"Чудо на света" открито в Йемен Печат
Новини - Новини
Написано от Alien   
Неделя, 31 Януари 2010 21:51

 

6/11/2005 12:23


Американски археолози обявиха, че са намерили в Йемен едно от "чудесата на света". Изследователката Мадлин Филипс съобщи днес пред журналисти в Сана, че в Мариба, северно от града, са открити развалини на храма край двореца на библейската Савска царица. По думите й изровени са колони, много рисунки и предмети на повече от 3000 г.

Догодина ще започнат реставрационни работи на храма, където са се молили жителите на древното царство. В античността са се славили седем "чудеса на света", от които се е запазило само едно - египетските пирамиди в Гиза. Според легендата по време на царуването на Балкис, известна като Савската царица, Йемен е била най-богатата страна в света - Савското царство. То е описано като вълшебна земя, където пясъкът е по-скъп от златото, където растат дървета от Райската градина, а хората не знаят какво е война.

От онзи разкош в Йемен са се запазили само хилядолетни руини и легенди за великата царица, по мъдрост равна на цар Соломон. Преданието гласи, че потомци на Соломон и Савската царица са основали етиопската еврейска общност. Те били пазители на ковчега на свещения Завет, загубен след разрушаването на Първия храм на вавилонците. Дворецът в който през 1000-950 г. пр. Хр. е живяла легендарната царица, е главен туристически обект на Йемен. Там ще бъде открит музей, посветен на Савското царство. Според специалистите, работещи над реализирането на проекта, дворецът на Савската царица е съкровище на световната култура. Информацията е на БГНЕС.

scroll back to top
 

Търсачка

Кой е на линия?

В момента има 375 посетителя в сайта

Потапяне

Подкрепи работата ни

Ако харесвате нашата работа и сме били от полза за Пътя ви, може да ни подпомогнете със сума по избор:
Всички средства ще бъдат използвани за задълбочаване на нашите изследвания и проекти. Благодарим!

За aдминистраториСтатистика

Членове : 767
Съдържание : 518
Брой прегледи на съдържанието : 7326155Изграден с помощта на Joomla!. Designed by: joomla templates hosting Valid XHTML and CSS.

© 2021 Издателство „Паралелна Реалност“ : Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
Creative Commons Attribution License. Текстът на договора за ползване на български

Creative Commons License