Как ще борим „глобалното затопляне“ Печат
Новини - Новини
Написано от Alien   
Събота, 03 Септември 2011 19:26

 

warming5

Британските учени явно са решили да разиграят класическия метод – проблем-реакция-решение, като в ролята на опитните свинчета отново ще го играят обикновените хора. След като така наречените „кем трейлове“ бяха заклеймени като зле представена „конспиративна теория“, вече ще се пръска в небето легално и показно! Само че щяло да бъде за „наше добро“! Ще имаме удоволствието за нашето добруване да се грижат „специфични химически вещества“, които да охлаждат планетата! В бъдеще, вероятно на тази „невероятна технология“ ще й бъде измислена и многофункционална роля, така че вместо само да „охлажда планетата“ ще прави и куп други полезни за Земята, а и за обикновения човек неща.

Ето и подробности от новината:

 

Нов метод за борба срещу глобалното затопляне

 

Идеята е доста проста – разпръскваните във въздуха частици ще отразяват слънчевите лъчи и това ще допринася за охлаждането на планетата.

Британските учени имат нов начин за борба с глобалното затопляне. Те възнамеряват да използват въздушни балони, от които в стратосферата ще се пускат специфични химически вещества. За разработката на проекта от британското правителство са отпуснали 1.6 милиона фунта стерлинги.

Първият опит с новата технология ще бъде извършен през октомври. Тогава във въздуха на височина 1 км. ще се издигне балон с размерите на стадион Уембли и ще разпръсне известно количество от специалната течност. Постепенно височината, на която се издига балонът, ще се увеличава, докато достигне 20 км.

Идеята е доста проста – разпръскваните във въздуха частици ще отразяват слънчевите лъчи и това ще допринася за охлаждането на планетата.Източник: Vesti.bg

scroll back to top
 

Търсачка

Кой е на линия?

В момента има 275 посетителя в сайта

Потапяне

Подкрепи работата ни

Ако харесвате нашата работа и сме били от полза за Пътя ви, може да ни подпомогнете със сума по избор:
Всички средства ще бъдат използвани за задълбочаване на нашите изследвания и проекти. Благодарим!

За aдминистраториСтатистика

Членове : 767
Съдържание : 544
Брой прегледи на съдържанието : 8728365Изграден с помощта на Joomla!. Designed by: joomla templates hosting Valid XHTML and CSS.

© 2024 Издателство „Паралелна Реалност“ : Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
Creative Commons Attribution License. Текстът на договора за ползване на български
Предпочитания за бисквитки

Creative Commons License