
Предпочитания за бисквитки

Creative Commons License