Загадъчни инциденти с учени Печат
Статии - Скрития космос
Написано от H.   
Четвъртък, 25 Февруари 2010 21:57
 
Учените, работещи над секретни космически проекти за защита от чуждопланетни нашествия умират при загадъчни обстоятелства. Защо?
Това се случило през октомври 1986 г. в Бристол. Мъж в елегантен костюм завързал въже за едно дърво, другия край на въжето – за шията си, качил се в своята кола и потеглил рязко. Смъртта настъпила моментално. Полицията намерила у загиналия документи на името на проф. Аршад Шариф. Вестниците писали за самоубийство. И никой не се заинтересувал от странния факт, че проф. Шариф пропътувал сто километра от своя дом в Лондон, само за да се самоубие в Бристол.
Само няколкo дни по-късно още един лондонски професор Вимал Дазибай пропътувал същия път, за да се хвърли с главата надолу от Бристолския мост. Интересно съвпадение, особено ако вземем под внимание, че и двамата учени работели над един и същ проект – английска правителствена програма, аналогична на американската “Звездни войни”. И още нещо – и Шариф, и Дазибай се интересували от НЛО…
Известният американски писател Сидни Шелдън решил да проведе самостоятелно разследване. Той изяснил, че самоубийствата на Шариф, и Дазибай съвсем не са били единствени. Загадъчен мор покосявал английските специалисти, занимаващи се с проблемите на НЛО и звездното оръжие:

Януари 1987 година. Автор Сингх Хида изчезнал безследно и бил обявен за умрял.
Февруари 1987 година. Питър Пийпъл е прегазен в гаража си от своя собствен автомобил.
Март 1987 година. Дейвид Сендс се самоубива, като насочва колата си с голяма скорост срещу едно кафене.
Април 1987 година. Марк Визнер се обесил.
Април 1987 година. Стюарт Гудинг е убит.
Април 1987 година. Дейвид Гринхалг паднал от мост.
Април 1987 година. Шенъл Уорън се удавя.
Май 1987 година. Майкъл Бейкър загива в автомобилна катастрофа.

Всичко, по данни на Шелдън, за кратък период от време на oня свят след Шариф, и Дазибай се преселили повече от 20 техни колеги. По-точно 23 души. Съвпадение?
Най-невероятната хипотеза е свързана с чуждопланетна агресия, опити на чужд разум да подчини на себе си човешката раса. Ето и друга кратка хронология:

- Първият официално регистриран случай на получаване на загадъчни сигнали от космоса е датиран през 1889 година. Това се е случило в колорадската лаборатория на Никола Тесла.
- 1921 година. Гилермо Маркони приема странни сигнали.
- 1928 година. Научният печат съобщава за тайнствено “радиоехо” от някакъв обект, разположен зад пределите на земната йоносфера.
- 1959 година. Специалистите от НАСА зафиксирали сигнали от неизвестен спътник на нашата планета. (Спътникът, получил името “Черният принц” бил преследван две десетилетия от американски и съветски космически апарати, но безуспешно. бел. прев.)
- 1961 година. В работата по проекта ОЗМА, групата на доктор Франк Дрейк прослушвала сектора на звездата Тау-Кит. Били прехванати ясни кодирани импулси. После се намесил Пентагонът, заявявайки, че учените са хванали предаване от секретна военна радиостанция. Учените не повярвали на обясненията. Астрономите провели още две програми на търсене – ОЗМА-2 и ОЗМА-3. И всеки път имало “нещо”. По-нататъшната работа обаче се изродила в безкрайни спорове.
В архивите на изследователите, занимаващи се с т. нар. аномални явления могат да се намерят немалко интересни свидетелства на тази тема. В 1929 г. например, “чуждопланетни” сигнали хващали не радиотелескопите, а обикновените радиоапарати на вълна 75 метра. Някой, наричащ себе си Никомо, в течение на дълго време на различни езици чел обръщение на Коалиционния отряд наблюдатели (КОН) към жителите на Земята. Никомо съобщавал, че в околностите на нашия галактически куп действа гравитационен циклон, способен да унищожи живота на всички планети, намиращи се в неговия обсег и призовал човечеството да влезе в Коалицията, за да може тя да окаже помощ на Земята в подготовката към преодоляване на опасното явление.
Даже ако това била шега, то тя била извършена от някой много талантлив и образован човек. В съобщението се привеждали сведения, известни и до днес само на ограничен кръг от специалисти.
Нещо подобно се случило на 27 януари 1977 г. в Англия, югозападно от Лондон. На територия от около 120 квадратни километра внезапно било нарушено приемането на телевизионни сигнали. Изображението от екраните изчезнало и непознат глас изрекъл, че той е представител на извънземна цивилизация, че човечеството е тръгнало по погрешен път, че земляните трябва да унищожат оръдията на злото, и че не е останало много време…
Полицията активно се заела с издирване на непознатия и гръмогласно обещала в най-скоро време да го изправи пред съда. А после срамежливо вдигнала ръце. Специалистите от лондонската телевизия, участвали в разследването казвали, че даже не си представят по какъв начин шегаджията успял да осъществи своето предаване – за тази цел била нужна твърде обемиста и скъпоструваща апаратура.
Разбира се, всичко би могло да се окаже умела мистификация. Но защо да не предположим, че пришълците са решили от предупреждения и уговорки да преминат към активни действия? Ние се опитахме да разиграем тази ситуация.
Един от експертите на нашата група позвънил в полицията: “Утре пришълците започват…” Отсреща даже не дочакали края на изречението и откровено се разсмяли. В Комитета по извънаредни ситуации с вежлива ирония ни предложиха да изложим всичко в писмен вид. Излиза, че ние сме беззащитни пред вероятно чуждопланетно нападение. Никой няма да се отнесе с нужната сериозност към една такава информация… освен психиатрите.
Накрая ще разгледаме още един интересен факт. Преди време учените Щермер и Ван дер Пол открили загадъчно радиоехо от изпращаните към небето сигнали, сякаш някакво тяло ги отразявало обратно на Земята с различна периодичност. Тогава специалистът по извънземни цивилизации Р. Брейсуел предположил, че това е дело на чуждопланетен разум, чийто творения се въртят на орбита около нашата планета.
 
 
scroll back to top
 

Търсачка

Кой е на линия?

В момента има 234 посетителя в сайта

Потапяне

Подкрепи работата ни

Ако харесвате нашата работа и сме били от полза за Пътя ви, може да ни подпомогнете със сума по избор:
Всички средства ще бъдат използвани за задълбочаване на нашите изследвания и проекти. Благодарим!

За aдминистраториСтатистика

Членове : 767
Съдържание : 544
Брой прегледи на съдържанието : 8728293Изграден с помощта на Joomla!. Designed by: joomla templates hosting Valid XHTML and CSS.

© 2024 Издателство „Паралелна Реалност“ : Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
Creative Commons Attribution License. Текстът на договора за ползване на български
Предпочитания за бисквитки

Creative Commons License