Нова книга: „Проектът Монтоук: експерименти във времето“ (юбилейно, разширено издание) Печат
Статии - Нови книги
Написано от Издателство Паралелна Реалност   
Неделя, 10 Септември 2017 10:15

 

zzzzz jpg

Часът на „Проектът Монтоук удари за втори път. Не защото си говорим за манипулиране на времето, а защото скоро книгата ще бъде налична отново за вас :)

Тъй като с това заглавие стартира издателската ни дейност през 2009 г., ние го обичаме по особен начин. Все пак ако го нямаше него – нямаше да има и Издателство „Паралелна Реалност“. „Проектът Монтоук стартира нашата идентичност на българския книжен пазар както технически, така и философски. Оттогава тази идентичност бе надградена на височина, широчина и дълбочина. Днес със задоволство и благодарност вече можем да кажем, че сме разбрали архетипното значение на тази история и вече можем да я издадем в една по-пълна и завършена форма.

 

Това, което ще откриете тук е потъване в дълбоките механизми зад изкривяването на перцепцията за време и пространство. Понеже имахме на разположение 8 години, за да може тази книга да узрее по друг начин в нас, то в нея ще намерите сбор от изключително екзотични модалности на езотериката, които често биват заклеймявани и от самата нея. „8“ е число дълбоко свързано с платформата и крепящата я илюзия за време, така че за нас е напълно закономерно да издадем отново книгата си посветена на времето – точно след 8 зими :)

Както можете да се досетите, тя има нов предговор и изцяло написан за случая следговор, който не фигурира в първото издание от 2009 г. Книгата е детайлно редактирана и форматът ѝ също е малко по-различен.

Тъй като още при излизането на книгата я предоставихме за безплатно сваляне, то нейното основно тяло ще продължи да бъде за свободен достъп. Можете да свалите редактираната версия и новия предговор към нея ТУК.

 

От своя страна новото хартиено издание съдържа почти двойно по обем съдържание. Първият път книгата бе 164 стр., сега тя е 308. От точната среда ни делят само 20 героя, но те са силно компенсирани със съдържание :) На практика в разширеното издание ще откриете повечето неща за проекта Монтоук, които никога преди не са били представяни на български език на ниво информация. Що се касае до синтеза, който правим на тази информация – за него е още по-сигурно, че ще прочетете за първи път на език :))

Книгата съдържа наши лични преживявания свързани с Монтоук, както и такива на други познати българи. Както вече споменахме, в нея ще откриете и различни философски и езотерични концепции от силно екзотично естество обвързани от общата тема за пътуването във времето и неговите особености. В допълненото издание ще разберете и произхода на противоречията в много от сведенията на хора твърдящи, че са пътували през континуума. Описани са и нашите лични впечатления и синхроничности от срещата ни с всички участници в описаната сага.

Като цяло постарахме се да освежим изданието и да го видим по нов начин за самите себе си :) Поради това „Проектът Монтоук“ бележи момента на интеграция на определен аспект свързан с писането, защото тази книга даде официалния му старт :) Сега „кръга е затворен“.

 

Книгата с твърда корица е нещо, което се запечатва в „решетката“ по друг начин; тя „тежи“ повече и поради това дава по-голямо усещане за реалност. Твърдата корица в книжния свят е аналога на паметника – издава се твърда корица, когато дадена книга е достатъчно възрастна и улегнала, за да претърпи трансформация и да остави по-различна следа. Ето защо книги с твърди корици се правят на юбилеи, годишнини, поред издания с кръгло число и т.н.

Сега някой може да попита: „Какъв юбилей по дяволите може да е „8“? Ако я бяхте издали след 2 години, разбирам, ама сега!?...

Макар да обяснихме окултната значимост на това „защо точно 8 и защо точно сега“, то зад дефиницията „юбилей“ в случая коварно се спотайва едно друго число :) То е „25“. Ха – кой да очаква!

Проектът Монтоук“ излиза за 1 път на бял свят преди 25 години. Досега преиздаването на настоящето заглавие постоянно се разминаваше, докато през 2017-та, през август, всичко най-накрая успя да ескалира и да се случи. Синхронично, това съвпадна с оригиналната годишнина на книгата (както и биоритмите на планетата описани в самата книга). Поради тази причина сега излиза както тя, така и нейното продължение (за което ще ви съобщим допълнително – по всяка вероятност късен октомври-ноември, 2017 г.).

 

Нооо, за да се върнем на твърдата корица – решихме първата такава на Издателството да бъде именно настоящата :) Тя е отличен кандидат за онова, което книгата с твърда корица иска да бъде от себе си :) От нея пускаме ограничен тираж от 150 бр. с цена 30 лв., която е постоянна и не подлежи на промоции от каквото и да е естество. Това е издание за ценители.

За онези от вас, които не държат толкова на тези неща (lame!), книгата излиза и с мека корица на нормална цена от 23 лв. Както обикновено – тези от вас, които поръчат предварително докато книгата все още се печата – ще могат да се сдобият с нея за 18 лв. След излизането ѝ (някъде около 19 септември) – сумата ще бъде 20 лв.

 

 the new montauk project

 

Какъв тип корица решите да имате в библиотеката си зависи от избора ви в самия профил на книгата в магазина на Издателството. От падащото меню там можете да задавате дали искате мека или твърда корица. Разбира се, ако не ви се попълват форми можете просто да пишете на пощата на Издателството с вашите данни и ефектът ще бъде същия :) Както винаги – поръчките от чужбина стават само на пощата, а не през формата в самия магазин.

 

Повече за книгата можете да откриете в предговора и новия ни следговор, които са написани прекрасно! :D

 

Благодарим на всички, които искат да се върнат с нас назад във времето..., когато бяхме млади :)

 

scroll back to top
 

Търсачка

Кой е на линия?

В момента има 599 посетителя в сайта

Потапяне

Подкрепи работата ни

Ако харесвате нашата работа и сме били от полза за Пътя ви, може да ни подпомогнете със сума по избор:
Всички средства ще бъдат използвани за задълбочаване на нашите изследвания и проекти. Благодарим!

За aдминистраториСтатистика

Членове : 767
Съдържание : 544
Брой прегледи на съдържанието : 8690480Изграден с помощта на Joomla!. Designed by: joomla templates hosting Valid XHTML and CSS.

© 2024 Издателство „Паралелна Реалност“ : Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
Creative Commons Attribution License. Текстът на договора за ползване на български
Предпочитания за бисквитки

Creative Commons License