Великобритания смята да цензурира езотерични уебсайтове Печат
Новини - Новини
Написано от Издателство Паралелна Реалност   
Сряда, 31 Юли 2013 16:23

 

rsz_ballБританският премиер Дейвид Камерън наскоро възмути голяма част от света с решението си да установи интернет защитна стена в цялата страна, която ще блокира достъпа до порнография, освен ако гражданите не го откажат. (Подобни мерки бяха изпробвани по-рано в ЕС и бяха отхвърлени по подобен начин). Но блокирането очевидно няма да бъде ограничено до порното. Интернет доставчиците ще бъдат също така принудени да блокират материал свързан с насилие, екстремистки уебсайтове, сайтове с насоченост към анорексията и самоубийството, уеб-форуми за алкохол и тютюнопушене (?!), и дори… езотерични материали.

 

Кори Доктороу в Boing Boing разкрива:


Може би си казвате – по дяволите, как ще могат да изберат кои уебсайтове са неприемливо порнографски, да не говорим за това кои сайтове за свързани с тютюнопушенето? Това е дяволски добър въпрос, и отговорът е: „с възможно най-широкообвхатната четка“. Огромна част от интернет пространството ще бъде ефективно недостъпно, а това на кои сайтове да се наложи цензура, ще бъде тайно решавано от неизбрани служители на големи корпорации, като китайската „Huawei“. Разбира се, че можеш да премахнеш отметката, ако желаеш, но, както ще ви кажат съветниците на Дейвид Камерън, настройките по подразбиране са могъщи и повечето потребители никога не ги променят.

 

Цензурирането на „езотеричен материал“, в частност, възмути паганските групи. (Предполага се, че сайтът Ultraculture ще бъде блокиран, за да не деформира живота на впечатлителни млади британски умове в такъв опетнен от пагубни грехове като мисленето за себе си, поставянето под съмнение на традиционни ценности и грижата за околната среда). Дискусиите на паганската общност се провеждат в уебсайтовете Wild Hunt и LAShTAL. Междувременно се появи нова услуга наречена Immunicity, която заобикаля защитната стена – по-добре да се възползвате от нея, преди Камерън да започне блокирането на достъп като начин да се заобиколи защитната стена. Ники Уърд има друго добро изследване на проблема в британския сайт за хаос магия Blog of Baphomet.

Подобна Нова Инквизиция, както би го нарекъл Робърт Антон Уилсън, показва колко са ужасени западните правителства от Интернет, подкопаващ не само тяхната способност да пазят тайни, но и, чрез свързване на хора и услуги, много от причините им да съществуват изобщо. Ако съм един правителствен плутократ, който седи в Белия дом или на Downing Street, и наблюдаващ случването на Арабската пролет, заради Twitter, също щях да съм се наакал от страх. Но поставяйки ограничения в Интернет, правителствата вероятно не само ще спрат потока на свободно изразяване и ще отчуждят гражданите си, но ще бъдат отговорни също и за възпрепятстване прогреса на онлайн бизнеса, както и за способността на техните икономики да останат конкурентни на глобалната сцена.

Това също, разбира се, повдига големи въпроси за религиозната свобода, и за абсолютната спешност на човешките права в държавата, която решава, че отклонението от традиционните религиозни вярвания, очевидно сега е забранено.

Колко далеч ще стигне Великобритания в репресирането на свободата в интернет пространството (Ед Сноудън вече разкри, че е доста по-напреднала по пътя на разузнаването от САЩ), и дали САЩ ще последват примера й?

 


Източник: http://www.ultraculture.org/uk-to-censor-esoteric-websites/

Превод: Janthine

 

 

Коментар от Н.:

Горната новина дискутираща предложението на въпросния закон е невероятна илюстрация на онова, което се опитваме да обясним с Alien в бележката под линия на стр. 37 от предговора на новата ни книга за Светлите и Тъмни диктатури и несъществените разлики между тях.

В конкретния случай например повечето хора ще сметнат за „добро“ забраната на порнографията, тютюнопушенето, алкохола и всичко друго изброено в началото на новината. В същото време това не е нищо друго освен ограничаване на преживяванията и свободната воля – под каквато и да е маска да бъде сложено. Изкуственото налагане на ценности, които след няколко поколения хората ще мислят за естествени и „свои собствени“, е много характерно за извънземните общества.

В същото време Холивуд не спира да ни залива с теми на окултна и конспиративна тематика и това ще бъде тенденцията и занапред. Онзи ден бях на кино и преди да почне филма имаше над 5 трейлъра. Нямаше НИТО ЕДИН от тях, който да НЕ се отнася за нещо свързано с окултното или извънземни. Нито един. Всички бяха на тези теми (с отново ясно изразени архетипи на вълчи срещу влечугоподобни същества). Т.е. хората, които забраняват езотериката печелят от нея чрез Холивуд и цялата поп-култура. Макар да съм го обяснявал няколко пъти, може да възникне резонния въпрос защо някой, който забранява нещо в същото време го промотира по друга линия? Защото това е основата на mind control-a. Две коренно различни концепции, които да се сблъскат в съзнанието, да генерират конфликт и оттам фрагментация (което не е нищо друго освен това). Т.е. с това наблюдаваме опит за фрагментиране на световния/колективен мисловен модел до момента, в който съзнанието се пречупи и не заеме страна. А да заемете страна означава да сте в роля, а не себе си. Да сте в роля означава да продължите да играете Играта. (Бинго!, възкликна Мату :Р)


Виждате как наред с „благородните идеи“ порното и алкохола да бъдат забранени го издухваме и всички ние – хората, които знаят, че света не се свежда до физическите сетива. Какво прави езотериката в листа със забранени плодове в случая е напълно неясно. Дали всички други в списъка са само параван, покрай който да мине и главната цел (всичко окултно да бъде забранено) – няма как да знаем. Въпросът е, че с това предложение виждаме явни заявки, че в недалечно бъдеще хората като нас ще бъдат третирани зле, ако не и преследвани, защото ако езотеричните сайтове бъдат блокирани, бъдете сигурни, че забраната на този тип литература като цяло – ще бъде следващата стъпка.

Тъмната полярност не иска всеки да има достъп до знание, което дава сила и независимост, затова ще го превърне в публично табу, докато елита ще продължава да си го ползва богато. Трябва да ви е ясно, че самият факт, че предложението идва не откъде другаде, а от Великобритания (което означава, че САЩ са следващите), е ясен индикатор, че тук има agenda и нещата не са невинни. Законът едва ли ще мине точно сега, но с тази стъпка идеята вече започва да циркулира в масовото съзнание, което означава, че тя неминуемо ще стане реалност в даден момент. И когато това се случи – всички сайтове като нашия ще бъдат извън закона. А профанизацията на световно ниво ще скочи изведнъж с 10 единици.

Welcome to 1984.

 

 


scroll back to top
 

Търсачка

Кой е на линия?

В момента има 243 посетителя в сайта

Потапяне

Подкрепи работата ни

Ако харесвате нашата работа и сме били от полза за Пътя ви, може да ни подпомогнете със сума по избор:
Всички средства ще бъдат използвани за задълбочаване на нашите изследвания и проекти. Благодарим!

За aдминистраториСтатистика

Членове : 767
Съдържание : 544
Брой прегледи на съдържанието : 8728314Изграден с помощта на Joomla!. Designed by: joomla templates hosting Valid XHTML and CSS.

© 2024 Издателство „Паралелна Реалност“ : Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
Creative Commons Attribution License. Текстът на договора за ползване на български
Предпочитания за бисквитки

Creative Commons License