Ватиканът иска всеобща централна банка Печат
Новини - Новини
Написано от Издателство Паралелна Реалност   
Събота, 05 Ноември 2011 00:52

 

vatican

По технически причини публикуваме тази новина с леко забавяне, но тя определено заслужава огромно внимание, както в контекста на тясно свързаната с нея предишна публикация така и в този на хилядите книги и публикации вещаещи подобен развой и поради това заклеймени като „конспиративни теории“. Стойността на новината обаче е още по-голяма именно заради „изненадващия“ неин източник. Вопълът този път идва от институция, на която е вменена ролята на противник на масонството. Нещата както винаги са много по-сложни и затова ще приложим отново откъс от следговора на румънския сфинкс, който всъщност ясно демонстрира защо тази новина не е изненада, а по-скоро закономерност и защо една организация, която би следвало да се занимава с „духовните въпроси“ дава съвети и препоръки свързани с финансовата система. Друг интересен аспект на новината е, че тя е коментирана от новинарския сайт, който я разпространява, а интерпретацията им е просто покъртителна, но затова всеки може да прецени сам.

Следва новината и откъси от следговора на книгата „Подземните тайни на Румънския Сфинкс“:

 

 

Ватиканът иска всеобща централна банка

24 Октомври 2011

 

От Ватикана призоваха за създаването на „световна обществена власт“ и „световна централна банка“, която да ръководи финансовите институции, които са остарели и често неефективни в справянето с кризите, предаде агенция Ройтерс, цитирана от „Фокус“.

Документът от дирекцията за справедливост и мир на Ватикана трябва да звучи като музика за ушите на демонстрантите от движението „Окупирай Уолстрийт“ и подобните акции по света, протестиращи срещу забавянето на икономиката.

Документът от 18 страници „Към реформирането на международните финансови и валутни системи в контекста на световната публична власт“, е много конкретен, призоваващ, например, за данъчни мерки върху финансовите транзакции.


 

Източник: www.dir.bg

 

Откъси от книгата:

 

... Разбира се, важно е преди това да кажем, че Ватикана е просто друга фракция и различен тип тайна организация, която преследва своите интереси, а не работи за общочовешките.

Според някои изследователи точно илюминатите стоят зад Ватикана от самото му начало. Според други обаче, това не е съвсем така и главна задача в миналото на илюминатите е била да се инфилтрира във Ватикана (и двете теории имат зад себе си сериозни аргументи, които заслужават внимание; както винаги, истината сигурно е по средата). Да се инфилтрира Ватикана обаче, навремето не е било никак лесно. Джузепе Мацини и тук свършва прекрасно работата на своите господари, като създава много силни антинастроения спрямо папската институция в цяла Европа. И тогава на помощ на Ватикана идва... кой?... Калман Ротшилд – синът на Майер Ротшилд – създателя и финансиста на Адам Вайсхаупт (представителното лице, набедено за „основател“ на ордена на илюминатите, докато организацията всъщност е много по-древна).

Впоследствие Калман приел името Карл Ротшилд. Той се намесва с предложението си, че не е необходимо да се пролива излишна кръв. Ватиканът е защитен. Което, разбира се, е двойна игра. Ротшилд, който е от върховните членове на илюминатите, спечелва признанието и благоволението на папата и католическата управа. Така Ротшилд намира пролука и предоставя на Ватикана като компетентни финансови и политически съветници свои вътрешни хора. Така илюминатите постигат съкровената си мечта да навлязат в сърцето на католицизма. С което правим връзка с казаното преди няколко страници, че в най-лошия случай (ако наистина във Ватикана са се инфилтрирали чак впоследствие) религията вече не е техният най-страшен враг. Защото, веднъж застанали вътре, те никога няма да излязат. И днес те все още са там. Голяма част от състава на Ватикана членува в една от най-силните масонски ложи – P2 („P“ да се чете на латински, не на кирилица).

 

* * *


... След премахването на папските щати, папите били наричани „папи затворници“, тъй като били приковани към Ватикана, което ги правело политически импотентни. Политиката на фашизма обаче намерила полза от Ватикана и Мусолини прокарал Латеранския договор през 1929 г. Той прави Ватикана суверенна държава с пълен дипломатически статут, но по-важното за Мусолини и неговите господари е, че договорът дава суверенен банков статут на Ватикана, който респективно може да пере и манипулира финанси безнаказано. Преди Ватиканът да стане марионетка на фашизма, той предупредил за опасността от влиянието на Мацини, и дори спонсорирал публикуването на книга, озаглавена „Alta Vendita“. Това били откраднати или придобити писания от хората на Мацини, които разкривали техните планове да се внедрят в католическата църква и да я превземат като част от похода им да превземат всички държави. Въпреки че Мацини бил обучаван като йезуит и получил приемственост от илюминатите на Вайсхаупт, той свършил повечето от своята работа чрез карбонарите (споменати по-горе). Целта на двамата – на Мацини и Вайсхаупт, била да се инфилтрират и да превземат части от масонството, католическата църква и на практика всички нации. Което говори за каква междувътрешна масонска каша и борба става въпрос всъщност.

 

* * *


Всичко това е твърде оплетено, за да може да има някакво ясно тълкувание, но посоката на нещата е очевидна, без да имаме нужда от конкретен извод. Готви се някаква промяна, а това е необходимия предварителен imprint, който я съпровожда.

 


scroll back to top
 

Търсачка

Кой е на линия?

В момента има 272 посетителя в сайта

Потапяне

Подкрепи работата ни

Ако харесвате нашата работа и сме били от полза за Пътя ви, може да ни подпомогнете със сума по избор:
Всички средства ще бъдат използвани за задълбочаване на нашите изследвания и проекти. Благодарим!

За aдминистраториСтатистика

Членове : 767
Съдържание : 540
Брой прегледи на съдържанието : 8456039Изграден с помощта на Joomla!. Designed by: joomla templates hosting Valid XHTML and CSS.

© 2023 Издателство „Паралелна Реалност“ : Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
Creative Commons Attribution License. Текстът на договора за ползване на български
Предпочитания за бисквитки

Creative Commons License