Помогна ли ми? Промени ли ме? Приех ли я? Тя - Езотериката Печат
Статии - Философия
Написано от lexas   
Петък, 29 Януари 2010 21:45


Здравей, човек! Какво има? Учуден си, че говоря с теб? С теб - обикновения, бедния, грозния, плачещия, тръшкащия се? С теб, който искаш да ме контролираш, който искаш да получиш нещо от мен, който искаш да научиш нещо от мен... или мислиш, че аз ще те науча? С теб, преживяващият до болка еднакъв живот, към който отдавна не гледаш, защото не го искаш, а все отправяш очи към Взора, където чудесата са възможни? С теб, на който Тя - Езотериката, не е Помогнала, не е Променила, не си Приел в Сърцето си?

Първо, тук съм не за да те уча на нещо. Тук съм, за да изживея възможността да ти кажа нещо, което ми се случи на мен. Нещо, което вече Знам, че е Истина и което Вярвам, че може да се случи на всекиго.

Второ, може би е време още сега да спреш с четенето и да се обърнеш към простичкия си, обикновен, всекидневен живот, който ти е Сив и Скучен, до болка познат, към който отдавна не искаш да поглеждаш, защото си мислиш, че вече няма какво да видиш от него, защото те е страх от всяка негова част, интерпретирайки я като Илюзия, Измама, Манипулация, План Да Ни Завладеят. Може би е време да се обърнеш към Своя Живот и да започнеш да Живееш в Него Истински? Ако го направиш, аз ти гарантирам, че с четенето на книжки ще е свършено и най-после Животът ще започне съвестно да си изпълнява функцията да те Учи на Неговата Игра. Не се страхувай от Него, не му обръщай сърдито гръб, защото не ти изглежда да е такъв, какъвто ти го искаш. Борейки се със Света, губиш всякакъв шанс последният да се Промени за Теб. Така че колкото по-дълго се правите, че обикновеният ви "сив Понеделник" не съществува или че е Илюзия, която някой ден ще "падне" и пред очите ви ще засияят всички цветове на дъгата, толкова по-дълго нищо няма да ви се случва и ще си оставате недоволни, мрачни воини.

Вижте... никое Постижение няма да ви е достатъчно. Ще искате още и още... не знам... може би си представяте, че сте на Олимпиадата в Пекин? Е, не сте и никога няма да бъдете.

Вероятно ти си тук, носейки със себе си всички свои Постижения от Миналото, всички прочетени книги, статии, изгледани клипчета в "Тубата", филми по темата, лични Преживявания и т.н. Вероятно вече отдавна си станал и се вписваш в определението на един ( повярвай) адски типичен и досаден човешки тип поведение, наречено от мен, "езотеричен философ". И сега си стоиш, опулен в екрана, готов да скочиш срещу мен, ако не ти изнасям. Или пък обратното, готов си да приемеш всичко за чиста монета, толкова чиста, че даже може да се "наведеш" към екрана и да си я "вземеш" за себе си, пускайки я с доволно грухтене в "джоба си".  Все пак ще те помоля да "оставиш" временно всичко, което си "натрупал през годините", защото много ще ти тежи, докато летим из Живота, бидейки честни и открити един към друг. Аз вече го правя. Всъщност това е единственото нещо, което се опитвам да правя в Живота си. 

Може да си новак, а може и да си прекарал години в тая област. Истината е, че ти трябват около 4 години, за да схванеш повечето добри концепции и оттам нататък нищо ново няма да се случи... ще четеш неща, които вече си чел, но с други думи и така... ще повтаряш като идиот едно и също. Аз дори 4 години не чаках, за да се освободя от Махалото на Езотериката, която е нещо съвсем различно... но все пак така се бях оплел в него, че чак започваше да ме души. Имайте предвид, че може да ви се случи и на вас. Ако стане така, веднага захвърлете книжките и форумите. Там няма нищо. Дайте си време.

Основното, за което искам да сме искрени един към друг, е 3 въпросчета, относно вашето хоби: 1. Помага ли ми Езотериката?  2. Променя ли ме Езотериката? 3. Приемам ли Езотериката в Живота си?

Три въпроса и сега аз ще започна да отговарям пръв на всеки един от тях, както се полага, защото така или иначе всеки път, когато искрено сте си задали един въпрос, значи и вече в душата ви съществува отговора. Илюзията за Контрол е характерна за разума... ще направите добре, ако се отървете от нея.

Дълго време четях като слон. Четях Кастанеда, Монро, Ци-гун, Дао Дъ Дзин, всякакви източни философии, модерни науки за съзнанието, древни методи за развиване на какво ли не... този форум, другите форуми, форумите за излизане от тялото.... много.... Като слон! Ииииии всъщност сега оценявам въздействието на онзи период. Трябва да го има, защото той те "зарежда" с идеите, запознавате отвсякъде с Реалността. Ако си Новак, наистина е препоръчително да забиеш нос в литературата и да не си показваш носа навън. Ще ви свърши работа, макар че в началото ще ви се струва, че вие и другите сте непохватни и всичките усилия са напразни. Разбира се, всяко усилие се отблагодарява в даден момент. Така се получи и с мен... но чак когато почувствах, че трябва да спра да чета с убийствено темпо... всеки ден по 4-5-6 часа на ден.  И най-после напълно да се откъсна от Езотериката, за да излезна навън и да започна да се опитвам едно по едно да си прилагам нещата на практика. И то в обикновения живот.... на улицата, сред хората, където и да е. Тогава Езотериката почва да помага. Тогава Законите започват да работят в своя полза. Тогава спираш да воюваш, но Приемаш Света и той ти благодари... отпуска се в присъствието ти, защото знае, че ще го харесаш, както и да се появи пред теб... разбира се, той ще се постарае да се появи възможно най-хубав, за да не се променя и отношението ти към него. Това е красива метафора. Ще има неща, които ще искат да ви "бутнат", но ако сте майстори, няма да се поддавате на Илюзиите, а спокойно ще приемате правото им на съществуване, което на мига ще ги кара да бягат от вас... вие сте някакъв луд, който не реагира на тях с отицание или привличане, а ги приема, каквито са - просто илюзия.... вие наистина сте луд от гледна точка на обикновените "разумни" хора и в този момент някъде ще можете да кажете, че Езотериката ви помага и то много.

Промяната е нещо сериозно. Откажете се да я подлагате на Контрол. Няма да стане. Още отсега ви го казвам, насила няма да промените нищо. Нито една частичка от себе си няма да промените, ако прилагате "разум" и изобщо всякакъв тип груб контрол над ситуацията. И света ще си остане същият, както и вие... не работете за Илюзиите, ами ги Приемете като такива. Истината е, че Промяната просто се случва и вие нищо не можете да направите по въпроса.... просто се случва. Четете книги, опитвате се съвсем непохватно да прилагате някоя идея.... не се получава... решавате, че всичко е лъжа.... ХА! Лъжа или истина? КОНТРОЛ!!! .... бягайте надалеч... няма такова нещо. Аз лично усетих промяната в себе си, чак когато спрях да я търся. Просто излезнах навън и видях от какво се страхувам и прилагайки принципите се опитвах малко по малко да се справям с тъпия, скучен, ежедневен живот. Разбира се, това беше чак след 2 години яко четене, така че вече ми беше скучно да чете, а ми се живееше.... от друга страна, мислех си, че не бива да живея, а да чета още, защото вероятно ще се каже нещо, което аз може да пропусна, а то да е много важно... и да съм още по-умен!!!>... Контрол!!!! Глупости!!!.... няма такова нещо.... след 2-3-4-5 години... излезте и поиграйте навън. Повечето от нас са дошли, за да играят навън, а не да се правят, че медитират по 6 часа дневно. Разбира се, има хора, които го правят, и те се развиват. Само дето те Медитират Истински... ако вие чувствате, че не го правите Истински, зарежете. Не насилвайте. Не се борете. Няма да стане. Илюзията за Контрол ви дава сигурност, но няма да стане.... просто Приемете, че точно сега от вас се иска нещо друго. Разберете какво. Потокът на Силата ще ви води, Пътят.... наречете го, както искате, но се научете да го усещате. Само това качество ще ви помогне да се издигате много по-бързо, отколкото стотици томове окултна литература. Защото с него ще "отбирате" всичко и ще знаете точно от коя книга или глава от книга имате нужда в момента и точно кои преживявания и случки в живота ви ще са полезни и развиващи.... какво трябва да преживеете. Ако развиете някак ( о, моля, не ме питайте как) умението да усещате моментите в Живота, вие ще можете съвсем нескромно да заявите, че Езотериката е започнала да ви Променя.

Хммммм... сигурно съм водил война поне 15 от последните 20 години от живота си. Всеки ден. От момента, когато нашите се разделиха, до незнам си кога си миналата година или.... знам ли? Контрол? ... Работата е там, че четящите езотерична литература с кеф се отдават на Илюзията за Контрол и се изкушават да се превръщат в някакъв вид последна инстанция, учители или нещо такова. Аз лично гледах на всички, които не са чели 12-те книги на Кастанеда и 10-те ( толкова ли бяха?) на Зеланд, като на хора-първолаци, на които нищо не им е ясно и изобщо се оправят "на сляпо" в живота. И не, че е грешно, обаче не значи, че аз съм Хермес Трисмегист. Същият тъпак съм, но решавам, че в сравнение с мен  те са трето качество хора. Иииии какво се случва тогава? Ха, познайте? Моля ви, опитайте се да си го представите... Страхотно смешно е. Война! Случва се непрестанна битка, ден след ден. Обикновените хора те карат да вършиш обикновени неща, а ти искаш чудеса! Как така? Как така ще профукаш времето си в обикновен разговор, чистене, пране, изхвърляне на боклук и всичко останало, когато трябва да осъзнаваш, трябва да трупаш вътрешна енергия... не, не... лудост е да погледаш 30 минути телевизия с майка си или някой друг... бягай!!! Тези там са зомбита, които е по-добре нито да ги чуваш, нито да ги виждаш. Я се затвори в палатка в планината и не се връщай повече в Човешката Цивилизация... и без това последната ще се самоунищожи след 100-200 години... кво ти пука? Нали ти си Хермес Трисмегист? ......... нали се сещате, че докато водите "тази битка" с "останалия свят" нещата няма да се задвижат. Вие трябва да се научите как да изживявате обикновените ситуации... всъщност наистина не знам как би трябвало да се случи. Но ако следвате принципа на Приемането... а в истинското Приемане няма Обвързване... вие наистина ще правите нещо положително за себе си, а и за хармонията в света. И света ще ви се отблагодарява всеки ден, повярвайте ми.... гадното е, че засега ще трябва да ми вярвате, но най-ценното е, когато един ден го знаете от собствен опит. Това е най-ценното, така че научете се да живеете Правилно, да чувствате Правилно.... просто... направете го по вашия начин и с вашия синтаксис... вашите думи, но го прилагайте в обикновения живот. Тогава ще приемете и Езотериката в него и тогава тя ще започне да действа. Вижте, обикновения живот никога няма да се превърне в Езотерика, но засега имате само него. Затова Приемете и Езотериката в него и точно там тя ще се изяви.... о, какви чудеса ви чакат тогава... Не ви завиждам, защото аз Живея така и знам, че ще има предостатъчно чудеса за всички нас. Много малко трябва, но докато го осъзнаем, ще трябва да преминем през всичко останало.

Винаги се питайте дали сте в синхрон с трите П-та. Или не винаги, но поне проверявайте.... помага ли ми езотериката, променя ли ме, приемам ли я.... питайте се и се вглеждайте по посока на въпроса си.... не контролирайте.... не оставяйте разума си да почне да плете неговите когнитивни схеми.... вгледайте дълбоко по посока на отговора си и после забравете.... сам ще дойде и вие ще разберете. Колкото до този текст.... по-добре е, ако нищо не сте разбрали.... поне няма да се оплетете в Илюзията, че Разбирате. Контрол? Манипулация ли каза някой? .... най-голямата манипулация винаги се случва в собствените ни глави.... Летете!

scroll back to top
 

Търсачка

Кой е на линия?

В момента има 472 посетителя в сайта

Потапяне

Подкрепи работата ни

Ако харесвате нашата работа и сме били от полза за Пътя ви, може да ни подпомогнете със сума по избор:
Всички средства ще бъдат използвани за задълбочаване на нашите изследвания и проекти. Благодарим!

За aдминистраториСтатистика

Членове : 767
Съдържание : 541
Брой прегледи на съдържанието : 8520383Изграден с помощта на Joomla!. Designed by: joomla templates hosting Valid XHTML and CSS.

© 2023 Издателство „Паралелна Реалност“ : Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
Creative Commons Attribution License. Текстът на договора за ползване на български
Предпочитания за бисквитки

Creative Commons License