Окултните корени на великден - отговори на въпроси и допълнителни наблюдения Печат
Статии - Езотерика
Написано от H.   
Сряда, 27 Април 2011 05:25


eggsПризнателен съм на всички, които ми писаха, че са харесали статията за великден и са оценили текста като цяло :) Признателен съм и на тези, които не ми писаха и не оцениха текста като цяло :Р
Възникнаха някои въпроси след основния материал, на които отговарям публично, понеже предполагам, че повечето от вас си ги задават същите. Освен това добавям и 2-3 неща, едно от които се случи впоследствие и предизвика нужда от коментар.


1.
Как да постъпя, когато всички около мен празнуват и искат аз да съм част от това?“.

Очевидно, универсален отговор за това няма, а да търсите отговор извън вас е изначална грешка. Това ще е моето решение/изход на проблема/ситуацията, не вашето. Да вземеш готова формула за едно комплексно решение касаещо лично теб и собствените ти преживявания, не говори за духовна зрялост и е почти равнозначно на това да празнуваш празника в конвенционалния му формат. Основната роля на този сайт е да ви провокира (в повечето случаи нарочно с по-пиперлив език) и посочипроблема“ предлагайки ви знания, наблюдения и факти, които едва ли бихте открили сами. Ролята му обаче свършва дотук. Ние сме помагало, не учебник. Нещата по отношение на вашето проучване и разширение трябва да започват с нас, не да свършват с нас. Най-вече – не можем да скъсаме вашите собствени вериги от преживявания – това можете да направите само вие.
Както казах в материала за св. валентин – научете се да приспособявате илюминатските празници (разбирай всички празници въобще) към себе си и вашата собствена вибрация. Обикновено близките ви са основния проблем. Поразително е как повечето от тях дори не искат да слушат, когато се опитате да представите вашата гледна точка. За някои тъжно, но факт, е че роднините много често ни дърпат назад. Ако искате да живеете за тях и тяхната усмивка, за сметка на вашата – вие ще „клекнете“ пред тях и всичко ще е по старому. Ок – това е вашият избор и той е валиден. Евентуално, някои от вас ще решат, че ще отстояват своето и няма да спират собственото си развитие, само защото близките ви не са готови да вървят ДО вас. Това е решение, което всеки от вас ще вземе в даден момент, дори да не е в тази инкарнация. Това е каменистият път и началото на разбиването на основна ДНК-команда заложена в тялото – подчинение по генетична линия. Споделяйте с близките си, това което откривате за света (без значение дали чрез нас или по друг начин). Ако те не ви разбират – оставете ги и не позволявайте да спират вашето собствено развитие. Това е компромис, който е безсмислен и ако сте на нивото, на което се предполага, че трябва да сте – ще видите нещата такива каквито са, без емоция и носталгия по някога-добрите-отношение-с-родилителите-ви. Ако те са дотолкова заслепени, че не ви позволяват да сте тези, които сте избрали да бъдете, само защото това не е това което искат за вас – действайте по съответния начин, какъвто и да е той от ваша гледна точка. Има разбрани хора, които макар и да не са съгласни с алтернативната информация, поне не спекулират с нея по жалкия начин и не я осмиват. Това е закона на допускането – остави всеки да бъде, какъвто е, без да го съдиш за това какъв е. Ако не могат да направят това заради вас – собствените им деца – за какви по дяволите ги имате? За близки?! Това не е близост. Това не е любов. Това е желание за контрол.
Най-лесното, което можете да направите е да разкарате всички секс-символи от къщата си. Всички зайци, яйца и т.н. Компромисен вариант – яйцата могат и да останат, но не се чукайте с тях. Също така червената боя можете да я пропуснете радикално (яйце (секс) + червено (кръв) = оргии и жертвоприношения - не са ли го измислили гениално?). Правете си курабийки ако ви харесва. Не правете козунаци по метода на кръстосаното месене и не ги лейте в продълговати форми. Правете ги кръгли или квадратни или каквото ви се прииска.
Пак казвам, това са моите решения към проблема и за вас те са само идеи, не разтворими пакетчета сок!


2.
Какво да отговарям на всичките тези „христос воскресе!“?

Това е нещо, за което с радост бих обменил опит :) Имам няколко предложения, които са степенувани: грубо (2 варианта), провокиращо и меко :)
Грубо: 1. Ко рече? Когато решиш дали ще говориш на архаичен български или на книжовен, ще те удостоя с отговор. 2. Не знаех, че вярваш във възкръсващи полубожества, но все пак – не, мерси. Имам подозрения към тази история.
Провокиращо: Без майтап? Кога и къде? (за чужденци работи и само „no shit?!“)
Меко: Честит Ви празник!

Намирам последния вариант за особено елегантен и езотеричен, най-вече, защото само вие знаете какво влагате в обръщението „Ви“. А именно „вашия“. Така изразявате няколко неща. Първо показвате уважение към отсрещния и неговото решение да празнува този празник. Помнете, че това не сте вие и всеки има право да изживее живота си, както той прецени. Второ, разграничавате се от идеята без той да разбере (не е и нужно, защото единствено намерението е важно). Това е нещо важно – вие не вземате участие в ритуала, само го регистрирате и символично пожелавате добър път на човека направил съответния избор, без да участвате в него. Този отговор в превод за вас означава нещо като – уважавам избора ти. Забележка: ако пропуснете „Ви“ ставате част от ритуала. Важно е и когато го казвате да държите в съзнанието си концепцията, която току-що описах. Това е елементарно, но фино енергийно отклонение чрез намерение и гъвкаво поведение.
Има вариант някой да се направи на умник и да ви каже, че това не е каноничния отговор. Можете да изберете да продължите да отклоните с ваш собствен сценарий или да засадите многознайкото с вариант 1 или 2 - ако сте стигнали дотам, той си е заслужил. Обикновено това не се налага, но чешити има всякакви и със сигурност някой няма да се усети, че щом не отговаряте „както трябва“ очевидно има нещо различно в случая.


3.
Аз не съм християнин, просто обичам украсата на празника и неговите традиции. Това не ме ли защитава от описаните механизми?

Може би за 108-ми път: дали сте християнин или не, не само, че е информация която изобщо не ме касае – нещо повече – това е абсолютно без значение в контекста на въпросната ситуация. Вашето поле реагира на символите и техните изначални значения (които в 90% от случаите не са тези, които ви се представят, че са), което веднага ви imprint-ва със съответния отпечатък, БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ дали съзнателно разбирате значението, смисъла и значимостта на символа. Защо според вас тези символи са навсякъде? Защо? Защо изображенията, цветовете, формите и композицията е точно тази, каквато е? Защото това не е без значение. Всичко това носи смисъл, вибрация и енергия, която е най-старото психотронно оръжие на планетата. Символът – най-стария начин за въздействие над масите!


4.
... И все пак – свещеният огън от Йерусалим?...

Защо по дяволите всички са толкова впечатлени от този огън?! Първо, не мога да повярвам, че в 21 век милиони хора просто вярват чистосърдечно, в това, че някакъв човек влиза в пространство, което никой не вижда отвътре и излиза със запалени свещи [(апропо – 33 на брой (и не, няма нищо общо с христос колкото и да ви разправят така)]. Това е ТОЛКОВА евтино и съм поразен от овчедушието на тълпата! Религията наистина промива мозъци! Ако църквата имаше истинско чудо (отчаяно се нуждае от такава, защото си няма от 2000 г. насам), тя САМА щеше да го направи възможно най-открито, за да няма никакво съмнение в мощта на „бога“, като по този начин спечели максимален брой миряни на своя страна (основната цел на всички религии). Но не, всички могат да стоят извън параклиса на 1 метър от случването на чудото, но не и да наблюдават процеса. Що за интелектуална нищета? Съвсем ли останаха без мозъци всички? Официалната версия е, че вселенският патриарх трябва да е сам в параклиса и да се моли, иначе магията не става. Yeah, that makes sense… Няма значение, че само на 1 метър от него хиляди очи са вперени в точката, в която той се намира, той е „сам“ вътре. Колко ниско може да падне църквата въобще? Цялата история може да мине единствено пред пълни невежи (каквато е тълпата там). Чакайте да чуете най-добрата част (информация от нета):

Подготовката за слизането на благодатния огън започва сутринта на Велика събота. Охраната на най-святото за християните място поемат израелски полицаи.
За да се избегне и най-малкото подозрение, че огънят се запалва от човек, параклисът на Божи гроб щателно се проверява за всякакви запалителни средства. Право да направят този оглед от стари времена имат представителите на мюсюлманската общност в Ерусалим.
След това вратите на Божи гроб се запечатват с голяма пита пчелен восък. Върху него слагат печатите си духовници от католическата, арменската и коптската църкви, които имат параклиси в големия храм при Божи гроб.
Печатът означава, че всички кандила в параклиса са изгасени и вътре няма нищо, което би запалило огън по обичайния начин.

Мдааа. Според мен тази информация не трябваше да се дава, защото тя прави картинката още по-комична. Израелската полиция и мюсюлманската общност проверявали мястото. Е, вече съм спокоен. Щом тези момчета са минали оттам, значи всичко е наред и имаме напълно легитимно чудо.
Що за пародия? Израелците и мюсюлманите имат интерес това да продължи да се случва, точно колкото и православните последователи. Дори най-прозаичното – техните сувенири също ще се харчат около цялата дандания.
Друга бърза справка в нета:

Папа Григорий IX определя още в 1238 г. „Благодатния огън“ като измама. Тя е създадена през 9 век, пазена от латинските кръстоносци и ежегодно повтаряна от гръцки, арменски и коптски „духовници“ за извличане на полза от лековерните вярващи.

През 2005 г. в демонстрация на живо по гръцката телевизия, писателя и специалист по история на религиите Майкъл Калопоулос запалва „спонтанно“, за около 20 минути, три свещи от бял фосфор. Белия фосфор се самозапалва от контакт с въздуха. Затова християните използват органичен разтворител, който се изпарява от топлината и може да забави самовъзпламеняването до половин час или повече в зависимост от плътността на разтвора и разтворителя.

Тази химична реакция е известна от дълбока древност във Вавилон (дойдохме ли пак на моето?). За нея пише Страбон (Strabon Geographica 16.1.15.1-24). Той уточнява, че белия фосфор е от халдейските магьосници още от 5 век преди н.е. и от древните гърци.

И още:

Ето какво пише руския архимандрит Порфий Успенски (1804-1885 г.), който твърди, че Йерусалимския духовен клир знае за измамата на „Благодатния огън“. Той е изпратен като официален църковен представител на изследователска мисия в Свещените земи. Порфий пише, че Ибрахим паша, управителя на Египет, е поискал сам да провери автентичността на чудото и е настоял пред патриарха да бъде допуснат вътре в храма по време на ритуалите. Ако всичко е истина, той обещал да дари голяма сума пари, но ако става въпрос за измама, обещал да конфискува всичките пари, дадени от поклонници и да изложи духовенството във всички европейски вестници. Митрополит Михаил от Петра, митрополит Даниил от Назарет и епископ Дионисий от Филаделфия се срещнали да обсъдят предложението. Михаил сам признава, че той запалва огън от кандило, което е скрито зад мраморна икона на Възкресение Христово зад погребалното ложе. И така те решиха да молят Ибрахим паша да не се намесва в религиозните дела и да не се излагат тайните на християнски ритуали, тъй като руския император Николай би бил много нещастен, ако това се случи. Ибрахим паша решил да не повдига въпроса. Но от този момент духовенството на Божи гроб престанало да вярва в чудотворното слизане на „Благодатния огън“.

И така. Тъй като аз самият няколко години съм бил илюзионист и това ми остана много приятно хоби и до ден днешен, мога да кажа, че има десетки начини да запалиш огън и никой дори да не разбере как и откъде му е дошло. Всеки може да те инспектира както си ще – пак няма да разберат как е станало. Техники – колкото щеш. Затова му се казва ИЛЮЗИЯ. В случаят имаме всички предпоставки. „Чудото“ се случва в затворено помещение, което е зрително недостъпно за всички миряни, всичко е „проверено“ от „надеждни лица“ (всъщност поставени лица в повечето трикове) и винаги се случва за „различно“ време. Понякога за да „слезе огъня“ на бог са му нужни 22 минути, понякога само 5. Това е просто последния пирон... Просто пича вътре драска кибрита по различно време, за да има драма отвън и повече храна за астрала.
2 и 2, в тази вселена, поне до момента – все още прави 4.
Сега, предвид, че се намирате в сайт за езотерика, очевидно не тръгвам на антитеза, че самия процес е невъзможен. Естествено, че е. Просто имам големи съмнения за конкретната постановка. Още повече когато основния играч тук е църквата. А когато си мисля за нея в асоциативна посока, думата „доверие“ със сигурност не е първото, което изниква в съзнанието ми.
Дори всичко това да е истина, пак задавам въпроса си – какво от това? Защо това трябва да е толкова впечатляващо? Дори вие можете да запалите свещ с поглед ако тренирате достатъчно дълго над това, какво остава за едно нематериално астрално същество обслужващо йерархията на православието и разполагащо с толкова много енергия? Малко усилие за тях – огромно количество енергия впоследствие. Както е било и в древен Вавилон.
И все пак – защо е толкова впечатляващо? Поради описаните в основната част причини. Паранормалното е нещо, над което само определени институции трябва да имат вето. Вие сте тук, а паранормалното е там, зад оградата, в параклиса и е само за посветени. Създаване на разделение. Отдалечаване от собствената ви сила и същност. Контрол.
Паранормалното обаче може да бъде канализирано ЗА вас ако бъдете на това място и сте вярващи. Тогава то носи щампата „от бога“.
Нещо друго. Помислете защо всички религии наблягат толкова на това, че трябва да сте вярващ, за да ви се случи чудо? Защо толкова се набляга на това? Нали бог обича еднакво всички? Защо трябва да вярваш? „Вярата на народа е слаба, вярата е слаба“, „Трябва да вярваш чедо“ и т.н. Ще ви кажа защо. Защото цялата работа няма нищо общо с никакъв бог, а чисто и просто със захранването на дадени астрални централи и егрегори! Защото ако вярваш, предизвикваш резонанс – това е т.нар. „вътрешен пламък“ чрез който можеш да бъдеш забелязан и локализиран от астрала. След което биваш поет по каналния ред. За да ти се случи „чудо“, първо трябва да предизвикаш резонанс с определена честота. Затова трябва да вярваш! Затова трябва да казваш точно определени думи и молитви, да се кръстиш по точно определен начин (иначе те поема друг, а не трябва да те поема друг), да спазваш еди-какво-си – всичко е за да предизвикаш резонанс, за могат дадени енергии да се манифестират при нужда. Това е механизма и на чудесата. Има ли двуканална връзка – всичко е лесно. Техният проблем е, че енергията им никога не е достатъчна. Затова им трябват още вярващи.
Както и да е. Хората дотолкова са повярвали в мантрата, че над паранормалното имат авторски права само определени фигури (инак е от сатаната), че когато видят едно (макар и толкова нескопосано изфабрикувано) чудо те ахкат от мощта на „бога“. Когато честотния спектър е силно стеснен и сведен до размера на кутийка кибрит – и най-некадърното изпълнение изглежда като вълшебство. А това вълшебство си има и традиция има си мистика има си и марка „православна църква“ и „Йерусалим“ – как да не повярваш. Ако е от тях – може. Ако е от съседа – сведете проблема до знанието или на пожарната или на екзорсист. Според случая, на преценка.
Цялата тази работа като ритуал разбира се произхожда отново от Вавилон и церемониите, които са се правили там. Огънят е елемент, който винаги се използва при магическите ритуали на Тъмната страна (докато при повечето ритуалите на Светлите се използва вода). Проучете въпроса за огъня на Антихотра и ще разберете повече по въпроса. Днешната пародия просто копира древните мистерии.
Помислете и колко символично и окултно е, че пламъка стига по целия свят, защото всички си палят от него. В колко домове гори и с каква цел? Каква е енергетиката му? Какво е предназначението му? Да обединява и канализира дадени енергии навсякъде, където е този пламък. Дали това се прави с добри или лоши намерения? Къде е индивидуализма на това? Ритуала по природа е колективен, защото изисква енергия.
Какво е огъня? Един от субстанциалните магически елементи. Плазма. Светлина + енергия + информация + излъчвател. Ето, че сме няколко реда по-надолу, но 2 и 2 все още е 4. Вниквайте и ще видите колко прозрачно е всичко и как Полярностите се опитват да пропият живота ви по всякакъв невинен (на повърхността) начин.
Освен това – казано е, че пламъкът ще бъде даван всяка година, а ако не бъде даден, то значи следва апокалипсиса на християнския свят в същата година. Какъв ОГРОМЕН активиращ спусък за толкова много хора! Представете си само да имате контрол над такава сила – църквата да има властта да каже, че идва апокалипсиса, само защото пича е решил да не запали кибрита тази година! Контрол над милиарди!
Но стига толкова за това. Даде се достатъчно храна за размисъл.


На другия фронт по телевизията на няколко пъти попове бяха хванати натясно, когато някой ги питаше за традициите на празника. Никой не можеше да отговори за яйцата и зайците – всички бяха хванати натясно, с което жалостта на църквата постигна почти легендарен статус. Всъщност църквата наистина е горд собственик на едно чудо и то няма как да не бъде признато. То е чудото на самото й съществуване. Истинско чудо е, че след всичката жалост, човешка и извънземна нищета – тази институция все още съществува :))) Чудо на чудесата ако питате мен :)


И така... Да приключваме темата за втори път.

Както повечето от вас разбраха, великден не е нищо повече от ритуално честване на богинята Ищар. Този празник стига до Европа чрез множество трансформации, най-близката до нас от която е богинята Еостре (откъдето идва easter; на български Остара). Оргии и човешки жертвоприношения са правени в чест на това извънземно и астрално същество (и се правят и до ден днешен от елита на тази плуваща дата – доказателствата – по-долу). Впоследствие това бива интегрирано в християнството с цялата му ритуалистика във видоизменен вид, но запазено значение. Така че – каквито и да сте по вероизповедание или система от убеждения – помнете, че следвате рептилски ритуал, който няма нищо общо с Източника, който смятате, че почитате. Целият празник е белязан от кръв, жертвоприношения и секс. Просто трябва да имате очите да го видите. Това, че се прави от години и сте свикнали от малки с цялата церемониалност и цветове не прави нещата невинни. Просто ви прави културно обусловени и програмирани – както и в толкова много други области. Именно затова трябва да се замисляте за нещата. За да ги видите такива каквито са. После можете да вземете адекватно решение с пълната информация.
Нека видим какво се случи на този свят ден:

• стотици земетресения разтърсиха Невада, което раздвижва магмата в района и може да доведе до избухване на вулкана под Йелоустоун (което ще е краят)

• японската радиация продължава да се разпространява с пълна сила в северното полукълбо, замърсявайки океаните и посевите
• либийските сили продължават да бомбардират бунтовниците и да убиват хора
• силите на реда на сирийското правителство убиха над 300 протестиращи по улиците
• Европа страда от най-жестокото засушаване от век насам
• индийския гуру Саи Баба умря на 85 години от болест на дихателните пътища (точно на великден – абсолютен ритуал!)


Междувременно България отново даде курбан на свой голям „християнски“ празник след много жестоко, почти невъзможно убийство на 6 деца от една кола. Отново – абсолютен ритуал. Не знам дали за него имат вина българските масони или е просто резонанс с демоничните сили, които се манифестират от глобалните ритуали на илюминати на този ден. Факт е, че всяка държава е дала по едно подобно жертвоприношение (особено на деца). Енергията от тези магически сатанински ритуали търси слабо звено и удря там, където може, защото ритуала се ръководи от съзнателно астрално същество с определена задача. Това събитие не е случайно и е част от ритуалните чествания в знак на Ищар.

Както виждате нещата се случват пред нас и навсякъде по света. Не трябваше ли това да е деня на възкръсването на Светлите сили?
Не е, защото никога не е било.
В моя часови пояс 2 и 2 все още е 4.
Дано и при вас да е толкова.

scroll back to top
 

Търсачка

Кой е на линия?

В момента има 582 посетителя в сайта

Потапяне

Подкрепи работата ни

Ако харесвате нашата работа и сме били от полза за Пътя ви, може да ни подпомогнете със сума по избор:
Всички средства ще бъдат използвани за задълбочаване на нашите изследвания и проекти. Благодарим!

За aдминистраториСтатистика

Членове : 767
Съдържание : 544
Брой прегледи на съдържанието : 8690448Изграден с помощта на Joomla!. Designed by: joomla templates hosting Valid XHTML and CSS.

© 2024 Издателство „Паралелна Реалност“ : Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
Creative Commons Attribution License. Текстът на договора за ползване на български
Предпочитания за бисквитки

Creative Commons License