Космически кораб по-бърз от светлината Печат
Новини - Новини
Написано от Alien   
Петък, 29 Януари 2010 03:00

 

Двигател на тексаски учени ще деформира пространството.

Изследователи от тексаския университет Бейлор работят по създаване на двигател за космически кораб, който е способен да превиши скоростта на светлината, без да нарушава законите на физиката.
Корабът на бъдещето ще може да деформира пространството, като го свива (пред себе си) и го разширява (зад себе си). При достатъчна мощност, такъв летателен апарат ще развива скорост, по-висока от тази на светлината, съобщи наскоро Space.com. 

 

Разработката на тексаските физици разчита на силата на космическата антигравитация, чиято тайна все още не е разбулена напълно от учените. Известна още като тъмна енергия, тя е отговорна за разширяването на вселената, започнало с Големия взрив.

Известно е, че в един кратък период след Големия взрив вселената се е разширявала със скорост, по-висока от светлинната. Теорията на относителността гласи, че материята не може да се движи със скорост, по-голяма от 300 000 километра в неизкривеното пространство. Няма обаче предел за скоростта на преместване на самото пространство.
Познатият ни живот е подчинен на четири измерения – дължина, широчина, височина и време. Но според учените, съществуват не по-малко от десет измерения. Промяна в някое от останалите шест ще позволи да се постигнат резултати, които се невъзможни в рамките само на първите четири измерения.

 

Източник: http://www.technews.bg/info.php?id=9407

scroll back to top
 

Търсачка

Кой е на линия?

В момента има 253 посетителя в сайта

Потапяне

Подкрепи работата ни

Ако харесвате нашата работа и сме били от полза за Пътя ви, може да ни подпомогнете със сума по избор:
Всички средства ще бъдат използвани за задълбочаване на нашите изследвания и проекти. Благодарим!

За aдминистраториСтатистика

Членове : 767
Съдържание : 540
Брой прегледи на съдържанието : 8455980Изграден с помощта на Joomla!. Designed by: joomla templates hosting Valid XHTML and CSS.

© 2023 Издателство „Паралелна Реалност“ : Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
Creative Commons Attribution License. Текстът на договора за ползване на български
Предпочитания за бисквитки

Creative Commons License