Депутати обявиха война на масоните! Печат
Новини - Новини
Написано от Alien   
Понеделник, 29 Ноември 2010 03:00
 
Война на масоните обявиха депутатите. Магистратите, които участват в Братството на зидарите, да бъдат изгонени от съдебната власт, иска зам.-шефът на жълтите в парламента Минчо Спасов. Той внесе екзотичния текст в съдебния закон, който се гледа на второ четене.

Забраната за членство в тайни общества е подкрепена от правната комисия в парламента. Членовете й дори разширили ветото. Депутатите юристи настояват съдии, прокурори и следователи да нямат право да участват във всички юридически субекти с нестопанска цел и общества, несъвместими с техния статут. В първата графа влизат дори организации като Ловно-рибарския съюз. Така че текстът вероятно пак ще бъде редактиран, призна авторът на идеята Минчо Спасов. Подсказали му я финландци при посещението му миналата година в скандинавската страна. "Благодаря на колегите, че подкрепиха в правната комисия предложението. Има опасност магистратите масони да опорочат съдебния процес", аргументира вчера предложението си царистът. В ложите се полага клетва за братство между членовете им и се забранява разпространението на информация, твърди депутатът. В същото време магистратите дават обет да се оттеглят от дела при конфликт на интереси. "Така, ако съдията и обвиняемият са масони, магистратът неминуемо ще трябва да наруши една от клетвите си. Ако се оттегли, ще издаде своя брат. Ако не го направи - ще наруши обета си пред Темида", обяснява предложението за забрана Спасов. Ако депутатите приемат ветото, хвърлят в ръцете на ВСС горещ картоф. Кадровиците на съдебната система ще трябва да разследват дали няма магистрати масони в редиците им и да ги гонят. Как обаче ще доказват вината, при положение че членовете на ложите се пазят в тайна, не става ясно.

 

От вестник Стандарт: http://www.standartnews.com/bg/article.php?d=2007-06-14&article=192248 

scroll back to top
 

Търсачка

Кой е на линия?

В момента има 237 посетителя в сайта

Потапяне

Подкрепи работата ни

Ако харесвате нашата работа и сме били от полза за Пътя ви, може да ни подпомогнете със сума по избор:
Всички средства ще бъдат използвани за задълбочаване на нашите изследвания и проекти. Благодарим!

За aдминистраториСтатистика

Членове : 767
Съдържание : 544
Брой прегледи на съдържанието : 8728299Изграден с помощта на Joomla!. Designed by: joomla templates hosting Valid XHTML and CSS.

© 2024 Издателство „Паралелна Реалност“ : Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
Creative Commons Attribution License. Текстът на договора за ползване на български
Предпочитания за бисквитки

Creative Commons License