Лечебното въздействие на оргонита Печат
Статии - Нетрадиционна медицина
Написано от Alien   
Сряда, 23 Август 2017 07:10

 

orgon introВ днешните „модерни времена“ човек е подложен на все повече „комерсиални въздействия“, които привидно имат за цел да улеснят неговият живот. Но заедно с това „удобните екстри“ ни излагат на все повече влияния, които имат подчертано зловреден ефект върху човешкото тяло. Съвременните градове са се превърнали в своеобразно електромагнитно сметище, което държи в клетка своите обитатели. Иронично, само преди няколко дни Силвестър Сталоун написа, че дори в България: „човек може лесно да хване безжичен интернет дори да се намира в гора и заобиколен от вълци“. В тази връзка един от потенциалните инструменти за балансиране на ситуацията се явява т. нар. „оргонит“. Много хора намират неговото въздействие за изключително благотворно по много различни начини. Неговата основна функция е да трансформира фините енергии около нас както и собственото ни биополе. В предстоящия материал Дирк Гилабъл описва своя собствен опит, разбиране, лична визия и изживявания свързани с ефектите на това „устройство“...

 

 

Какво е оргон?

 

Думата оргит или оргонит (както е по-популярна сред масовата публика) идва от термина „оргон“. Това е наименование дадено от Вилхелм Райх (1897-1957 г.) То обозначава виталната енергия, която може да бъде открита навсякъде в природата. Същата енергия е позната още като чи, прана, етер“, „ла и т.н. Тази витална енергия съществува по един естествен начин под много различни форми. Тя може да е неутрална (OR = оргон), положителна (POR = позитивна оргонна енергия) или негативна (DOR = смъртоносна оргонна енергия или както е позната в „Проектът Монтоук“ – мъртъв оргон). Когато тази енергия е в своята положителна форма тя подпомага живите организми да съществуват в добро здравословно състояние. Райх провежда много изследвания относно качествата и поведението на тази енергия. Той изгражда оргонен акумулатор от редуващи се слоеве изградени от метал и органична материя. Освен това открива и че оргона може да неутрализира ядрената радиация.

Много важно е да се разбере какво всъщност представлява „мъртвия оргон“. Той де факто се явява позитивен оргон, само че обвит в „броня“ по думите на Райх. Когато е поставена под запрещение, живителната енергия не може да тече свободно, защото е капсулирана. Когато един рицар сложи своята броня той също не може да се движи свободно и е ограничен в своето движение. Същото става и с оргонната енергия. Когато тази енергия бъде поставена в „броня“, тя вече не тече свободно. Погледнете какво става в природата. Когато водата тече свободно тя е пълна с виталност и живота в нея процъфтява. Когато водата се застои - тя се превръща във вонящо блато и живота замира. Мъртвият оргон има негативен заряд и задушава живота. Той създава болести и в крайна сметка води до смърт. Мъртвият оргон основно бива „произвеждан“ от човешката дейност, най-вече посредством технологиите. В това число спадат различни машини, микровълнови предаватели, „умни електроизмерватели“, химическо замърсяване, физическо унищожаване на околната среда, но също така и човешките емоции. Място на което е имало насилствена смърт би запазило „отпечатъка“ на мъртвия оргон за много дълго време. Къща, в която обитателите имат множество негативни емоционални изблици, също би била изпълнена с мъртъв оргон. Самото човешко тяло също може да бъде оградено с броня. Продължителните емоционални проблеми могат да ограничат креативността и да блокират енергийната система, което води до болести.

Човешките същества са отворена енергийна система. Това означава, че ние не можем да се изолираме напълно от околната среда. Ние сме подложени постоянно на въздействието на различни навлизащи енергии. Те ни влияят независимо от това дали го осъзнаваме или не. Следователно е важно да трансформираме мъртвия оргон в позитивен такъв и да подкрепим енергийната система на нашите тела, която често бива наричана аура.

 

 

Какво е оргит?

 

orgon1

 

Оргита (оргонита) е микс от катализиранa смола от фибростъкло смесена с метални стружки, стърготини или някакъв метален прах. Цялата композиция бива излята под конкретна геометрична форма или шаблон. Понякога в комбинацията биват добавяни кристали или минерали, които допълнително подсилват работата на оргита.

Металните частици привличат, събират и акумулират живителната фина енергия, която е навсякъде около нас подобно на оргонните акумулатори на Райх. След като веднъж бъде абсорбирана от устройството, оргонната енергия бива трансформирана и изпращана обратно, само че с позитивно и подхранващо живота качество.

Смолата в оргита се свива по време на процеса по втвърдяване като постоянно подлага на натиск всеки един евентуално поставен кварцов кристал. Така се създава добре познатият пиезоелектричен ефект в кристалната решетка. Крайните точки на кристалите биват поляризирани електрически и това очевидно повишава ефикасността на оргита. Въпреки че кристалите подобряват действието на композицията, те не са от основно значение, така че оргита може да работи и без тях.

Всеки може да построи подобно „устройство“ с материали, които са относително лесни за намиране. Оргонита най-общо казано е смес, която се състои от метални части и смоли (например на полиестерна или уретанова основа) в пропорция 50/50. Всичко това може да бъде сглобено във всякаква форма – пирамиди, конуси, дискове, цилиндри, медальони и т.н.

Някои хора използват оргонита, за да се борят със замърсяванията причинени от кулите на мобилните телефони. Други го използват за пречистване на енергията в техните домове или да подобрят растежа на растенията в градината. Хора, които са особено чувствителни към различни енергийни влияния, често са ми споделяли как оргонита им въздейства. Те ми доказаха, че той наистина работи.

 

 

Как работи оргонита?

 

orgon2

 

Всичко е свързано с енергията на живота или това, което Вилхелм Райх нарича оргон – виталната сила, която одушевява всичко живо. Това е свободно течаща фина енергия която прониква, обхваща и влива живот на всичко във вселената. Тя дори може да бъде открита в материята, минералите и кристалите. Кристалите съдържат висока концентрация на животворна сила поради свойствата на своята кристална решетка. Органичната материя и животинските видове също привличат оргон и го използват, за да създадат своите физически тела и да ги поддържат, след което отново освобождават енергията.

Биологичното тяло има фина енергийна структура, която обикновено се нарича етерно тяло, което от своя страна има енергийни центрове – чакрите, както и енергийни канали наречени нади. Цялата тази система трансформира и насочва живителната енергия през тялото. Тя не само държи тялото живо, но и го поддържа здраво. Когато човек е подложен на някакъв вид травма – физическа, психическа, емоционална или духовна, то реагира със страх. В резултат на това се получава нещо като свиване на енергийния поток – много често някъде локално в тялото на определено място. Обикновено тялото продължава да живее с този енергиен недостиг, защото не осъзнава, че травмата е преминала. Това стеснение на енергийния поток създава дисбаланси и тялото отслабва. Бавно започват да се появяват болести. Човек може несъзнателно да създаде енергийна структура в енергийното си поле, която с времето става много устойчива и нарушава свободния поток на енергията. Подобна структура действа подобно на бронята на рицаря. Тя го „предпазва“ от различни заплахи базирани на страх. Страховете обикновено са несъзнателни подтици, които са се случили в „миналото“, но продължават да действат в настоящето. Самата „броня“ се явява енергийна структура, която е статична по природа. Тя може да бъде малка и локализирана на някакво малко място в тялото или пък може да обгърне цялото тяло в зависимост от начина по който е формирана. Проблемът с подобни структури е винаги един и същ. Тази своеобразна броня ограничава потока на живителна енергия. Тя служи като преградна стена на язовир. Тя отслабва тялото или някоя негова част, като бавно създава болестно състояние. След това различни микроби ще отидат на мястото, където клетките са най-отслабени. В крайна сметка болестта ще доведе до смъртта на тялото. Точно затова Райх нарича тази блокирана, ограничена енергийна структура - мъртъв оргон.

Оргонита трансформира мъртвата оргонна енергия и я кара да потече отново. Райх открива, че всички метали привличат оргонната енергия – както позитивната, така и негативната, но едновременно с това почти веднага я освобождават. При оргонита имаме хиляди малки метални частици – те всички привличат както OR така и DOR едновременно - след което го освобождават. Тъй като тези метални частици са една до друга те постоянно обменят енергията, която са абсорбирали. Това се случва толкова бързо и толкова много пъти, така че застоялата бронирана мъртва оргонна енергия се освобождава и се превръща отново в свободна течаща енергия – OR. По този начин оргонита действа като трансформатор на DOR в OR. Сам по себе си той се явява много мощно устройство.

Да имаш подобно устройство близо до собственото ти енергийно поле или аура е все едно да имаш енергиен трансформатор. То ще изчисти застоялите бронирани енергийни структури в енергийното поле. Разбира се, неговата ефективност зависи също и това колко стари и силни са бронираните енергийни структури. Оргонита може да бъде ефективен мигновено, но също така може и да му отнеме продължително време - но винаги работи.

Когато човек се намира в обстановка, която излъчва много негативна енергия – като, например, работно място изпълнено с много стрес или пък с хора, които имат негативни емоции - оргонита може да помогне много.

 

 

Пси-наблюдения

 

Дон Крофт, който популяризира действието на оргита за масовата публика свидетелства, че неговата дъщеря, която има способността да вижда фините (оргонни) енергии, е видяла техния цвят. Тя наблюдавала как оргонита излъчва ярко синьо лъчение.

 

  orgon3 orgon4

(отлявоКирлианова фотография на пръстите на здрав човек

(отдясно) Кирлианова фотография на същия човек, държащ оргонит в другата си ръка – много по-силни, жизнени цветове

 

 

Открих и друго сходно свидетелство при което един радиестезист описва същата синя енергия:

 

Занесох моя оргонит на един добър приятел, който е много вещ в изграждането на каменни окръжности. Той има солидни познания свързани с т. нар. земни енергийни (или както някои ги наричат драконови) решетки. Той знае всичко свързано с техните фини енергийни цветове и какво е въздействието на всеки един цвят. Преди това той не беше чувал за оргонита, но след като му дадох кратко описание той веднага каза, че звучи като разработка на Вилхелм Райх. Той може да вижда фините енергии и след като видя оргонита веднага потвърди, че свети в ярко синя светлина.

 

Друго интересно свидетелство е публикувано в книгата: „OPERATION PARADISE. Effective environmental healing with orgone energy“ от Джордж Ритчшл:

 

Веднъж направих експеримент с една жена, която имаше явни пси-способности. Помолих я да опише аурата на една особено голяма кула за мобилни телефони преди и след като поставихме оргонит в нейните околности. Тъй като никога досега не бе насочвала вниманието си към подобни кули, тя не знаеше какво да очаква. Описанието ѝ на полетата на аурата около кулата преди да поставим оргонитите бе следното: „Черна топка, леко сплескана, подобно на пъпеш, с радиус около половин км. Топката е пресечена от сиви жилки, които са подобни на някои типични парчета черен мрамор.“ След като обградихме кулата с няколко устройства, нейните наблюдения рязко се промениха. Чернотата вече е ограничена само до мястото на микровълновите панели и се простира на около м. над тях. Предишната черна аура се преобразува в жива плетеница от ярки и свежи цветове.

 

 

Електромагнитни излъчвания

 

Независимите научни изследвания през годините са показвали и доказвали, че електромагнитните сигнали в радиочестотната лента въздействат на човешкото тяло по негативен начин. Това зависи, разбира се, от самата честота, нейната продължителност и интензитет. Микровълните пък са особено зловредни. Няма значение дали те са йонизиращи или не, дали нагряват определена тъкан или не. Военните правят подробни проучвания през 50-те години на 20 век, които доказват, че микровълните са много опасни за човешкото здраве. Само че комерсиалните компании не са особено загрижени за вашето здраве и така различни видове микровълни постоянно навлизат в нашия ежедневен живот. Микровълновите фурни са „удобство“, но също така и голяма заплаха, защото постоянно изпускат микровълни с голям интензитет. След тях на пазара навлязоха клетъчните телефони и клетъчните кули, както и умните електромери. Има огромни доказателства, че клетъчните телефони увреждат мозъчните тъкани и могат да предизвикат мозъчни тумори. Самите кули пък са огромни предаватели на микровълни. Умните електромери обграждат цели квартали с микровълни.

Имам все повече познати, които купуват различни устройства базирани на оргонит с цел да преборят негативните ефекти на умните електромери. Те ми споделят, че това работи. Разбира се, оргонита не блокира самите микровълни, нито пък самото електромагнитно излъчване. По мое мнение оргонита оказва 2 типа въздействие. На първо място, когато е поставен до устройство, което излъчва електромагнитни вълни (като например компютър или телевизор), то трансформира етерната страна на електромагнитното поле, което устройството излъчва. Всички електронни устройства излъчват физическо електромагнитно поле (и вълни), но също така излъчват и етерни енергийни двойници на същите, които са вредни за енергийното биополе на човешкото тяло. Това се дължи на факта, че тези електронни устройства са изкуствени. Когато парче оргонит бъде поставено в същото това поле, то трансформира етерното излъчване в по-естествено такова, което не е вредно за човешкото биополе. На второ място – когато оргонита бъде носен върху самото тяло (като по този начин се намира вътре в биополето на човек) - то трансформира самото поле, пречиствайки застоялата енергия, правейки я по-позитивна. В същото време укрепва биополето като го прави по-устойчиво на входящи вредни енергии, включително електромагнитни излъчвания и микровълни.

Сега, с евентуалното навлизане на Wi-Fi 5G, нашите тела ще бъдат изложени на все повече и по-силни атаки от този сорт. Няколко хора притежаващи оргонитни устройства са ми споделяли, че тяхното физическо състояние силно се е подобрило и вече могат по-лесно да толерират наличието на различни електронни устройства в помещенията, в които живеят, в сравнение с преди. Тъй като умните електромери навлизат все повече – изглежда оргонита ще бъде от изключителна важност за поддръжката на физическото здраве.

 

 

Личен опит

 

orgon5

 

Ще се опитам да разкажа накратко първоначалните ми впечатления, когато започнах да правя „оргит“ преди няколко години. Първото ми такова устройство имаше за основа 2 галона оргит в комбинация с изправени метални тръби закотвени в основата. Лично аз предпочитам да го наричам „хармонизатор“, защото чувствам, че това устройство има хармонизиращ ефект върху околната среда. Обикновено термина, който описва това което направих, е – разбивач на облаци.

Когато поставих хармонизатора в градината забелязах, че обстановката постепенно почна да се променя към по-добро. Това отчасти е субективно наблюдение, но усещах че въздуха става по-чист и зареден с витална енергия. Някои от зеленчуците в градината, които имаха проблем с растежа през последните години се подобриха неимоверно. Бобовите насаждения пък започнаха да се увиват около хармонизатора. Освен това дадоха и много добра реколта. Съседката (без да знае изобщо за хармонизатора) пък ми сподели, че усеща много силна положителна промяна в квартала и се чудеше откъде ли идва.

Впоследствие започнах да раздавам различни видове оргонитни устройства на приятели и познати. Те ми върнаха много ценна информация относно практическото им действие. В някои случаи оргита влияеше позитивно дори на емоциите на хората и старите междусъседски конфликти оставаха в миналото.

Веднъж отидох при един познат, който се занимава с хиропрактика. Той е изключително чувствителен човек. Взех със себе си един оргонитен конус като подарък. Веднага ми сподели, че още щом съм влязъл в стаята с конуса в ръцете ми, неговото настроение рязко се променило към по-добро. През това време той бе в процес на развод и в тази връзка беше силно изнервен. Интересното е, че той разбра какво точно държах в ръцете си много по-късно и си нямаше никаква представа защо така рязко настроението му се бе подобрило.

При друг случай дадох без обяснение оргонит с форма на диск на един познат. Той обикновено е силно скептичен към подобен род устройства. Още щом го взе обаче, усети приятната енергия идваща от диска. Нещо повече - той имаше много сериозни проблеми с едното си око и бе загубил част от зрението си. Почти веднага ми каза, че просто държейки оргита - зрението му значително се било подобрило. Беше силно изненадан и няколко пъти наблегна на това, че разликата в зрението му била драстична.

Изпратих и медальон на една жена в Хавай. После тя ми сподели, че оргита ѝ е помогнал много. Тя имаше силна чувствителност към електрически излъчвания. Хора с подобна чувствителност се чувстват много зле, когато стоят близо до устройства като телевизор или компютър. След като носила медальона около седмица, жената започнала да се чувства много по-добре. Според нея, когато оргита е във формата на яйце действа много по-добре, в сравнение с другите форми. Според мен формата на яйце вероятно спомага за заздравяването на аурата срещу вредни излъчвания, тъй като самата аура има яйцевидна форма. Вероятно се получава някакъв резонанс между двете форми.

През годините имам още десетки подобни случаи и голяма част от хората усещат ефекта почти мигновено след като са се докоснали до оргонита.

 

 

Оргонит и радиестезия

 

Тъй като самият аз имам много интересен случай свързан с ролята на оргонита в радиестезията, потърсих допълнителна информация в интернет и попаднах на документ, който описва различни експерименти извършени от д-р Роджър Тейлър. Чрез своите изследвания той открива, че енергията на оргонита варира във времето и се влияе от метеорологичните условия и часа. Тези енергийни флуктуации са добре познати при радиестезистите и най-вече при тези които се занимават с енергийната земна решетка. Земята (включително почвата, скалите и атмосферата) е подложена на постоянен поток от етерна енергия идваща от космоса. Тази космическа енергия варира съобразно позицията на Слънцето, Луната и планетите спрямо Земята. Човешките създания също са обект на тази променяща се енергия.

Роджър Тейлър прави предположението, че оргита притежава огромна квантова кохерентност точно както при суперпроводниците. Това означава че електроните в материала не са самостоятелни, а действат като едно по-голямо цяло. Той прави това заключение, защото оргита има енергийни пръстени около себе си и те могат да бъдат открити именно чрез радиестезията. Подобни енергийни пръстени са отдавна познати на радиестезистите и могат да бъдат открити и при други обекти и дори при дърветата. Такива пръстени могат да се установят и при мегалитите. Има цяла поредица от пръстени около всеки камък.

Освен това има и редица твърдения за употребата на оргит срещу лоши геопатогенни зони. В зависимост от вида на геопатогенната зона се използва различен тип оргонитно устройство. При по-трудните случаи, когато става дума за т. нар. решетка на Къри“, е нужно да бъдат поставени повече оргитни устройства в определена конфигурация.

 

 

Често задавани въпроси свързани с оргита

 

orgon6

 

Какво е оргит?

Оргит е личен термин, който аз ползвам за обозначаване на устройство, което е познато като оргонит. На практика представлява смес от метални стърготини и/или метален прах в леярна смола. Някои хора твърдят, че са необходими и кристали, но оргита си работи дори и без тях.

 

Кристалите подсилват ли оргита?

Моето лично усещане е, че те придават своя собствен почерк към комбинацията. Така че човек може да прибавя кристали, минерали или пък други субстанции в оргитния микс.

 

Важен ли е вида метал?

Оргита е базиран на присъствието на много различни метални частици. Той работи независимо от формата или вида метал. Аз лично използвам различни видове метали, тъй като различните хора имат конкретни предпочитания към даден метал. Освен това обаче, използването на различни метали в отделните слоеве на оргита могат да разширят спектъра от енергии, които пък са свързани с размера на металните частички. Всеки метал има своя собствена енергийна сигнатура. Въпрос е на лично предпочитание и вкус. Всеки човек е различен и ще бъде привлечен към различни метали. Нека вашата интуиция ви води, когато избирате. За мен най-важното при оргита е той да бъде максимално ефективен. Това означава да съдържа достатъчен брой метални частици, за да се постигне желания резултат. Виждал съм на пазара много продукти претендиращи, че са оргонит, които имат минимален брой метални частици. За сметка на това са наблъскани с кристали и метални спирали, което ги прави визуално атрактивни, но техния ефект ще бъде много по-слаб. Декоративния ефект за мен е вторичен.

 

Размерът има ли значение?

Размерът има голямо значение. Ако искате да изчистите стая от негативна енергия - конус или пирамида с височина от порядъка на 13 см. или друга форма с подобен обем би свършила работа. По-големи оргонити биха свършили работа за няколко стаи или дори цяла къща. За противодействие на електронни устройства препоръчвам малки парчета. Поставете ги близо до захранването им, тъй като то излъчва силни електромагнитни полета. За компютърни екрани поставете оргита между вашето тяло и екрана. Умните електромери излъчват постоянно микровълни подобно на клетъчните кули. Поставете оргонит с приличен размер колкото се може по-близо до електромера. В противовес на твърдението на някои хора, оргита не блокира електромагнитната радиация или пък микровълните. Това което прави е да трансформира електромагнитното поле и вълни във форма, която е по-здравословна за човешкото тяло и други живи форми.

 

Важността на медальоните?

Лично аз считам за задължително носенето на оргитен медальон. Ако това не може да се случи можете да носите оргитен диск във вашия джоб или чанта. Медальонът обаче ще бъде вътре във вашето енергийно поле. Това е много важно, защото тогава той ще може да пречисти застоялата енергия и да преподреди енергийната структура на тялото. С други думи - той ще върне естествения поток на циркулация на енергията в тялото. То ще стане много по-силно от преди и ще може да устои много по-лесно на продължителни електромагнитни облъчвания от околната среда. Познавам хора, които са много чувствителни към електромагнитни излъчвания и са пробвали какво ли не в тази връзка, за да си помогнат. Само оргонита обаче, им е помогнал истински. През нощта можете да сложите медальона или пък диск от оргонит под възглавницата си така, че да се чувствате добре докато спите.

 

Оргита прониква ли през стени?

Да, оргита работи с фините енергийни полета. Стените и друг тип материя не представляват преграда за него.

 

Слоеве?

Някои хора се объркват от термина „слоеве“ в оргита. Това произтича от някои препратки към работата на Вилхелм Райх с оргонния акумулатор, където се използват слоеве от метални листове и органични изолационни материали. При оргита имаме огромен брой малки метални частици разделени една от друга от смола. В известен смисъл всяка една двойка частици представлява миниатюрен слой. Работещият механизъм всъщност е комбинацията от метал, неметал и отново метал и тя работи както при големите метални листове при акумулатора, така и при микса от метални стърготини или метален прах при оргита.

 

Оргита трансформира ли вредни геопатогенни енергийни линии?

Някои хора са имали голям успех с използването на оргит за подобна трансформация. Аз лично имам само един подобен случай, когато почти без да искам успях да преместя голяма негативна енергийна линия, когато поставих точно над нея оргитен хармонизатор.

 

Каква е разликата между металните стърготини и металната прах?

С времето осъзнах, че размерът на металните частици е свързан с честотата на вълната на която работят. Колкото по-фини са частиците толкова по-висока е честотата на която съответстват. Под формата на прах металът съответства на много високи честоти. Някои хора предпочитат стърготини, а други прах/пудра. Зависи най-вече от това, от което имате нужда. Позволете на интуицията да ви води. Лично аз съм наблюдавал, че по-големите стърготини оказват повече влияние на физическото тяло, средно големите на емоционалното тяло, а праха най-вече на менталното тяло. Освен това обаче, трябва да знаете, че физическите, емоционалните и менталните енергии са взаимосвързани. Смесица от всички видове размери ще ви даде по-голям спектър.

 

Вреден ли е алуминият в една композиция от оргонит?

Някои хора в мрежата са изказвали мнения, че алуминият, а дори понякога и метала мед не бива да бъдат използвани в оргонита, тъй като Вилхелм Райх предполагаемо е казал, че тези метали са вредни за тялото. Само че тези хора не разбират за какво става дума.

Първо – Райх е работел с различни устройства, а не с оргит. Той е правел оргонни акумулатори от различни материали, за да залови оргонната енергия и да я концентрира в кутия. След което неговите тестови субекти биха абсорбирали високата концентрация на оргон за лечителни цели. Оргонните акумулатори на Райх са били под формата на квадратни кутии, които се състояли от отделни слоеве изградени от органични и метални субстанции като памук, целулоза, алуминий или желязо. Продължителните му експерименти в тази сфера разкрили, че органичните материали привличат и събират оргонна енергия от атмосферата. Материалите от метал действат по начин, който едновременно отблъсква и задържа оргона. По този начин комбинацията от двата вида материали произвежда идеалния колектор или акумулатор на оргонна енергия. Подобни експерименти с хора показали, че болката от изгаряне била елиминирана или силно редуцирана само в рамките на няколко минути. Лечебният ефект бил много бърз и не оставял белези. Други състояния на кожата пък или напълно се изчиствали, или се влошавали в зависимост от тяхното естество. При различни ракови случаи не се развивала анемия и кръвната картина на пациента се подобрявала. При всички тези случаи резултатите се дължали на натрупването на енергия в организма. Когато енергията била вече достатъчно висока - пациентите не можели да понасят повече акумулатора.

Експериментирайки с различни метали той открил, че оргонните акумулатори подплатени с алуминий причинявали опадването на козината при мишки, докато желязото давало най-добри резултати. Това не означава, че алуминият е лош или зловреден. Той е много по-лек елемент от желязото и медта и има доста по-силно излъчване на животворна енергия. Това е добре известно на хора, които се занимават енергийно с метали. Колкото по-лек е един метал, толкова по-силно излъчване има. Когато се работи с метали трябва да се внимава, ако те са леки и човек да се излага по-кратко време на тяхното влияние. Прекалено много оргон може да причини вредата, а не избора на метала.

 

 

Свойства на металите и минералите в оргитната композиция

 

Мед

 

copper

 

Медта се асоциира с планетата Венера и елемента вода. Основно се използва за лечение, късмет и любов. Бива свързвана и с женската енергия. Добър електрически проводник е и може да се използва за трансфер на духовни енергии.

 

Алуминий

 

aluminum

 

В традиционната 7 планетна система, алуминият се управлява от Меркурий и елемента въздух. Когато и другите планети бъдат включени - тогава алуминият се управлява от планетата Уран. Модерните астрологични интерпретации асоциират Уран с гениалността, индивидуалността, новото и неконвенционалните идеи. В моите лични търсения за качествата на етерните енергии на металите често съм установявал, че алуминият има силното свойство да отразява тези енергии. Той го прави с много по-голяма сила в сравнение с другите метали. В този смисъл алуминият може да отразява навлизащи енергии и така се превръща в силен защитен елемент.

 

Магнезий

 

magnesium

 

Личните ми впечатления са че магнезият има много силни и експанзивни енергии. Той е асоцииран със Слънцето. Лек метал е и гори с брилянтна светлина.

 

Магнетит

 

magnetite

 

Магнетитът е минерал, който притежава най-силни магнитни свойства от всички минерали, които се срещат на Земята. Управлява се от Венера и елемента вода. Той е форма на железен оксид. В алхимията магнитите се използват за привличане. В миналото са били използвани и за увеличаване на мъжката сексуална сила. Освен това се е смятало, че магнитите придават сила на различни „магически практики“. Магнитът се използвал и да премахне болката и болестта от тялото. Има сериозни научни сведения, че малки кристали от магнетит се срещат точно пред хипофизната жлеза в мозъка. Те ни правят изключително чувствителни към магнитните полета.

 

Титан

 

titanium

 

Титанът има силна енергия. Вероятно това се дължи на неговата голяма устойчивост на корозия. Когато се използва в сплави, той дава голяма сила и в същото време има леко тегло.

 

Сребро

 

silver

 

Намирам че среброто има много приятно и меко лечително качество. Любимият медальон на жена ми е направен от сребърна прах. Среброто се асоциира с Луната, емоциите и лунните богини. Също така е свързано и с пси-способностите. То отразява негативните влияния от тези които го носят. Среброто унищожава вредоносните гъбички и бактерии, както и някои вируси при контакт, като в същото време защитава тъканите. Много е изписано по въпроса за колоидното сребро, което се явява и най-силния антибиотик. Тялото също използва среброто, за да лекува повредени тъкани.

 

Бронз

 

bronze

 

Бронзът е сплав от мед и калай, като по този начин комбинира качествата на двата метала.

 

Калай

 

tin

 

Калаят се асоциира с планетата Юпитер и елемента въздух. Тази планета контролира просперитета, изобилието, растежа и успеха. Юпитер е планетата на изцелението, регенерацията и обновлението. Калаят се е използвал при различни гадателски практики. Разтопеният калай се слагал във водата и получилите се форми са били тълкувани, за да се види какво крие бъдещето. Счита се, че калаят носи късмет за този който го носи.

 

Волфрам

 

tungsten

 

Открих че когато се използва в оргонит, волфрамът има успокояващ и заземяващ ефект. Волфрамът е твърд и сравнително рядък метал. Той има най-висока точка на топене от всички метали. Има много висока плътност в сравнение с тази на златото и урана и е доста тежък. Използван е като щит срещу висока радиоактивност.

 

Антимон

 

antimony

 

Намирам качествата на антимона в оргитната композиция за силно позитивни и повдигащи духа. Антимонът се управлява от Слънцето и елемента огън. Основно се използва за защита и подсилване. Това е метал, който предпазва и учи хората на ползата от трансформацията и приспособимостта. Антимонът представлява свободният дух, дивата природа или животинската сила, която се намира в хората. За Рудолф Щайнер антимонът е „човешкият метал“ и както никой друг метал - той стои точно между небето и земята (както човекът) и кореспондира с неговата природа. Според Щайнер антимонът дава всеобхватна вселенска сила на хората.

 

Желязо

 

iron

 

Желязото се асоциира с планетата Марс и елемента огън. В магическите практики желязото има много силни предпазни енергии. То също изгонвало болестта от тялото. Желязото се използва като заземяващ инструмент, но също така и като универсален елемент за всякакви други дейности.

 

Селен

 

selenium

 

Селенът е полупроводник и се използва при фотоклетките. Неговите електрически свойства се променят в зависимост от светлината на която е изложен. В човешкото тяло - сърцето, белите дробове, черният дроб, панкреасът и мускулите съдържат големи нива на селен. Най-високата концентрация се намира в черния дроб. На второ място са очите. Селенът е важен за очните лещи, защото предотвратява катаракти и други очни проблеми.

 

Кобалт

 

cobalt

 

Кобалтът е използван още от древността като пигмент, който оцветява в синьо различни бижута или бои, както и в производството на стъкло. Той е лъчист, мощен и има екстремна пси-активност. Кобалтът е активен център на коензими наречени кобаламини – като най-известният такъв е витамин Б12. Той е един от трите метала с естествени магнитни качества, като другите са желязото и никела. Малка концентрация на кобалт може да бъде открита в епифизната жлеза. Има спекулации, че е свързан с развитието на третото око и развитието на духовното зрение.

 

Бисмут

 

bismith

 

Бисмутът е най-силния естествен диамагнетичен елемент. Диамагнетик е вещество, което поставено във външно магнитно поле се намагнетизира в посока обратна на това поле. В отсъствие на външно магнитно поле диамагнетиците са немагнити. Магнитната им възприемчивост е винаги отрицателна. Спираловидната стъпаловидна структура на бисмутните кристали се дължи на по-силния растеж около външните ъгли в сравнение с вътрешните. Някои хора отъждествяват бисмута с трансформацията и връзката му с коронната чакра. Той подпомага прехода в астралния свят.

 

Турмалин

 

tourmaline

 

Турмалинът е полускъпоценен камък и неметал. Аз използвам черният турмалин или прах от него в моите оргитни композиции. Хората, които се занимават с енергийни влияния бързо осъзнаха, че черният турмалин има много ефективни предпазни качества. Лично за мен той внася една много приятна енергия в оргита.

 

 

От Дирк Гилабъл

http://www.soul-guidance.com/orgite/index.html

Превод: Alien

 

 

 

scroll back to top
 

Търсачка

Кой е на линия?

В момента има 455 посетителя в сайта

Потапяне

Подкрепи работата ни

Ако харесвате нашата работа и сме били от полза за Пътя ви, може да ни подпомогнете със сума по избор:
Всички средства ще бъдат използвани за задълбочаване на нашите изследвания и проекти. Благодарим!

За aдминистраториСтатистика

Членове : 767
Съдържание : 543
Брой прегледи на съдържанието : 8622327Изграден с помощта на Joomla!. Designed by: joomla templates hosting Valid XHTML and CSS.

© 2024 Издателство „Паралелна Реалност“ : Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
Creative Commons Attribution License. Текстът на договора за ползване на български
Предпочитания за бисквитки

Creative Commons License