Нова книга: „Посвещение в древната страна на боговете: 12 дни из дебрите на алхимията и тибетския мистицизъм“ Печат
Статии - Нови книги
Написано от Издателство Паралелна Реалност   
Петък, 16 Май 2014 02:36

 

zzzzz_jpg

Измина почти година от издаването на последната ни книга и днес сме изключително радостни да ви съобщим, че съвсем скоро ви очаква нова порция вълнуващи моменти и разкрития за същината на света, в който живеем. Има няколко ключови думи, които много точно могат да обрисуват работата ни по книгата (която вече е в печатницата) и всичко свързано с нея. На първо място ще поставим синхроничност, защото процеса по нейното създаване бе изпълнен с толкова много взаимовръзки както в личен план така и по отношение на нейното съдържание, които в крайна сметка доведоха до един напълно различен и много по-мащабен (най-вече в своята есенция) краен резултат от първоначално планирания преди години.

Книгата е от Раду Чинамар и е продължението на румънската сага, която мнозина от вас очакват от доста време насам :)


Още от момента на издаване на „Подземните тайни на румънския сфинкс“ (книга която впоследствие получи редица потвърждения на множество нива) пред нас винаги е стоял въпроса за издаването на нейното продължение. В интерес на истината въпреки нашият явен интерес и желание да продължим работата си по проекта – различни обстоятелства от всякакъв вид сякаш бяха изградили невидима стена, която ни спираше да се отправим в тази посока. Дори пътуването, което предприехме до Румъния преди 2 години по-скоро допълнително ни мотивира да задълбочим работата си по последната издадена от нас книга. Както често се случва и, както впоследствие ние сами осъзнахме, този „застой“ всъщност бе възможно най-добрият подарък, който съдбата можеше да ни направи, защото при никакви положения нямаше да можем да се докоснем до много скрити и фини нюанси, които обаче придават съвършено друг смисъл и порядък на голяма част от темите дискутирани в текста.

Тази „отсрочка“ ни даде възможност да се потопим във „вътрешната алхимия“ на книгата и да синтезираме нейното съдържание на различно ниво – превръщайки го по този начин в „злато“. В случая – алхимия и злато са другите две ключови думи свързани с тази история и ще имате възможността да се убедите какво точно имаме предвид изричайки нещата в този на пръв поглед леко абстрактен контекст на множество нива в следговора, който сме ви приготвили. Той самият премина през редица „алхимически преобразувания“ по време на своето изготвяне, а неговата финална фаза придоби особена аура – поредната ключова дума чиято взаимовръзка с текста ще ви изненада особено приятно.

След дълги дискусии решихме книгата все пак да звучи максимално близко до оригиналното си заглавие и на български тя ще се нарича „Посвещение в древната страна на боговете: 12 дни из дебрите на алхимията и тибетския мистицизъм“. Нейният предговор, заедно с този на самият автор и редактора на оригиналната румънска версия можете да откриете ТУК.

 

kor1


Книгата е с корична цена 23 лв. точно като своя предшественик. До момента на излизането на книгата от печат, я даваме на 18 лв. при директна поръчка от нас.

След излизането на книгата, цената в нашия магазин ще стане 20 лв. Всичко това са цени без включена доставка. Заглавието ще се продава на корична цена през книжарниците след неговото излизане.


Всичко останало се случва по стандартната схема.

Книгите се пращат с куриерска фирма Еконт. Ако решите, че искате да си я вземете директно от нашето Издателство и до вас има близък офис на тази фирма, най-евтината услуга е „пощенската“ такава чрез Еконт. Това е пратка само от офис до офис, и предвид цената от 18 лв. на която предлагаме книгата в момента с Еконт – общата сума ще ви излезе малко по-евтино ако си я вземете от нас, дори от това, ако си я купите на корична цена от книжарница. След излизането на книгата, тя ще струва 20 лв. през нас и положението няма да е много променено – книгата ще идва с 1-2 лв. по-скъпо отколкото ако си я вземете от книжарница, но ако можете да си позволите тези 1-2 лв., приноса към нашата работа ще бъде невъобразимо по-голям.

Очаква се книгата да излезе до две седмици (срок, който предварително заявяваме, че не зависи от нас), т.е. – в края на месеца ще бъде разпратена на всеки, който я е поръчал предварително.


Засега поръчката става на e-mail Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. или директно от магазина чрез попълване на формата (кой, както предпочита). Нужните данни са 2 имена, телефон и адрес/кодово име на предпочитания от вас офис на Еконт във вашия град (или личния ви адрес ако искате да ви я доставят до прага на вратата ви, което е по-скъпия вариант). Между другото, всеки който иска да получава уведомителен mail от нас, когато има ново заглавие може да ни вкара в своята адресна книга, иначе писмото ни отива най-често в спам-папката, защото пращаме едно писмо на много хора едновременно.


Както винаги, приносът ви към работата ни, ако решите да ни подкрепите директно, ще бъде много по-голям, отколкото ако решите да го направите косвено през разпространителските мрежи. Благодарим лично на всеки, който разбира това и оценява труда ни :)


Приятни мигове с новата ни книга :)

 

kor2

 

 

 

scroll back to top
 

Търсачка

Кой е на линия?

В момента има 338 посетителя в сайта

Потапяне

Подкрепи работата ни

Ако харесвате нашата работа и сме били от полза за Пътя ви, може да ни подпомогнете със сума по избор:
Всички средства ще бъдат използвани за задълбочаване на нашите изследвания и проекти. Благодарим!

За aдминистраториСтатистика

Членове : 767
Съдържание : 543
Брой прегледи на съдържанието : 8672678Изграден с помощта на Joomla!. Designed by: joomla templates hosting Valid XHTML and CSS.

© 2024 Издателство „Паралелна Реалност“ : Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
Creative Commons Attribution License. Текстът на договора за ползване на български
Предпочитания за бисквитки

Creative Commons License