Бивш губернатор призна за среща с извънземни Печат
Статии - Извънземен разум
Написано от Alien   
Четвъртък, 28 Януари 2010 19:38
 
Бившият губернатор на Аризона Файв Саймингтон потвърди, че загадъчните огньове, които се появиха в небето над Финикс на 13 март 1997 година, всъщност са били огньове от кораби на космически пришълци.

Корабът е бил огромен, по думите на Саймингтон. Просто почувствах, че е извънземен, обяснява той. Като летец, Самингтън твърди, че познава почти всяка летателна машина. А тази е била по-голяма от всички, които някога е виждал. Явлението си остава една голяма загадка, споделя бившият губернатор и се учудва защо някои се присмиват над този случай.

Саймингтон заемаше поста губернатор на Аризона от 1990 до септември 1997 година. По време на появата на необичайните огньове той опроверга и сам се присмя на слуховете за НЛО.

През юни 1997 година Саймингтон даде пресконференция, на която демонстрира пред журналистите арестуван "пришълец" с очи на насекомо. Когато Саймингтон свали маската от него, всички присъстващи видяха главата на шефа на администрацията на губернатора. Сега Саймингтон твърди, че е прикривал истината за пришълците, опасявайки се от паника сред населението.

Официална версия, обясняваща появяването на огньовете в небето над Финикс, предложиха американските военно-въздушни сили. По твърденията на военните, по време на тренировъчен полет самолет A-10 Warthog е пуснал сигнални ракети, които бавно са падали и изгаряли.

 
 
А ето и по подробна информация за самия случай в Аризона от статия във вестник Монитор:


Дълго 3,2 км. НЛО летяло преди 10 г. над Аризона
Гигантският обект засенчил вечерта на 13 март 1997 г. звездното небе над града


Какво всъщност се случва на 13 март 1997 г. в небето над Финикс? Доста очевидци на тези събитията твърдят, че три дни преди тази дата са забелязали над Финикс и и околностите на града светещи обекти в нощното небе. Много голям странен обект се появява над въздушното пространство на аерогарата на Финикс в 18,55 минути. Огромното НЛО е забелязано първо от операторите в диспечерската кула на летището. Екипажът на готвещ се за излитане граждански самолет също докладва по радиостанцията, че е над машината им е преминало "нещо като огромен космически кораб". Летците попитали диспечерите що за обект е било това, но операторите не могли да им отговорят нищо смислено, тъй като те също видели през прозореца някакви светлини, но на екраните от радарите им не се виждало нищо.
Докато диспечерите и пилотите се дивели на летището обектът е забелязан и от група земемери, които се прибирали от полеви наблюдения на север от Финикс. С техните уреди за наблюдение и измерване експертите установили, че обектът е с размери 3,2 на 2,8 км. Освен светлините под ниско летящия гигантски обект някои от земемерите успели да забележат "редица светещи прозорци с някакви тъмни силуети". Малко по-късно "прозорците" изгаснали.

Една от многото снимки на очевидец от Финикс. Според повечето жители на града под гигантският обект светели от 5 до 7 светлини.
 
Седем часа по-късно на местен уфолог се обадил човек, който се представил само с името Люк. Той казал, че е летец от военно-въздушната база, която е разположена на 30 км западно от Финикс. Пилотът твърдял, че предишната вечер (13-и март) по тревога били вдигнати във въздуха два изтребителя F-15. Единият от прехващачите се доближил до гигантското НЛО, но в този момент бордовият радар отказал да работи. В същото време и светлините на обекта изгаснали и пилотът загубил "целта".
На следващия ден шефовете на авиобазата отговорили на атакуващите ги репортери, че не са получавали на 13 март никакви сведения от граждански лица за наличието на НЛО във въздушното пространство. Само че проверката в телекомуникационната компания ги уличила в чиста лъжа.
 "Хората ни наричат лъжци. Но ние нямаме какво да крием, тъй като не се занимаваме с изучаването на феномена НЛО" - така подполковник Майк Хаузер отговорил на въпросите на напористите журналисти. Той признал, че на 13-и вечерта е имало тренировъчни полети със самолети F-16, но те не са имали никакво отношение към НЛО-то.
Няколко дни след събитията от 13 март членът на градския съвет на кметството във Финикс Френсис Бервурд попитал на едно заседание своите колеги дали ще бъде направено някакво разследване по случая. Мистър Бервурд е всъщност и първото длъжностно лице, което публично поставя този въпрос. "Моментално бях потърсен от представители на пресата. Още същият ден получих 37 позвънявания от очевидци. След това имах още стотици разговори по темата. Търсеха ме лекари, адвокати, доста местни знаменитости. Повечето от тях искаха да запазя в тайна имената им, но всички питаха какво е това, което са видели вечерта на 13 март. По дяволите, ако и аз бях видял това нещо също щях да търся човек, който да ми обясни що за чудо е то", твърди съветникът Бервурд.  Независимо от всички тези въпроси властите във Финикс отказали да се заемат с разследването на случая, с аргумента, че не "разполагат със собствени военно-въздушни сили." Губернаторът на щата Аризона, чиято столица е Финикс, също отказал категорично да прави каквито и да било коментари по случая. По същия начин постъпили шефовете на Федералното управление на авиацията. Що се отнася до чиновниците от Министерството на ВВС те пък върнали топката на гражданските власти с формулировката, че "този въпрос е от компетенцията на местната юрисдикция".

 
 
scroll back to top
 

Търсачка

Кой е на линия?

В момента има 446 посетителя в сайта

Потапяне

Подкрепи работата ни

Ако харесвате нашата работа и сме били от полза за Пътя ви, може да ни подпомогнете със сума по избор:
Всички средства ще бъдат използвани за задълбочаване на нашите изследвания и проекти. Благодарим!

За aдминистраториСтатистика

Членове : 767
Съдържание : 543
Брой прегледи на съдържанието : 8622321Изграден с помощта на Joomla!. Designed by: joomla templates hosting Valid XHTML and CSS.

© 2024 Издателство „Паралелна Реалност“ : Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
Creative Commons Attribution License. Текстът на договора за ползване на български
Предпочитания за бисквитки

Creative Commons License