Електронната идентификационна гривна Печат
Статии - Контрол над съзнанието и програмиране
Написано от Alien   
Събота, 23 Януари 2010 16:10

 

Последиците от „терористичните атаки” в Ню Йорк през 2001 г. продължават да оказват  сериозно влияние върху цялата човешка цивилизация и нейното постепенно водене към тотален контрол. Мерките за сигурност”, които се предлагат стават все по-нагли и безумни и граници вече почти не съществуват. Нещата почнаха да се развиват като класически фантастичен филм от 90-те години в който затворници носят специфични електронни гривни на ръцете си и чрез тях могат да бъдат контролирани при опит за бягство и дори умъртвени дистанционно. В името на вашата „сигурност” обаче технологични фирми загрижени за „вашата безопасност” искат да ви принудят да носите подобна гривна когато пътувате със самолет и във всеки един момент да  може да бъдете зашеметени ако „кривнете от верния път”.

Висш правителствен служител на департамента по вътрешна сигурност на САЩ е проявил огромен интерес към продукта на фирмата Lamperd Less Lethal, Inc, която представя и промоционално видео обясняващото „големите ползи” на своето изобретение.

Гривната ще:

 

Служи вместо билет

• Съдържа лична информация за пътника

• Ще следи местоположението на всеки пътник и багаж

• Зашеметява по команда притежателя й като напълно го неутрализира за няколко минути

 

Идентификационната гривна се предвижда да се носи от всеки пътник докато не напусне самолета. Всеки пътник ще бъде следен от правителствено финансиран GPS, съдържащ лична и поверителна информация и ще може да бъде зашеметяван чрез електро-мускулни смущения по преценка на персонала.

Дали американското правителство се интересува от подобна „възможност за сигурност”?

Според  писмо на Paul S. Ruwaldt, който е представител на технологичния и научен директорат на департамента за вътрешна сигурност федералното правителство е заинтересовано  от разработката и чака писмено предложение.

Не знам дали е ясно на всички, че ако се позволи да се тръгне по този път спирачки няма да има. Ще последват метрото (нали и там имаше атентати), влакове, автобуси – изобщо целия транспорт. После „други фирми” услужливо ще предложат” да се носят гривни постоянно за да могат евентуални престъпници да бъдат неутрализирани  по всяко време. Накрая ще стане и много по-удобно – цялата тази функция ще изпълнява един малък, микроскопичен чип имплантиран в кожата така че винаги и по всяко време всеки да бъде следен, контролиран и манипулиран и ако трябва и „неутрализиран”.

Разбира се точно за истинските престъпници тези мерки за сигурност няма да са никакъв проблем защото всяка една технология може да бъде обезвредена ръчно или неутрализирана чрез друга технология – за нормалните хора ще остане само бремето да бъдат тотално следени и контролирани и измъчвани дистанционно с електрошок точно като в животинска ферма.

Остава да се надяваме че евентуалната вълна на недоволство ще бъде по-голяма и силна от „удобното и илюзорно” чувство на сигурност, което да замени всякакви нормални човешки права и че обществения натиск ще спре проекта да бъде осъществен.

 

 

 

scroll back to top
 

Търсачка

Кой е на линия?

В момента има 392 посетителя в сайта

Потапяне

Подкрепи работата ни

Ако харесвате нашата работа и сме били от полза за Пътя ви, може да ни подпомогнете със сума по избор:
Всички средства ще бъдат използвани за задълбочаване на нашите изследвания и проекти. Благодарим!

За aдминистраториСтатистика

Членове : 767
Съдържание : 540
Брой прегледи на съдържанието : 8511695Изграден с помощта на Joomla!. Designed by: joomla templates hosting Valid XHTML and CSS.

© 2023 Издателство „Паралелна Реалност“ : Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
Creative Commons Attribution License. Текстът на договора за ползване на български
Предпочитания за бисквитки

Creative Commons License