Индиец не яде и не пие от 70 години Печат
Новини - Новини
Написано от H.   
Вторник, 02 Февруари 2010 22:16

 

82-годишният индиец Прахлад Джани твърди, че не е ял и пил в продължение на 70 години, съобщава „Дейли телеграф". В момента той е под изолация в болница Ахмедабад, в Гурджарат, където индийски военни изучават физиологията му.

Вече шести ден специалистите наблюдават тялото му и въпреки че, не е приемал нито храна, нито вода старецът не дава никакви признаци на глад или дехидратация.

Военните се опитват да извлекат ценни сведения как човешкото тяло може да издържи без хранителни провизии, за да подобрят издръжливостта на своите бойци. Те смятат също, че той може да е от полза и на жертви от бедствия да оцелеят, докато пристигне помощ.Прахлад Джани, който твърди, че е напуснал дома си на седем години и е живял като духовник в Раджастан, смята себе си за човек, който може да живее само от духовна енергия. Според него, животът му се поддържа от богиня, която лее еликсир през отвор му небцето.

Твърденията му са били подкрепени от индийски лекар, който специализира в изследвания на хора със свръхестествени способности. Други специалисти обаче, са на мнение, че думите на стареца са "селска измама".

"Ако твърденията му се докажат, това ще бъде голям пробив за медицината", казва д-р Илажаган, директор на военния институт по физиология. "Ние ще бъдем в състояние да помогнем за спасяването на човешки живот по време на природни бедствия и различни екстремни ситуации. Ние можем да научим хората на техники за оцеляване в неблагоприятни условия, с малко храна и вода, или дори с нищо".

През 2003 година Прахлад Джани също е бил изследван в продължение на 10 дни. Тогава се оказало, че след като се формира в пикочния му мехур, урината му се абсорбира от тялото му.

Издържането без храна е често срещано в Индия. То е характерно за джайнистите и индусите, които заради религията си понякога гладуват в продължение на осем дни, без това да се отрази неблагоприятно върху здравето им. Повечето хора не могат да оцелеят без храна в продължение на 50 дни. Най-дългата гладна стачка регистрирана до момента е 74 дни.

scroll back to top
 

Търсачка

Кой е на линия?

В момента има 234 посетителя в сайта

Потапяне

Подкрепи работата ни

Ако харесвате нашата работа и сме били от полза за Пътя ви, може да ни подпомогнете със сума по избор:
Всички средства ще бъдат използвани за задълбочаване на нашите изследвания и проекти. Благодарим!

За aдминистраториСтатистика

Членове : 767
Съдържание : 544
Брой прегледи на съдържанието : 8728294Изграден с помощта на Joomla!. Designed by: joomla templates hosting Valid XHTML and CSS.

© 2024 Издателство „Паралелна Реалност“ : Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
Creative Commons Attribution License. Текстът на договора за ползване на български
Предпочитания за бисквитки

Creative Commons License